De avonturen van de C/D-selectie in de Toekomst Cup CD

De toekomst cup is een toernooi georganiseerd door de West Friese scheidsrechtervereniging.In deze cup strijden vele West Friese teams. Zoals Kwiek, Victoria O, West Frisia, KGB, de Zouaven, Spirit, SEW, Vvw en vele anderen. Natuurlijk doet ook vv Strandvogels hier aan mee. Hier mogen  alleen een selectie van de jongste C junioren en de oudste D pupillen in meedoen. Deze selectie werd mede gemaakt door onze Hoofdtrainer René Bierdrager en de coach van dit team.

Strandvogels werd geloot in een poule met Sporting Andijk, Vvw, en SEW. De 1e wedstrijd speelden wij thuis tegen Sporting Andijk. Hier lieten onze spelers gelijk zien wat de jongens in huis hebben. Door mooi combinatievoetbal en veel strijd werden de Andijkers op een dikke nederlaag getrakteerd. Mede door goals van Sem Haakman, Twan dekker, scoorden wij 5x. De verdediging die onder leiding van Niek Broersen, samen met Mick, Mitchel en Justin goed speelde moesten toch 1 goal toestaan. Waardoor wij deze openingswedstrijd dus met 5-1 wisten te winnen. Een zeer overtuigende eerste stap.

Deze uitslag gaf ons goede hoop voor de uitwedstrijd tegen Vvw. Op een moeilijk bespeelbaar veld moesten wij het opnemen tegen het  fysiek veel sterkere Vvw. Maar ook hier bleven wij overeind. Een geweldige goal van Sil Ruiter zorgde voor de ruststand van 1-0.  In de 2e helft werd er bij Vvw  een hele grote en sterke spits in gezet. Maar Justin Joost ( die in de 1e helft de mooiste sliding van het jaar had) was hem helemaal de baas. Wel kwamen zij terug op 1-1. En 10 minuten voor tijd zelfs nog op een 2-1 voorsprong. Maar daarna toonde vv Strandvogels zijn veerkracht. Met man en macht werd er naar de (terechte) gelijkmaker gezocht en uiteindelijk ook gevonden. Na een prachtige aanval met Bram Koomen, Tom Bakker en Twan Dekker werd de laatste in de 16 onderuit gehaald. Aanvoerder Niek Broersen nam zijn verantwoording en schoot van 11 meter gedecideerd binnen. Uitslag 2-2

De laatste poulewedstrijd moesten we wederom uit spelen. Dit keer naar Nibbixwoud tegen SEW. Door de andere uitslagen in de poule zouden we aan een gelijkspel genoeg hebben om door te gaan. Dit veld was echter nog slechter als in Wervershoof dus goed voetballen was hier heel lastig. Desondanks waren er kansen voor ons. Arjan Koomen raakte de lat en Givano Lubbe de lat en paal. En dat in 1 schot (ook knap natuurlijk). Echter zij kregen ook kansen. Maar Floor van Velzen keepte een berepartij deze avond en leek onklopbaar. Niets leek er aan de hand totdat 5 minuten voor tijd de bal in de 16 tegen de arm aankwam van Niek. Iedereen dacht aan aangeschoten hands maar de scheidsrechter uit Nibbixwoud vond dit zwaar genoeg voor een penalty en gaf deze dan ook. Floor zat er nog heel dichtbij maar de bal ging er toch in, 1-0 achter. Weer vlak voor tijd op achterstand. Met deze uitslag zouden we ook uitgeschakeld zijn. Niek Broersen wilde zijn te zwaar bestrafte fout goed maken en nam het team op sleeptouw. Het was mooi dat juist hij 2 minuten voor tijd de 1-1 maakte. Vlak daarna nog een mooie pass van Mitchell Holtkamp op Givano Lubbe die 3 man passeerde en de bal breed lag op Twan. Die vervolgens ook nog de winnende maakte. Waardoor we met een 1-2 overwinning weer naar huis mochten. Wederom toonde vv Strandvogels veerkracht. De kwartfinale was bereikt.

Uit de loting rolde de naam Victoria O(Obdam) uit de bus. Afgelopen Dinsdagavond speelden wij thuis tegen deze grote club uit Obdam. Helaas was het weer niet geweldig waardoor er veel publiek thuis bleef. Echter waren de voetbalfans allemaal aanwezig net zoals de vele ouders die trouw hun kinderen aanmoedigen. Dit is natuurlijk leuk voor de jongens die stinkend hun best doen om zo ver mogelijk te komen in deze Toekomst Cup. Met de wind in de rug koos vv Strandvogels direct voor de aanval. En dat werkte. Vele kansen werden gecreëerd, maar door te gehaast schieten en/of te snel passen werden er ook vele kansen  verprutst. Desondanks scoorde Arjan Koomen eindelijk de 1-0 en niet veel later scoorde Givano Lubbe knap de 2-0. Het spel was mede door de sterk combinerende en fel spelende Victoria O niet al te best. Daarom was het lekker dat Givano ook nog even vlak voor rust de 3-0 maakte. De 2e helft hadden zij de wind in de rug en wisten we dat we het zwaarder  zouden krijgen. Zij kwamen dan ook op 3-1 en vlak daarna door een fout van onze kant op 3-2. Het was blijkbaar de wake-up call die de mannen nodig hadden. Want daarna was het Strandvogels die onder leiding van de zeer goed spelende Sjors Mol  het spel weer overnam. Sjors was dan ook degene die na een prima aanval met Daan Smit en Mick Grooteman de bevrijdende 4-2 binnenschoot.  Uitslag dus 4-2 winst en dus zijn wij door naar de halve finale.

In de halve finale spelen we tegen KGB uit Bovenkarspel.  Deze halve finale gaat over 2 wedstrijden. Eerst spelen we op dinsdag 10 Mei uit aanvang 19.00 uur. En een week later op dinsdag  17 Mei spelen we dan de return thuis. Ook vanaf  19.00 uur. Deze wedstrijden worden gefloten en gevlagd door aangestelde scheids- en grensrechters. En de regels zijn precies hetzelfde als in de Europacup. Het lijkt net echt!.

De spelers hopen op veel belangstelling van jullie. Dus hopelijk tot ziens.

Met sportieve groet,

Cees Grooteman

Geplaatst in Geen categorie