Voorbeschouwing Strandvogels 1 – ALC 1

Na een weekje vrij vanwege een oneven aantal teams in de poule, hervat Strandvogels 26 november de competitie met een thuiswedstrijd tegen ALC. Die ploeg leed afgelopen zondag zijn eerste nederlaag van het seizoen. Toch wel enigszins verrassend was Ilpendam in Abbekerk met 1-2 de sterkste. De ongeslagen status sinds de competitiestart van ALC is dus beĆ«indigd. Ondanks dat er dus pas voor het eerst verloren werd, staat ALC “slechts” 5e. Reden van die relatief lage klassering is het feit dat er al drie keer gelijk gespeeld werd. Wat verder opvalt bij onze komende tegenstander is het geringe aantal doelpunten. ALC maakte er zelf pas 9 maar heeft na St. George met 6 tegengoals ook de minst gepasseerde verdediging.

ALC promoveerde in het seizoen 2021-2022 naar de 4e klasse na een vierjarig verblijf in de 5e klasse. ALC is wat dat betreft een beetje het Volendam van de 4e/5e klasse. Met grote regelmaat wordt de 4e klasse ingeruild voor de 5e klasse en ook andersom. De laatste ontmoeting tussen Strandvogels en ALC in Onderdijk was in het seizoen 2021-2022, dat was een bekerwedstrijd. Het werd toen 3-4 voor de ploeg uit Abbekerk/Lambertschaag. Het laatste competitieduel tussen beide ploegen in Onderdijk werd gespeeld op zondag 17 december 2017. Net als het bekerduel een paar seizoen later was het zeer doelpuntrijk, met nu Strandvogels als winnaar. Het werd destijds 5-3 en door dat resultaat sloot Strandvogels de eerste seizoenshelft toen af als (mede) koploper.

Koploper is Strandvogels op dit moment niet meer, maar met een overwinning op ALC wordt het dat wel weer. Dan zullen de Vogels wel een stuk beter voor de dag moeten komen dan in de laatste competitiewedstrijd tegen KGB die teleurstellend eindigde in een 2-2 gelijkspel. En het zal ook beter moeten omdat ook ALC de koppositie ruikt. Met een overwinning in Onderdijk wordt Strandvogels in ieder geval gepasseerd. Men is dan afhankelijk van de twee Zaanse ploegen of de koppositie deze zondag al ingenomen kan worden. Maar ik ga er vanuit dat Strandvogels het zover niet laat komen en zondag wel aantoont dat het niet voor niets zo hoog op de ranglijst staat.

In het seizoen 2009-2010 speelde Strandvogels thuis tegen ALC tijdens Onderdijker kermis. Op het veld was toen ook een soort schiettent, Strandvogels won met 5-4.

In het seizoen 2009-2010 speelde Strandvogels thuis tegen ALC tijdens Onderdijker kermis. Op het veld was toen een soort schiettent actief, Strandvogels won met 5-4.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1