Selectie Strandvogels laadt zich in Enkhuizen op voor herstart competitie

Afgelopen zondag kwamen Strandvogels 1 en 2 niet in actie in competitieverband. Om het wedstrijdritme vast te houden, en wat spelers uit te testen, werd er daarom geoefend tegen s.v. Enkhuizen. Niet tegen het team dat dit seizoen in de 3e klasse speelt, maar tegen een combinatieteam van wat jongere spelers van de Enkhuizer fusieclub.

Dat combinatieteam pakte op het eigen kunstgrasveld na een kleine tien minuten spelen een 1-0 voorsprong en dat was in die fase ook terecht. Het was bij Strandvogels door de diverse wisselingen even zoeken naar de juiste afstemming. Maar eenmaal gevonden, kwamen de Vogels beter op stoom. Na een klein halfuurtje spelen was het Bram Koomen die profiteerde van geklungel in de Enkhuizer defensie en gelijk maakte. Een paar minuten later stond Strandvogels op voorsprong toen Givano Lubbe de bal voor de tweede keer in het Enkhuizer net schoot. Vermeldenswaardig was ook nog de prachtige vrije trap van Bram Koomen die pech had dat de lat een treffer in de weg zat. En datzelfde lot trof een kopbal van Mitch Hofland. Strandvogels leek desondanks met een voorsprong aan de thee (d.w.z. limonade) te gaan, maar vlak voor rust maakte s.v. Enkhuizen nog gelijk.

In de tweede helft was het spel van Strandvogels, mede door diverse wissels, wat rommelig. Dat kwam niet door de ingevallen spelers, maar veel spelers speelden op andere posities en dat is altijd weer even zoeken. En direct na rust waren de spelers nog niet wakker, want binnen een minuut maakte Enkhuizen al 3-2. Niet heel veel later maakte de op dat moment ook beter spelende thuisploeg 4-2. Strandvogels probeerde nog wel terug in de wedstrijd te komen en kreeg daarvoor ook kansen. Onder andere Givano Lubbe, die door zijn snelheid lastig te bespelen was voor de defensie, had bij een 1-tegen-1 met de keeper eigenlijk moeten scoren. Maar helaas, gescoord werd er niet meer en dus ging de oefenwedstrijd verloren.

Maar dat is niet het belangrijkste bij oefenduels, het gaat om wedstrijdritme en dingen uitproberen. Of dat z’n uitwerking zal hebben, zullen we zondag zien als Strandvogels 1 thuis tegen ALC speelt en Strandvogels 2 de topper tegen koploper VVW 3.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1