Voorbeschouwing Rood Wit Zaanstad 1 – Strandvogels 1

Net als Strandvogels speelde de komende tegenstander, Rood Wit Zaanstad, afgelopen zondag doelpuntloos gelijk. Strandvogels deed dat in Ilpendam, Rood Wit in Hauwert. En dat was toch wel een behoorlijke verrassing voor een ploeg die meestrijd om de titel. Rood Wit begon voortvarend aan dit kalenderjaar met zeges op ALC (3-0), Dynamo (0-4) en Kwiek ’78 (4-0). Daarna leverde het bezoek aan Spierdijk een puntje op en werd ook wel verrassend verloren van Ilpendam. Maar nog altijd zijn de verschillen op de ranglijst klein waardoor de achterstand van Rood Wit op koploper St. George slechts vier punten is.

Veel historie tussen Strandvogels en Rood Wit Zaanstad is er niet, voor zover ik weet tenminste. Alleen het duel in Onderdijk eerder dit seizoen dan, door Strandvogels met 4-1 gewonnen. Dat lijkt zo op het oog een gemakkelijke zege, maar dat was het zeker niet. Daarbij speelde Rood Wit ook nog eens een helft lang met tien man nadat een speler op slag van rust hands had gemaakt om een tegentreffer te voorkomen. Dat lukte, maar uit de aansluitende penalty maakte Tim Broersen alsnog 2-1. Pas tien minuten voor tijd besliste Strandvogels de wedstrijd door 3-1 te maken waarna het vlak voor tijd ook nog 4-1 werd.

Ondanks de nederlaag was in Onderdijk al te zien dat Rood Wit beschikt over zeer behendige spelers. Na zeven seizoenen in de 4e klasse zal Rood Wit Zaanstad er veel aan gelegen zijn nu eindelijk wel te promoveren. De laatste twee seizoen werd de nacompetitie gehaald, maar daarin ging het steeds mis. Aan Strandvogels de taak om de ambities van de ploeg uit Zaanstad komende zondag te beteugelen. En niet alleen daarom trouwens, want Strandvogels heeft zelf de punten ook hard nodig in de strijd om juist die andere nacompetitie, die om degradatie, te ontlopen.

Het "fatale" moment van Rood Wit Zaanstad in Onderdijk. Er wordt hands gemaakt en er volgt een rode kaart en een penalty die Tim Broersen zal benutten.

Het “fatale” moment van Rood Wit Zaanstad in Onderdijk. Er wordt hands gemaakt en er volgt een rode kaart en een penalty die Tim Broersen zal benutten.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1