Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Kwiek ’78 1

Na drie nederlagen sleepte Strandvogels tegen Dynamo eindelijk de eerste punten van 2024 in de wacht. In Ursem werd het 1-3 en die punten zijn broodnodig om uit de problemen te komen. De komende tegenstander van de Vogels zit in dezelfde gevarenzone, want Kwiek ’78 staat op de ranglijst één punt en één plaats onder Strandvogels. Dus het wordt ook zondag weer een duel met grote belangen voor beide ploegen.

Bij de laatste ontmoeting in Onderdijk tussen Strandvogels en Kwiek ’78 waren de belangen nog groter. Toen stond namelijk (kans op) promotie en degradatie op het spel. Na 90 minuten was er nog geen beslissing gevallen. Door een goal van Tim Broersen ging Strandvogels rusten met een 1-0 voorsprong maar na rust kwam Kwiek ’78 langszij en die stand bleef tot de 90e minuut gehandhaafd. In de verlenging was Strandvogels de onderliggende partij en nu waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Nadat er een penalty werd gemist door Kwiek ’78 kreeg Strandvogels nog weer even hoop, maar de gelijkmaker kwam er niet meer. En dus daalde strandvogels na één jaar weer af naar de 4e klasse. Kwiek ’78 slaagde er niet in om het stapje omhoog te maken omdat buur RKEDO in de finale van de nacompetitie de sterkste was.

Strandvogels bewaart dus geen goede herinneringen aan de laatste thuiswedstrijd tegen Kwiek ’78, ook al omdat routinier Gerald Broedersz toen ernstig geblesseerd raakte (niet door toedoen van een speler van Kwiek ’78 overigens). Eerder dit seizoen won Strandvogels wel in Avenhorn. Voor de laatste thuisoverwinning op Kwiek ’78 in de competitie moeten we terug naar het seizoen 2018-2019. Door goals van Bryan Broedersz en Jordy Weel won Strandvogels toen met 2-1.

Het lijkt me de hoogste tijd voor een nieuwe thuisoverwinning op Kwiek ’78. Niet alleen omdat Strandvogels de punten broodnodig heeft, maar ook omdat we nog een appeltje te schillen hebben met de Avenhorners die verantwoordelijk waren voor de degradatie van vorig seizoen.

Edwin Hoogland heeft de bal klemvast in het duel met Kwiek '78 in het seizoen 2016-2017. Hij moest toen wel twee goals toestaan, maar Strandvogels won met 5-2.

Edwin Hoogland heeft de bal klemvast in het duel met Kwiek ’78 in het seizoen 2016-2017. Hij moest toen wel twee goals toestaan, maar Strandvogels won met 5-2.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1