Onverwacht ruime overwinning Strandvogels 1 op De Valken

Strandvogels 1 - De Valken 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 24 maart 2024
Uitslag: 4-0 (3-0)
Scoreverloop: Givano Lubbe 1-0; Givano Lubbe 2-0; Tim Broersen 3-0; Sven Immen 4-0

Selectie:
Edwin Hoogland; Rowin de Wit, Jan Ruiter, Niek Broersen en Twan Dekker (Lars Groot); Bryan Broedersz (Sven Immen), Bram Koomen en Merlijn Weel; Givano Lubbe, Tim Broersen en Dawid Zerek (Aleks Zerek)

Als je speelt tegen een ploeg die deze competitie de minste verliespunten heeft en alleen op de eerste speeldag verloor, dan verwacht je een zware middag. Maar Strandvogels won met maar liefst 4-0 van De Valken terwijl het met rust al comfortabel met 3-0 leidde. De overwinning was ook zeker verdiend te noemen, maar ik moet ook zeggen dat het met vooral de doelpunten in de eerste helft bepaald niet tegenzat.

Razende reporter Jaap/Jacob Beerepoot neemt de spelerslijst door die hem is aangereikt door Ted Broedersz. Jaap zag zijn oude ploeg een prima wedstrijd spelen en een uitstekende zege boeken.

Razende reporter Jaap/Jacob Beerepoot neemt de spelerslijst door die hem is aangereikt door Ted Broedersz.
Jaap zag zijn oude ploeg een prima wedstrijd spelen en een uitstekende zege boeken.

Nadat pupil van de week Tino zijn doelpuntje had gemaakt, begon Strandvogels goed aan de wedstrijd. Een wedstrijd die Strandvogels volgens Tino met 4-0 ging winnen. Tja, Tino wist toen dus al wat de andere aanwezigen pas een paar uur later wisten…..

De spelers komen het veld op, met daarbij ook pupil van de week Tino. Hij bleek een meestervoorspeller, het werd inderdaad 4-0.

De spelers komen het veld op, met daarbij ook pupil van de week Tino. Hij bleek een meestervoorspeller, het werd inderdaad 4-0.

Het eerste moment van opwinding in de wedstrijd was niet positief, Rowin de Wit en een speler van De Valken kwamen ongelukkig met de hoofden tegen elkaar. Maar Rowin is zoals bekend een harde en hij kon, net als de speler van de bezoekers, de wedstrijd vervolgen.

Rowin de Wit kreeg al vroeg in de wedstrijd 8 tellen. Maar zoals we in Onderdijk weten, Rowin heb je niet zomaar KO. Hij speelde de wedstrijd dan ook gewoon uit.

Rowin de Wit kreeg al vroeg in de wedstrijd 8 tellen. Maar zoals we in Onderdijk weten, Rowin heb je niet zomaar KO. Hij speelde de wedstrijd dan ook gewoon uit.

Een wedstrijd die binnen het kwartier van een doelpunt werd voorzien. Tim Broersen gaf de bal breed op Bryan Broedersz. Op zijn schot bracht de keeper met veel moeite redding waarna Givano Lubbe een kans kreeg op een rebound. Zijn inzet werd half gekeerd door de keeper, maar het was niet voldoende om de bal uit het doel te houden.

De spelers van Strandvogels lopen weer terug naar eigen helft nadat Givano Lubbe de score heeft geopend.

De spelers van Strandvogels lopen weer terug naar eigen helft nadat Givano Lubbe de score heeft geopend.

De Valken leek hierdoor wel wakker geschud, want de volgende kansen waren voor de gasten. Maar gelukkig heeft Strandvogels in Edwin Hoogland een zeer goede keeper die twee keer uitstekend redde, bij de tweede kans zelfs drie keer achter elkaar.

Edwin Hoogland, hier in de tweede helft, redde in de eerste helft een paar keer uitstekend.

Edwin Hoogland, hier in de tweede helft, redde in de eerste helft een paar keer uitstekend.

In de 19e minuut hoefde hij niet in te grijpen toen De Valken uit een vrije trap weer een mogelijkheid kreeg maar de bal net naast ging. Een paar minuten later kreeg De Valken z’n tot dan toe grootste kans, maar schuin voor het doel slaagde de aanvaller er net niet in de bal tussen de palen te krijgen. Strandvogels kwam dus een paar keer goed weg en leidde nog steeds met 1-0. Na deze momenten van De Valken kreeg Strandvogels weer een kans via een vrije trap van Bryan Broedersz, maar de inzet van de teruggekeerde captain ging een metertje naast.

De bal ging na deze vrije trap van Bryan Broedersz naast.

De bal ging na deze vrije trap van Bryan Broedersz naast.

De Valken had tot halverwege de eerste helft de meeste kansen gehad, Strandvogels ging er het meest efficiënt mee om. Of sterker nog, de ploeg scoorde toen uit een moment dat eigenlijk geen kans genoemd mocht worden. Na een hele hoge bal bleef de bal door de wind in het strafschopgebied hangen en de keeper twijfelde tussen uitkomen of niet. Die twijfel zorgde er voor dat Givano Lubbe bij de bal kon komen en met een bekeken kopbal, geholpen door de stevige wind, liet hij de keeper grabbelen.

Dit was de tweede tegenvaller voor De Valken en die kwam wel even aan bij de bezoekers. Na een halfuur spelen probeerde Bram Koomen het maar eens van afstand. Een prima poging met de wind in de rug, maar de bal ging helaas naast.

Bram Koomen kijkt de bal na zijn schot van grote afstand na. De bal ging na deze prima poging naast.

Bram Koomen kijkt de bal na zijn schot van grote afstand na. De bal ging na deze prima poging naast.

Een paar minuten later had De Valken pech toen het na een corner met een kopbal de lat trof. De kansen gingen nu wat meer over en weer waarbij Strandvogels wat mij betreft voetballend de wat betere ploeg was. Tien minuten voor rust kwam Dawid Zerek goed door maar de bal was na zijn voorzet net iets te hoog voor Tim Broersen. In de 39e minuut brak rechtsback Twan Dekker door met een mooie solo. Hij kon pas vlak voor het strafschopgebied gestopt worden middels een overtreding. Aanvoerder Bryan Broedersz nam deze voor zijn doen niet al te best, maar doordat de bal onderweg een speler van De Valken raakte was de keeper toch kansloos.

Hij werd in eerste instantie gered door de paal, maar Tim Broersen was attent meegelopen en tikte simpel de 3-0 binnen. Helaas betekende deze vrije trap meteen de laatste actie van Bryan Broedersz die bij het nemen weer geblesseerd raakte, een forse tegenvaller voor hem en de ploeg. In de extra tijd van de eerste helft werd het bijna nog 4-0, maar de bal ging na de als voorzet bedoelde trap van Twan Dekker via de lat over de achterlijn.

In de tweede helft zou De Valken de wind in de rug hebben en ook gezien de stand werd een stevig openingsoffensief van de ploeg uit Hem verwacht. Dat offensief kwam er echter niet, een vierde goal voor Strandvogels wel. Givano Lubbe brak door en alleen voor de keeper was hij niet zelfzuchtig maar tikte de bal breed op de goed meegelopen Sven Immer die voor 4-0 zorgde. Strandvogels zat dus op rozen en een minuut later leek het helemaal gelopen koers toen Givano Lubbe zijn hattrick completeerde. Maar wegens buitenspel ging er door dit doelpunt een streep. De Valken zat er helemaal doorheen en in de 51e minuut kreeg Strandvogels weer een uitstekende mogelijkheid. Na een hoge bal van Tim Broersen kreeg Givano een nieuwe kans om een hattrick te maken, maar de bal ging naast. Maar ik moet zeggen dat het ook niet zo eenvoudig was om deze kans te verzilveren. Hierna ging De Valken wel wat meer aandrukken, maar de ploeg deed dat met weinig vernuft zodat Strandvogels meestal vrij eenvoudig kon opruimen of uitverdedigen.

Edwin Hoogland ontfermt zich over de bal na een aanval van De Valken.

Edwin Hoogland ontfermt zich over de bal na een aanval van De Valken.

Halverwege de tweede helft scoorden de bezoekers wel, maar deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Aangezien er totaal niet geprotesteerd werd, was dit blijkbaar een terechte beslissing.

Hierna kregen zowel Strandvogels als De Valken nog wel wat mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

Het was niet de middag van De Valken, ook hier is Edwin Hoogland weer de winnaar.

Het was niet de middag van De Valken, ook hier is Edwin Hoogland weer de winnaar.

Een zeer goede en ook wel onverwacht grote overwinning voor Strandvogels op een ploeg die zeker tot de titelkandidaten gerekend mag worden. Voor De Valken valt de schade nog enigszins mee omdat koploper St. George op 1-1 bleef steken bij De Rijp. Voor Strandvogels was het uiteraard een uitstekende dag. De ploeg loopt wat verder weg van de gevarenzone en nestelt zich comfortabeler in de middenmoot. En als we dan maar meteen eens heel positief zijn; ook in de strijd om de 2e periodetitel deden de Vogels uitstekende zaken. Gekkigheid natuurlijk, maar de ploeg mag in ieder geval twee weken nagenieten van dit succes, want met Pasen wordt er niet gespeeld. Daarna volgen twee uitwedstrijden, eerst tegen KGB dan bij ALC.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1