Hard werkend Strandvogels 1 pakt punt in Ilpendam

Ilpendam 1 - Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 10 maart 2024
Uitslag: 0-0 (0-0)
Scoreverloop: -

Selectie:
Edwin Hoogland; Lars Groot (Twan Dekker), Jan Ruiter, Niek Broersen en Rowin de Wit; Merlijn Weel, Tim Broersen, Dawid Zerek (Yuri Twijnstra); Givano Lubbe, Sven Immen (Matthijs Huisman) en Aleks Zerek

Op speciaal verzoek van Ted Broedersz en de teambegeleiding van Ilpendam schrijf ik vandaag toch maar weer een verslag….

Om te beginnen, Strandvogels speelde inderdaad niet groots maar toonde wel volop inzet. Die inzet was ook aanwezig bij de thuisploeg, die overigens ook niet direct de pannen van het dak speelde. Daardoor was er voor de (weinige) toeschouwers zeker in de eerste helft niet heel veel te genieten.

Er waren niet veel toeschouwers, maar een paar getrouwen zijn er natuurlijk altijd.

Er waren niet veel toeschouwers, maar een paar getrouwen zijn er natuurlijk altijd.

Kansen werden maar zelden gecreëerd, beide doelmannen hadden het niet druk. Wel was Ilpendam een aantal keren dreigend uit corners. Die werden indraaiend genomen en de luchtmacht van de thuisploeg was wat sterker dan die van de Vogels. Zo werd op die manier onder andere een keer de lat geraakt. Maar uit open spel slagen beide ploegen er niet echt in om tot kansen te komen. Pas vijf minuten voor rust kwam Strandvogels tot z’n eerste schot op doel. Maar omdat de inzet van Givano Lubbe nog een klein beetje geblokt werd, kon de keeper de bal vrij eenvoudig pakken. Daarvoor waren eerder kansrijke momenten van Strandvogels steeds afgevlagd wegens buitenspel. Soms tot frustratie van de spelers van Strandvogels omdat die van mening waren niet buitenspel te staan. Maar daarvoor staat nu eenmaal een grensrechter langs de kant, de scheidsrechter kan niet alles zelf belopen. Maar daarover later meer.

In de tweede helft lag het spel wat meer open. Nog steeds waren er niet heel veel kansen te zien, zeker niet voor Strandvogels. Ilpendam was iets dreigender en kreeg één zogenaamde opgelegde kans maar die werd jammerlijk gemist, wat wij bij Strandvogels dan weer niet jammer vonden. En daarnaast gingen een paar mogelijkheden verloren omdat spelers buitenspel stonden. Niet volgens de teambegeleiding van Ilpendam overigens, die dat vanaf hun positie net over de middenlijn natuurlijk ook veel beter konden zien dan de grensrechter annex stukkiesschrijver van Strandvogels. Eén keer ging “de bank” daarbij behoorlijk tekeer met daarbij de vraag of ik dit moment ook ging opnemen in het verslag. Daar voldoe ik graag aan, en nogmaals heren, jullie spits stond op het moment van spelen buitenspel. Maar genoeg daarover, de wedstrijd zelf maar weer. Strandvogels kwam in de tweede helft iets vaker voor het doel van Ilpendam, maar echt heel gevaarlijk werd het allemaal niet jammer genoeg. Wel zagen we nog een aardige schietkans voor Givano Lubbe, maar de bal ging na dit schot naast. Ilpendam drong iets overtuigender aan en kreeg de wat betere mogelijkheden. De beste zo’n vijf minuten voor tijd, weer uit een corner. De kopbal recht voor het doel was prima, maar met een geweldige redding wist Edwin Hoogland zijn doel schoon te houden. En niet alleen op dat moment, maar tot het laatste fluitsignaal van de wat mij betreft prima fluitende scheidsrechter.

Een puntje dus voor de Vogels. Dat schiet niet echt op maar soms moet je pakken wat je pakken kunt en dat was in dit geval denk ik een punt. Het was sowieso een improductieve dag in de 4e klasse B overigens. Naast de pot in Ilpendam eindigden nog twee duels in 0-0. In de 6 duels van deze speelronde werd in totaal maar 10 keer gescoord. De ploegen deden dus bepaald niet aan klantenbinding, al kan ook een 0-0 op zich een boeiend schouwspel zijn. Of dat in Ilpendam het geval was, niet helemaal denk ik, maar spannend tot het einde was het in ieder geval wel.

Volgende week wacht Strandvogels weer een “verre” uitwedstrijd, dan speelt in het Zaandam tegen Rood Wit Zaanstad dat deze week zeer verrassend op 0-0 bleef steken in Hauwert.

 

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1