Gloednieuw Strandvogels JO17-1 debuteert in competitie

Nadat de mannen de eerste helft van dit seizoen gespeeld te hebben in de JO15 en het tweede, zijn ze sinds januari weer samen als JO17-01. Ze kregen van het bestuur tot 1 december de tijd om voldoende spelers te vinden voor een nieuw team, dan kon er vanaf januari 2024 met de competitie gestart worden. De mannen hebben dit serieus opgepakt en een aantal jongens van buiten Onderdijk gecontracteerd en wat oud-voetballers gevonden. Onder leiding van Cornee wordt er op maandagavond getraind en op woensdagavond neemt Jan deze taak op zich.
IMG_0905

Zaterdag 27 januari om 14.15 uur was daar het moment om hun debuut te maken in de JO17-01. Nadat in de kleedkamer de tactiek was besproken, had Ries nog een speech voorbereid. “Jongens, geniet ervan”. Het was prachtig weer. De zon scheen, er was weinig wind en het was een beetje fris, maar daar hadden ze na een paar minuten geen last meer van. De jongens waren lekker aan het voetballen, maar in de 12de minuut maakt Always Forward 0-1. In de 30ste minuut werd het 0-2. Er werd in de eerste helft goed gestreden en het voetballen werd voor de bezoekers niet gemakkelijk gemaakt. In balbezit was het soms nog lastig om elkaar te vinden. Dit betekende dat er vaak voor de lange bal werd gekozen. Always Forward had hier vaak een gepast antwoord op. De rust werd ingegaan met een 0-2 achterstand.
In de kleedkamer werd er druk besproken wat er goed en fout ging. Nadat iedereen omstebeurt zijn zegje had gedaan werden we opgehaald door scheidsrechter Jaap Lakeman. De tweede helft begonnen ze met frisse moed. Er werd nu hoog druk gezet, waar de bezoekers duidelijk moeite mee had. Door deze druk maakte Always Forward meerdere fouten en ontstonden er kansen voor Strandvogels. Deze kansen konden helaas niet tot doelpunten worden omgezet. Er werd goed aangevallen, maar Always Forward wist de bal steeds te onderscheppen. Hierdoor werd het na 8 minuten in de tweede helft 0-3 en 6 minuten later viel de 0-4. Even later nam Wout een corner, legde hem mooi voor, maar miste Maarten het doel. In de 64 ste minuut werd het 0-4 en even later 0-5. Daarna kreeg Jens de bal mooi voor, maar schoot hem dik over! Even later had Huub een botsing met de keeper, waardoor hij geblesseerd het veld af ging. Niet lang daarna lag Aron ook met een blessure op het veld, er was iemand op zijn hand gaan staan. Hij kon nog wel verder spelen. Aan
het eind van de wedstrijd creëerde Strandvogels nog een goede aanval. Jens schoot de bal op de lat, maar omdat Matt al in het doel liep kon hij helaas de bal niet meer in het net neerleggen. De eindstand bleef dus 0-5! Dit was niet de droomstart waar de jongens op hadden gehoopt, maar er zijn genoeg positieve punten te halen uit deze wedstrijd.Man off the match: Eric, hij was overal om de bal goed te weg te werken, een onmisbare schakel in de verdediging. Hij vloog over het veld en maakte zelfs een judo rol. Jongens, het was een mooie wedstrijd. Ik heb van jullie genoten.
Een trotse moeder.

Geplaatst in Jeugd