Voorbeschouwing KGB 1 – Strandvogels 1

Na een weekendje paaseieren zoeken gaat komende zondag de bal weer rollen, voor Strandvogels 1 in Bovenkarspel. Daar is het laag geklasseerde KGB de eerstvolgende tegenstander in de laatste fase van de competitie. Na een moeizame herstart in 2024 heeft Strandvogels de laatste weken de weg omhoog gevonden. In Ilpendam ging dat nog met horten en stoten, maar in Zaandam werden echt stappen gezet. Het hoog geklasseerde Rood Wit Zaanstad werd in eigen huis met 2-3 verslagen. En daarna werd in Onderdijk De Valken met maar liefst 4-0 aan de zegekar gebonden.

Strandvogels boekte recent dus uitstekende resultaten tegen ploegen die meedoen om de prijzen. De ploeg zal nu ook tegen KGB moeten bewijzen dat het bij de betere teams in de 4e klasse thuishoort. Daar horen de gastheren van zondag tot nu toe niet bij. Pas één keer werd er dit seizoen gewonnen, met 4-3 van MOC. Door ook nog drie keer gelijk te spelen, werd het puntentotaal op zes gebracht uit 18 wedstrijden. Daarmee is KGB geen hekkensluiter, al heeft nummer laatst Hauwert ’65 nog wel een wedstrijd tegoed en maar één punt minder. De kans dat KGB het vege lijf dit seizoen nog gaat redden is bijzonder klein. Maar daarmee mag de ploeg niet onderschat worden, want vrijuit kunnen spelen werkt juist soms bevrijdend.

En Strandvogels zal ook nog wel eens terugdenken aan de thuiswedstrijd tegen KGB. Want in Onderdijk pakte KGB toen een punt door met 2-2 gelijk te spelen. Al vrij snel na het eerste fluitsignaal wist KGB het net te vinden en dat deden de bezoekers vlak voor rust nog een keer. In de tweede helft wist toenmalig koploper Strandvogels de schade maar deels te repareren door twee goals van Bryan Broedersz. Dat zal hij door zijn weer teruggekeerde blessure komende zondag zeker niet kunnen doen, alleen dat lijkt me al reden genoeg nu wel scherp aan de aftrap te verschijnen. En daarmee de basis te leggen voor weer een overwinning in Bovenkarspel want Strandvogels wist daar de laatste competitiewedstrijd ook winnend af te sluiten.

In het seizoen 2009-2010 oefende Strandvogels in Bovenkarspel tegen KGB. Trainer bij Strandvogels was toen Jaap Beerepoot. Bij de mooie 4-0 zege op De Valken stond hij ook langs de lijn, nu als verslaggever.

In het seizoen 2009-2010 oefende Strandvogels in Bovenkarspel tegen KGB. Trainer bij Strandvogels was toen Jaap Beerepoot. Bij de mooie 4-0 zege op De Valken stond hij ook langs de lijn, nu als verslaggever.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1