Poulefase bekertoernooi lijkt gelijk eindstation voor Strandvogels 1

Succes 1 - Strandvogels 1 (beker)

Wedstrijddatum: zondag 3 september 2023
Uitslag: 4-1 (3-1)
Scoreverloop: 1-0; Sven Immen 1-1; 2-1; 3-1; 4-1

Selectie:
Jorrit Kaarsemaker; Bram Koomen (Tom Bakker), Niek Broersen, Jan Ruiter (Matthijs Huisman) en Twan Dekker (Mike Dudink); Dawid Zerek, Tim Broersen (Aleks Zerek), Merlijn Weel en Bryan Broedersz; Givano Lubbe en Sven Immen

Na twee oefennederlagen is ook het eerste officiële duel van Strandvogels 1 van dit seizoen verloren gegaan. Waar bij de oefennederlagen nog wel goed werd gespeeld, was het in Hippolytushoef een stuk minder wat Strandvogels liet zien. Bij dit duel werd op verzoek van thuisclub Succes, vanwege de kermis in het dorp, al om 12.00 uur afgetrapt in plaats van op de gebruikelijke tijd. Als je echter keek naar het spel van beide ploegen, dan leek het er op dat enkele spelers van Strandvogels die kermis de avond voor de wedstrijd al bezocht hadden.

Overzicht over het mooie complex van Succes, met als blikvanger een prachtige en grote tribune.

Overzicht over het mooie complex van Succes, met als blikvanger een prachtige en grote tribune.

Bij het aanbreken van de middag werd dus al afgetrapt op het mooie complex van Succes. Een goed veld, schitterend weer, mooie tribune en aardig wat publiek langs de kant, alles was aanwezig voor een mooie voetbalmiddag.

Givano Lubbe gaat diep als Niek Broersen de pass heeft verstuurd.

Givano Lubbe gaat diep als Niek Broersen de pass heeft verstuurd.

Dat werd het ook, maar dan vooral voor de thuisploeg, net als Strandvogels een vierdeklasser. Toch begon Strandvogels best aardig aan de wedstrijd en had zelfs de eerste kansen om de score te openen. In de 9e minuut kopte Tim Broersen maar net naast na een mooie voorzet van Bryan Broedersz.

Drie minuten later rammelde Succes voor het eerst aan de poort toen de bal in de korte hoek op de paal werd geschoten. Jorrit Kaarsemaker zat er nog even aan en dus werd het een corner. Uit die corner kwam Strandvogels goed weg toen de bal maar net over ging. Weer volgde een corner, maar de bal ging hierbij over alles en iedereen heen. Na een kwartier spelen leek Succes op weg naar de openingstreffer, maar met een uitstekende ingreep wist Merlijn Weel de bal te veroveren. Halverwege de eerste helft, en ook later in de tweede helft, werd een korte drinkpauze ingelast. Echt heel warm was het niet, maar ook niet verkeerd aangezien het seizoen nog maar net begonnen is en iedereen weer even zal moeten wennen aan het wedstrijdritme.

De drinkpauze halverwege de 2e helft.

De drinkpauze halverwege de 2e helft.

Na een klein halfuur spelen kreeg Strandvogels bijna een hele grote mogelijkheid, maar Tim Broersen werd geduwd en kon daardoor zijn schoen niet achter de bal zetten. De scheidsrechter oordeelde dat de duw te licht was voor een penalty. Tim kreeg vervolgens nog geel wegens aanhoudend mekkeren. Een reactie uit teleurstelling is volkomen logisch, maar nog een tijdje doorgaan is onnodig. Een paar minuten later werd de teleurstelling bij Strandvogels nog groter toen Succes de score wel opende. Maar de wijze waarop was prachtig, van grote afstand werd de bal onhoudbaar achter Jorrit Kaarsemaker geschoten.

Jorrit Kaarsemaker keepte een prima wedstrijd maar moest maar liefst vier keer de weg naar het net maken. Hier niet overigens, deze kopbal ging naast.

Jorrit Kaarsemaker keepte een prima wedstrijd maar moest maar liefst vier keer de weg naar het net maken. Hier niet overigens, deze kopbal ging naast.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van deze voorsprong, want twee minuten later was het weer gelijk. Sven Immen loste een schot, de bal leek houdbaar, maar de keeper dook er wat knullig overheen.

Sven Immen wordt gefeliciteerd als hij Strandvogels weer langszij heeft gebracht.

Sven Immen wordt gefeliciteerd als hij Strandvogels weer langszij heeft gebracht.

Waar de voorsprong voor Succes dus maar twee minuten duurde, kon Strandvogels nog geen minuut genieten van de gelijkmaker. Blijkbaar waren de spelers vanaf de aftrap niet scherp, want na één keer met mijn ogen knipperen stond er 2-1 op het scorebord. Succes werd steeds sterker en in de 36e minuut voorkwam Jorrit Kaarsemaker met een goede redding een grotere achterstand. Een paar minuten later was echter ook hij kansloos toen de gastheren na een snelle tegenaanval 3-1 maakten.

Twan Dekker en Sven Immen proberen druk te zetten. De speler van de thuisploeg lijkt niet onder de indruk.

Twan Dekker en Sven Immen proberen druk te zetten. De speler van de thuisploeg lijkt niet onder de indruk.

In de 42e minuut liep ook Jan Ruiter tegen geel aan na een ogenschijnlijk vrij lichte overtreding. Ik wijt deze kaart dan ook vooral aan het continue commentaar op de scheidsrechter in de minuten hiervoor. Blijkbaar was de man in het zwart (groen) dat zat en wilde hij op deze manier zijn punt maken.

Na rust kwamen Tom Bakker en Matthijs Huisman in de ploeg voor Bram Koomen en Jan Ruiter. Een positief effect had dit niet meteen, al lag dat niet aan de invallers. Maar al na drie minuten spelen werd het 4-1 na een goed uitgespeelde aanval waarbij de buitenspelval werd omzeild. Succes nam daarna wat gas terug en Strandvogels kwam daardoor wat beter in de wedstrijd. In de 54e minuut kreeg de ploeg ook een kansje, maar de kopbal uit een corner kon eenvoudig door de keeper onschadelijk worden gemaakt.

Kansje voor Strandvogels, maar de keeper kon de bal nu wel eenvoudig pakken.

Kansje voor Strandvogels, maar de keeper kon de bal nu wel eenvoudig pakken.

Ook in de 68e minuut weer een kans via een kopbal. Givano Lubbe gaf een uitstekende voorzet, maar Sven Immen kwam iets te veel onder de bal en kopte over. Ook Succes kreeg nog wel wat mogelijkheden, onder andere nadat Niek Broersen werd uitgespeeld. De spits verprutste deze kans door ver naast te schieten.

Dawid Zerek probeert de bal voor te trekken, maar wordt nog net geblokt.

Dawid Zerek probeert de bal voor te trekken, maar wordt nog net geblokt.

De laatste grote mogelijkheid van de wedstrijd was voor Strandvogels. Met een uitstekende pass stuurde Merlijn Weel Aleks Zerek de diepte in. Hij probeerde de keeper te verschalken met een lob, wat ook de beste optie was, maar de bal ging helaas net naast het doel.

Aleks Zerek had vlak voor de tijd de 4-2 op zijn schoen, maar de bal ging na zijn lob net naast.

Aleks Zerek had vlak voor de tijd de 4-2 op zijn schoen, maar de bal ging na zijn lob net naast.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1