Strandvogels 1 imponeert niet, maar wint wel in en tegen Hauwert

Hauwert '65 1 - Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zaterdag 11 mei 2024
Uitslag: 1-3 (1-0)
Scoreverloop: 1-0; Mitch Hofland 1-1; Tim Broersen 1-2; Aleks Zerek 1-3

Selectie:
Edwin Hoogland; Jan Ruiter, Twan Dekker (Lars Groot), Niek Broersen, Rowin de Wit; Merlijn Weel (Mitch Hofland) Bram Koomen, Tim Broersen; Dawid Zerek (Aleks Zerek), Givano Kelderman, Sven Immen (Bryan Broedersz)

Op een zaterdagavond spelen, in toch een soort van derby, op een prachtig groene grasmat en onder ideale weersomstandigheden. Dat zou inspiratie moeten geven om een mooie pot voetbal op de mat te leggen. Of in ieder geval, inzet te tonen om het gedegradeerde Hauwert ’65 geen schijn van kans te geven. In de eerste helft was daar niets van te zien. Sterker nog, Strandvogels had alle moeite met de thuisploeg die graag voor een 2e keer dit seizoen de winst wilde pakken.

De wedstrijd begon met een minuut stilte, wegens het overlijden van ons erelid Martien Jong. Daarna bleek al snel dat Strandvogels prima de bal mocht hebben van de gastheren, maar het ontbrak aan de finesse om een opening te vinden in de georganiseerde Hauwerter defensie. Het enige gevaar kwam van de voeten van Givano Kelderman, die goed op dreef was vandaag. Wellicht wilde hij zijn werkgever, die het doel van Hauwert ’65 voor deze ene maal verdedigde, even laten zien wat hij in zijn mars had. De blauwhemden kwamen de openingsfase redelijk probleemloos door en toen ze in de 20e minuut voor het eerst in de buurt kwamen van het Strandvogels doel, was het gelijk raak. Een afstandsschot werd door Edwin Hoogland naar de zijkant gestompt, maar op de afvallende bal reageerde alleen een speler van Hauwert en die schoot de 1-0 binnen.

Een 1-0 achterstand tegen een reeds gedegradeerde ploeg, dat zou te denken moeten geven. Alleen leek het besef bij Strandvogels er niet te zijn. Er werden niet of nauwelijks mogelijkheden gecreëerd, het enige noemenswaardige wapenfeit was een terechte gele kaart voor Tim Broersen. De thuisploeg was daarentegen heel dichtbij de 2-0. Niek Broersen twijfelde tussen terugspelen op zijn keeper of een passje langs de lijn. Hij verloor de bal en de rechtsbuiten van Hauwert ’65 ging alleen op Edwin Hoogland af. Hij was niet zelfzuchtige en legde de bal breed op zijn aanstormende teamgenoot, maar dan was buiten Edwin gerekend. Hij hield de spits van scoren af en zorgde ervoor dat Strandvogels slechts met een 1-0 achterstand ging rusten.

In de rust zal het gedonderd hebben, Martin Glim koos ervoor om 3 wissels toe te passen. Mitch Hofland, Aleks Zerek en Lars Groot kwamen in het veld voor Merlijn Weel, Dawid Zerek en Twan Dekker. Er was nu meer beleving te zien bij de Onderdijkers en dan helpt het ook dat binnen vijf minuten de gelijkmaker kon worden aangetekend. Een vrije trap van Bram Koomen werd binnengekopt door Mitch Hofland, waarbij keeper/kroegbaas Redeker er niet goed uit zag. Bram wilde hierna zijn naam ook op het scoreformulier zetten, maar op zijn schot van afstand wist de keeper wel goed redding te brengen.

Na precies een uur spelen waren de Hauwerters weer dichtbij een nieuwe voorsprong. Na een corner bleef de bal lang liggen in het Onderdijker doelgebied, maar toen er uiteindelijk een schot(je) volgde, ging die naast het doel van Edwin. Met een gelijkspel zou Strandvogels zich in de nesten werken op de ranglijst, waar de verschillen o zo klein zijn. Dat was voor Martin Glim reden om de herstelde Bryan Broedersz in te brengen, om in het laatste half uur de overwinning proberen binnen te halen. Koud in het veld kreeg Bryan een hele grote kans, na een prachtige pass van Givano. Zijn poging strandde helaas in het zijnet. Hauwert voelde de wedstrijd uit handen glippen en greep naar grover geschut. Aleks Zerek kreeg een doodschop te verwerken toen hij doorgebroken leek. De scheidsrechter deed dit met geel af, waarbij rood zeker op zijn plaats was geweest. Aleks kon gelukkig verder en werd vijf minuten later nogmaals hard getorpedeerd. Ditmaal volgde er helemaal geen kaart en de vrije trap werd door Bram Koomen naast geschoten.

Zo leek het een treurige zaterdagavond te worden, maar in de 81e minuut werd dan toch de bevrijdende 1-2 gemaakt. Bram Koomen veroverde de bal op het middenveld en stuurde Bryan Broedersz weg. Die hield prachtig het overzicht en had een subtiele pass op Tim Broersen in huis. De topscorer van Strandvogels nam de bal goed aan en schoot zijn ploeg op voorsprong. Hauwert stuurde de spelers massaal naar voren om de gelijkmaker te forceren, maar echt grote kansen kwamen er niet. Sterker nog, in de 9e minuut van de blessuretijd werd Tim Broersen weggestuurd. Hij was niet zelfzuchtig en stelde Aleks Zerek in staat om de 1-3 aan te tekenen.

Een broodnodige zege voor Strandvogels, dat zichzelf van de 9e naar de 5e positie zag gaan. Met 34 punten uit 22 wedstrijden is de ploeg echter nog niet zeker van behoud van het 4e klasse schap. Een overwinning volgende week op 2e Pinksterdag, thuis tegen MOC, zal voor wat meer lucht zorgen, maar het blijft een gekke competitie. MOC weet al dat het in de nacompetitie zal moeten aantreden om niet al na één jaar weer uit de 4e klasse te degraderen.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1