Voorbeschouwing Dynamo 1 – Strandvogels 1

Na twee voetbal loze zondagen hervat Strandvogels 1 de competitie met een uitwedstrijd tegen Dynamo. De gastheren hadden één weekje rust, want zij speelden op 11 februari nog tegen Kwiek ’78. Bij de derby in Avenhorn werd toen niet gescoord. Dat betekende voor Dynamo het tweede punt van 2024 nadat het eerder met 0-4 verloor van Rood Wit Zaanstad en met 2-2 gelijk speelde tegen Ilpendam.

Strandvogels is in 2024 nog steeds puntloos en zal daar in Ursem graag verandering in brengen. De geschiedenis leert dat dit zeker mogelijk is, want van de laatste vier wedstrijden tussen beide ploegen in Ursem won Strandvogels er twee. Het laatste duel tussen Dynamo en Strandvogels eindigde onbeslist, in 2-2, al mocht Strandvogels met dat ene punt vorig seizoen de handjes dichtknijpen. Pas vlak voor tijd kwamen de Vogels op gelijke hoogte door een (wel terecht toegekende) strafschop, benut door Jordy Weel.

In de strijd om de tweede periodetitel is net één wedstrijd gespeeld, maar toch moet de blik ook al een beetje gericht worden op volgend seizoen. Op dit moment staat Strandvogels op een plek waarop het veroordeeld zal zijn tot het spelen van nacompetitie. De nummers 12 en 13 degraderen rechtstreeks, de nummers 9, 10 en 11 spelen nacompetitie. Net zoals de drie periodekampioenen van de 4e klasse, maar die spelen om promotie. Voor zowel Strandvogels als Dynamo kan het alle kanten op, want de verschillen op de ranglijst zijn nog altijd klein.

Mede door een uitstekende eerste helft won Strandvogels het thuisduel met Dynamo met 2-0. Het waren Jan Ruiter en Dawid Zerek die voor de Onderdijkse goals zorgden. Herhaling van dit resultaat zou zeer welkom zijn, dan is Strandvogels in 2024 tenminste eindelijk van de nul af.

In het seizoen 2006-2007 werd er in Ursem nog op echt gras gespeeld. Strandvogels won dit duel met 1-3.

In het seizoen 2006-2007 werd er in Ursem nog op echt gras gespeeld. Strandvogels won dit duel met 1-3 en Ruud Neuvel opende de score destijd.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1