Terechte puntendeling bij duel tussen De Valken 1 en Strandvogels 1

De Valken 1 - Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 5 november 2023
Uitslag: 2-2 (2-2)
Scoreverloop: 1-0; Tim Broersen 1-1; 2-1; Tim Broersen 2-2

Selectie:
Edwin Hoogland; Tom Bakker (Aleks Zerek), Mitch Hofland, Niek Broersen en Rowin de Wit (Bram Koomen); Bryan Broedersz, Tim Broersen en Merlijn Weel; Dawid Zerek (Jan Ruiter), Michael Sleurink (Lars Groot) en Givano Lubbe

Sinds hun nederlagen op de eerste speeldag bleef zowel De Valken als Strandvogels daarna ongeslagen in de competitie. Dat bleven de teams ook na hun onderlinge treffen want het werd in Hem 2-2. Dat was een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld. Een veld dat door de overvloedige regenval van de laatste weken en de neerslag tijdens de wedstrijd lastig te bespelen was.

De spelers van De Valken en Strandvogels betreden het natte maar redelijk bespeelbare veld in Hem.

De spelers van De Valken en Strandvogels betreden het natte maar redelijk bespeelbare veld in Hem.

De openingsfase van het duel was voor de thuisploeg dat natuurlijk ook beter dan Strandvogels gewend is om op een (zwaar) grasveld te spelen. Al in de eerste minuut kwam Strandvogels goed weg toen de bal na een lage voorzet vlak voor het doel langs ging. Gelukkig was er niemand van De Valken in de buurt om de bal binnen te tikken. Strandvogels kwam er maar moeizaam uit door het snel druk zetten van de tegenstander. En in de 8e minuut leek die tegenstander al voorsprong te komen. Edwin Hoogland liet de bal los na een corner en de bal werd vervolgens ingeschoten. De scheidsrechter floot echter af omdat de keeper was aangevallen in het 5 metergebied en dus ging deze treffer niet door. Direct na dit moment kwam De Valken er voetballend goed door en redde Edwin Hoogland zijn ploeg door een 1-tegen-1 duel te winnen, een specialiteit van de Vogelsgoalie. Het bleef dus nog even 0-0, maar nog in deze minuut was het alsnog raak voor de thuisploeg.

Strandvogels keek al snel tegen een1-0 achterstand aan op deze regenachtige middag.

Strandvogels keek al snel tegen een 1-0 achterstand aan op deze regenachtige middag.

Een paar minuten later was het even schrikken voor Strandvogels, maar na de sliding waarmee Mitch Hofland een voorzet onderbrak, ging de bal net langs de voor Strandvogels goede kant van de paal. Pas in de 13e minuut was er het eerste aanvallende moment van de wedstrijd van Strandvogels. Het was Bryan Broedersz die het van ver probeerde, de bal ging ruim naast. Maar dit moment was wel ook een beetje een kentering, Strandvogels kwam beter in de wedstrijd. In de 17e minuut bereikte een pass van Givano Lubbe net Michael Sleurink niet. Dat was zonde, want hij had daarmee alleen voor de keeper gestaan. Een aantal minuten later kon Givano Lubbe zelf uithalen, maar zijn schot werd geblokt.

Givano Lubbe haalt uit, maar zijn schot zal geblokt worden.

Givano Lubbe haalt uit, maar de bal zou na zijn schot geblokt worden.

In de 26e minuut viel dan toch de gelijkmaker, uit een vrije trap van Bryan Broedersz. Het was Tim Broersen die de bal achter de Valkenkeeper kopte.

Tim Broersen (6) heeft Strandvogels met een rake kopbal weer langszij gebracht.

Tim Broersen (6) heeft Strandvogels met een rake kopbal weer langszij gebracht.

De grensrechter, die het al eerder even met de scheidsrechter aan de stok had, vlagde nog voor buitenspel. Topoverleg langs de lijn volgde, maar de scheidsrechter hield vast aan zijn eigen waarneming en keurde de goal goed. Vlak hierna moest Tom Bakker zich geblesseerd laten vervangen. Dawid Zerek nam de positie van Tom in en broer Aleks, getooid met neusmasker, kwam van de bank en nam de positie voorin van zijn broer over.

Dawid Zerek is bij Strandvogels vaak een soort klusjesman. Hij begon tegen De Valken  voorin, verhuisde naar rechtsback en speelt ook vaak op het middenveld.

Dawid Zerek is bij Strandvogels vaak een duizend dingen doekje. Hij begon tegen De Valken voorin, verhuisde naar rechtsback en speelt ook vaak op het middenveld. En wie weet, misschien schuilt er ook wel een goede keeper in hem.

Door een misverstand keek Strandvogels na een halfuur spelen alweer tegen een achterstand aan. Edwin Hoogland riep los, maar de bal werd vlak voor hem toch beroerd door een medespeler. Daardoor ging de bal over Edwin heen en kon binnen gewerkt worden. Strandvogels moest dus weer in de achtervolging en deed dat met overgave. In de 34e minuut probeerde Bryan Broedersz het ineens bij een vrije trap van grote afstand, maar het was niet lastig voor de keeper om deze inzet onschadelijk te maken. Zo’n tien minuten voor rust was diezelfde keeper echter kansloos op de subtiele stift van Tim Broersen. Hij profiteerde daarmee optimaal van een klein foutje van een verdediger van De Valken. In de eerste helft, waarin spelers en publiek af en toe werden getrakteerd op een flinke bui, kwam er daarna geen verandering meer in de stand.

Het was goed dat De Valken een ruime tribune had. Er was aardig publiek op het duel afgekomen en het grootste deel zat zo lekker droog.

Het was goed dat De Valken een ruime tribune had. Er was aardig wat publiek op het duel afgekomen en het grootste deel zat zo lekker droog.

In de tweede helft was het Strandvogels dat het iets betere van het spel had. De Valken speelde opportunistischer, de Vogels iets verzorgder. Na tien minuten spelen was De Valken dicht bij een nieuwe voorsprong na een corner, maar tot opluchting van alles wat rood en geel was, had Edwin Hoogland uiteindelijk de bal te pakken. Vijf minuten later had Strandvogels een voorsprong moeten nemen. Na een vrije trap dook Mitch Hofland vrij op bij de tweede paal, maar de bal ging na zijn inzet naast en over.

Weer vijf minuten later was Strandvogels opnieuw gevaarlijk na een vrije trap na een overtreding op Dawid Zerek, maar weer leverde het geen resultaat op. In de 70e minuut werd Strandvogels eens niet uit een standaardsituatie gevaarlijk. Bryan Broedersz gaf de bal voor en Givano Lubbe nam de bal vanuit de lucht meteen op zijn slof. Met een dergelijke poging moet je een beetje geluk hebben en dat had Givano helaas niet.

Givano Lubbe neemt de bal ineens na de voorzet van Bryan Broedersz. Maar helaas ging de bal ruim over het doel van De Valken.

Givano Lubbe neemt de bal ineens na de voorzet van Bryan Broedersz. Maar helaas ging de bal ruim over het doel van De Valken.

 

Tien minuten voor tijd werd het duel nog even ontsierd door een hele smerige overtreding op Tim Broersen. De dader kwam ervan af met geel en Tim kon gelukkig verder.

Aleks Zerek speelde het duel met een gezichtsmasker vanwege zijn eerder gebroken neus.

Aleks Zerek speelde het duel met een gezichtsmasker vanwege zijn eerder gebroken neus.

Hierna begon het slotoffensief van De Valken dat tot diverse gevaarlijke momenten voor het doel van Strandvogels leidde. Vooral met corners waren de gastheren meerdere keren erg gevaarlijk. Maar waar in de eerste helft beide ploegen tweemaal het net wisten te vinden, bleven de ploegen in de tweede helft droog staan. Spreekwoordelijk dan, want ook aan het einde van de tweede helft volgde er nog weer een flinke bui.

Tim Broersen schiet hier over. Maar hij was weer heel belangrijk voor zijn ploeg door tweemaal de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen.

Tim Broersen schiet hier over. Maar hij was weer heel belangrijk voor zijn ploeg door tweemaal de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen.

Door het resultaat tegen De Valken en drie afgelaste wedstrijden in de poule blijft Strandvogels koploper. Volgende week in Onderdijk weer een West-Fries onderonsje als KGB op bezoek komt.

Geheel in stijl werden de laatste minuten van deze wedstrijd in de stromende regen afgewerkt.

Geheel in stijl werden de laatste minuten van deze wedstrijd in de stromende regen afgewerkt.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1