Strandvogels 1 al na halfuur zo’n beetje klaar met Oudesluis

Strandvogels 1 - Oudesluis 1 (beker)

Wedstrijddatum: zondag 10 september 2023
Uitslag: 9-2 (6-2)
Scoreverloop: Bryan Broedersz 1-0; Merlijn Weel 2-0; Tim Broersen 3-0; Bryan Broedersz 4-0; Rowin de Wit 5-0; 5-1; 5-2; Tim Broersen 6-2; Sven Immen 7-2; Tim Broersen 8-2; Aleks Zerek 9-2

Selectie:
Jorrit Kaarsemaker; Rowin de Wit, Niek Broersen (Dawid Zerek), Jan Ruiter (Twan Dekker) en Lars Groot; Bryan Broedersz, Merlijn Weel, Matthijs Huisman en Tim Broersen; Aleks Zerek en Givano Lubbe (Sven Immen)

Door de 4-1 nederlaag tegen Succes had Strandvogels zich in een moeilijke uitgangspositie voor een vervolg in de beker gemanoeuvreerd. Het enige dat de Vogels daarna konden doen, was in ieder geval winnen van Oudesluis en KSV. Het eerste deel van die opdracht is geslaagd, Oudesluis werd overhoop gespeeld. De bezoekers hadden de eerste wedstrijd nog met 5-4 van KSV gewonnen, maar bleken een paar maatjes te klein voor Strandvogels dat al na een halfuur spelen een voorsprong van 5-0 had genomen.

De eerste tien minuten leek er nog weinig aan de hand voor Oudesluis dat ogenschijnlijk redelijk meevoetbalde. Maar toen Strandvogels even versnelde, was het meteen raak. Het was aanvoerder Bryan Broedersz die de score opende. In de 18e minuut werd de voorsprong verdubbeld toen Niek Broersen heel goed inschoof en de bal veroverde. Op de achterlijn legde hij de bal netjes terug en het was de weinig scorende Merlijn Weel die de treffer op zijn naam zette. Op bijna vergelijkbare wijze veroverde Niek Broersen een paar minuten later de bal. Daarna ging hij een één-tweetje aan met zijn broer die hij vervolgens weer in staat stelde de 3-0 te maken. Oudesluis werd in deze fase helemaal overlopen in de 23e minuut maakte Bryan Broedersz er met zijn tweede al 4-0 van. En ja, als dan ook Rowin de Wit nog gaat scoren, dan is het hek natuurlijk helemaal van de dam. De immer hardwerkende en spijkerharde verdediger maakte er net na een halfuur spelen op koelbloedige wijze (ook een kunst op zich met deze hitte) 5-0 van. Waarschijnlijk de combinatie van de grote voorsprong en de warmte zorgde er daarna voor dat de aandacht wat verslapte bij Strandvogels. En dan krijgt ook een team als Oudesluis, dat best een paar aardige spelers had, kansen. Jorrit Kaarsemaker twijfelde in de 38e minuut even met uitlopen, liep daarna toch door maar was te laat. In plaats van de speler van Oudesluis maar te laten passeren, knalde hij vol op hem. Jorrit mocht daarbij niet klagen dat hij er met geel vanaf kwam. Al was dit waarschijnlijk wel de terechte straf omdat er nog verdedigers meeliepen. Oudesluis strafte deze fout van Jorrit, die verder weer prima keepte, daarna nog wel meesterlijk af door de bal uit de vrije trap schitterend binnen te schieten. Ook door een gebrek aan concentratie werd het voor rust nog 5-2, het was Niek Broersen die de bal op ongelukkige wijze achter zijn eigen doelman tikte. Het slotakkoord was echter voor Strandvogels, want in de laatste minuut voor rust omspeelde Tim Broersen de keeper van Oudesluis en bepaalde de ruststand op 6-2.

Zowel halverwege de eerste als tweede helft werd een drinkpauze gehouden. Het was namelijk ongekend heet, zeker op het kunstgrasveld.

Zowel halverwege de eerste als tweede helft werd een drinkpauze gehouden. Het was namelijk ongekend heet, zeker op het kunstgrasveld.

In de rust werd er uit voorzorg gewisseld, zo bleef Niek Broersen achter in de kleedkamer. Op het veld gebeurde er het eerste kwartier vrijwel niets. Strandvogels leek niet te willen, Oudesluis niet te kunnen. Na een kwartier spelen leek er dan toch eindelijk weer een doelpunt bij te komen voor Strandvogels, maar dat was gerekend buiten de prima keeper van Oudesluis. Op een geweldige manier wist hij een inzet van Strandvogels te keren, waarna een schiettent ontstond, niet vreemd aangezien het kermis was. Maar net als zo vaak in de schiettent, het doel werd niet getroffen. Even later haalde de ingevallen spits van Oudesluis vernietigend uit en raakte keihard de paal. Er was dus eindelijk weer wat leven in de brouwerij. In het hart van de verdediging was inmiddels een kaalslag gaande, door wat wissels werden deze posities nu ingenomen door Merlijn Weel en Rowin de Wit. Maar gescoord werd er even later eindelijk ook weer. Het was Sven Immen die aan het einde stond van een mooie aanval en 7-2 maakte. Strandvogels kreeg er nu weer zin in, want ruim vijf minuten later maakte Tim Broersen al 8-2. Toen Aleks Zerek niet ver voor tijd ook nog 9-2 maakte, leken dubbele cijfers mogelijk, maar dat leed werd Oudesluis bespaard.

Succes speelde verrassend met 1-1 gelijk tegen KSV waardoor Strandvogels nog een kansje heeft om de volgende ronde te bereiken. Daarvoor zal het dan zelf wel moeten afrekenen met KSV en mag Succes niet winnen van Oudesluis.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1