Strandvogels Minipupillen verslaan FC Medemblik en zijn kampioen!

Al de hele voorjaarsreeks waren Strandvogels en FC Medemblik verwikkeld in een nek aan nek race om de titel. Enkele wedstrijden voor het einde van de competitie nam Strandvogels voor het eerst de koppositie over, al was het op doelsaldo. Maar vorige week ging Strandvogels verrassend onderuit tegen De Zouaven en daarom had FC Medemblik op de laatste speeldag 3 punten voorsprong. Maar het mooie was, juist FC Medemblik was op die laatste speeldag de tegenstander. Extra lastig was wel dat Strandvogels naar het hol van de leeuw moest.

De opdracht voor Strandvogels was dus best lastig. Niet alleen moest er gewonnen worden, dat moest ook met minimaal drie doelpunten verschil worden gedaan. Maar de jongens en meiden van de Vogels hadden nu, anders dan vorige week, geen last van zenuwen. Er werd goed gevoetbald, maar omdat ook FC  Medemblik dat deed, was het erg spannend. Dat hoort ook zo als het een topper is natuurlijk. De wedstrijdjes voor de rust werden wel allebei gewonnen door Strandvogels, met 4-7 en 1-3, maar het verschil was dus nog niet zo groot. Aan de coaches Coen en Hans de zware taak om er voor te zorgen dat ook na rust de concentratie aanwezig bleef.

En dat was gelukt, ook na rust weer een goed Strandvogels dat koste wat het kost de titel wilde binnen slepen. En met 1-3 en 1-4 overwinningen lukte dat glansrijk. Natuurlijk was de vreugde enorm, want hoe jong je ook bent, kampioen worden is iets geweldigs. Sommigen lukt het in hun leven nooit en deze jongens en meiden hebben gelijk in het begin van hun carrière de eerste schaal al binnen! Een groot compliment daarom aan de spelers van het team; Mees, Janick, Jordi, Gijs K., Robin, Gijs P., Andy, Rik, Noa, Micheal, Luuk en Annabelle. En ook trainer Peter Ruiter en de coaches Coen Poland en Hans Duin hebben natuurlijk hun bijdrage geleverd. Allemaal van harte gefeliciteerd, jullie hebben het dubbel en dwars verdiend!!!

Complimenten ook aan gastvereniging FC Medemblik. Strandvogels hield de thuisploeg van de titel af, maar de Medemblikkers toonden zich goede verliezers door in de kantine gewoon het We are the champions te draaien, klasse!

Op het veld werd de titel gevierd en er was zelfs een heus spandoek gemaakt!

Op het veld werd de titel gevierd en er was zelfs een heus spandoek gemaakt!

 

Geplaatst in Geen categorie