Voorbeschouwing De Valken 1 – Strandvogels 1

De voorbeschouwing stond al klaar, maar dan moet je ‘m natuurlijk ook wel online zetten…… Hierbij alsnog, nog net op tijd

Na drie wedstrijden tegen, voor Strandvogels, vrij onbekende tegenstanders, volgt komende zondag weer een ouderwets West-Fries onderonsje. Want dan treedt Strandvogels in Hem aan tegen De Valken. En die ploeg, die komen we de laatste jaren nogal eens tegen.

De Valken kan inmiddels worden gezien als een vaste bewoner van de 4e klasse. Al vanaf het seizoen 2011-2012 speelt de ploeg van trainer Gert Feld namelijk op dit niveau. Eind vorige eeuw was De Valken jaren derdeklasser en speelde het zelfs een paar jaar in de 2e klasse. Natuurlijk zal De Valken graag weer een stapje hogerop zetten en het is de competitie in ieder geval goed begonnen. De eerste competitiewedstrijd werd verloren bij Zaandijk, maar sindsdien is De Valken ongeslagen. Waarbij vooral de 1-7 overwinning bij Dynamo tot de verbeelding sprak. Mede door die wedstrijd is de ploeg uit Hem de meest productieve in deze klasse. Maar met 12 tegengoals is De Valken ook de nummer 4 als het gaat om de ploeg met de meeste tegengoals.

Een wedstrijd waarbij De Valken betrokken is, lijkt dit seizoen dus een garantie voor goals. Gescoord werd er ook altijd wel bij wedstrijden tussen De Valken en Strandvogels, maar niet altijd waren het spectaculaire wedstrijden. De laatste drie edities werden door Strandvogels gewonnen met 0-2, 0-3 en weer 0-2. In het seizoen 2017-2018 won De Valken voor het laatst in eigen huis van de Vogels, het werd toen 3-1. De meest productieve wedstrijd van de laatste jaren tussen de twee “vogelteams” was de 3-4 overwinning van Strandvogels in het seizoen 2011-2012. Een seizoen waaraan Strandvogels graag terugdenkt, want toen werd het kampioen. Zover is het nu nog lang niet, maar beide ploegen zullen hun goede reeks in ieder geval graag willen voortzetten.

De Strandvogels spelers vieren voor de 4e keer feest als Jordy Weel met zijn 3e goal 2-4 heeft gemaakt. Strandvogels won in het seizoen 2011-2012 uiteindelijk met 3-4 bij De Valken.

De Strandvogels spelers vieren voor de 4e keer feest als Jordy Weel met zijn 3e goal 2-4 heeft gemaakt. Strandvogels won in het seizoen 2011-2012 uiteindelijk met 3-4 bij De Valken.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1