Voorbeschouwing De Rijp 1 – Strandvogels 1

Nu de poulefase van het bekertoernooi is afgerond, gaat de competitie beginnen. Voor Strandvogels staat daarbij een uitwedstrijd tegen De Rijp op het programma. Zoals bekend sloot Strandvogels de poulefase van het bekertoernooi verrassend af als poulewinnaar. In de eerste knock-out ronde wacht op 22 oktober een thuiswedstrijd tegen Alkmaarsche Boys.

Ook De Rijp bereikte deze knock-outfase, maar deed dat overtuigender dan Strandvogels. Alle drie de bekerwedstrijden werden gewonnen, waarvan twee ruim. De eerste wedstrijd werd met 0-4 gewonnen bij Geel Wit ’20, de laatste met 8-0 van Dirkshorn. Alleen tegen Sporting Krommenie moest De Rijp flink werken voor de punten, deze wedstrijd werd met 2-1 gewonnen. Maar Sporting Krommenie is dan ook een 3e klasser, dus ook dit was een uitstekende prestatie.

De laatste keer dat Strandvogels en De Rijp elkaar in competitieverband troffen, was in het seizoen 2011-2012. De wedstrijd in De Rijp werd toen verrassend met 1-3 gewonnen door Strandvogels. Verrassend omdat de Vogels al na een kwartier met een man minder op het veld stonden omdat Jeroen Mol na twee gele kaarten moest inrukken. En ook verrassend omdat De Rijp al na vijf minuten een strafschop kreeg. Die werd echter gemist en daardoor opende dus niet De Rijp, maar Strandvogels de score. Dat was na een halfuur en de vorig jaar gestopte Jordy Weel was de maker. Nog voor rust verdubbelde Strandvogels tot verrassing van alle aanwezigen de voorsprong. Het was Gerald Broedersz die op prachtige wijze 0-2 maakte. Pas tien minuten voor tijd wist De Rijp de aansluitingstreffer te maken. Maar het tiental van Strandvogels trok de wedstrijd over de streep en vlak voor tijd maakten de Onderdijkers zelfs nog 1-3.

Door ingewijden wordt De Rijp getipt als een grote titelkandidaat. Als we de resultaten in de beker zien, dan lijkt de ploeg van trainer Martin de Groot inderdaad de te kloppen ploeg. Ze zullen graag na één seizoen weer terugkeren naar de 3e klasse. Aan Strandvogels de taak om er voor te zorgen dat De Rijp de bekervorm niet doortrekt de competitie in.

Jordy Weel bepaalt de eindstand in het seizoen 2011-2012 op 1-3.

Jordy Weel bepaalt de eindstand in het seizoen 2011-2012 op 1-3.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1