Voorbeschouwing bekertoernooi Strandvogels 1

Na een voorbereiding in twee delen en twee oefenwedstrijden begint zondag 3 september het echte werk voor Strandvogels 1. Voorafgaand aan de competitie wordt ook dit jaar weer de poulefase van het bekertoernooi afgewerkt. Strandvogels werd dit jaar eens niet ingedeeld bij VVW of Flevo, maar bij drie ploegen die het niet zo vaak ontmoet. En ook ploegen die het in de competitie niet zal treffen, wel zo leuk natuurlijk. De drie tegenstanders in de poulefase zijn Succes, Oudesluis en KSV.

Als je puur kijkt naar het niveau waarop de ploegen in de competitie spelen, dan biedt deze poule perspectief voor Strandvogels. De eerste tegenstander Succes is net als de Vogels een vierdeklasser en een goede ook. Sinds de ploeg uit Hippolytushoef in het seizoen 2013-2014 kampioen werd in de 5e klasse eindigde het een niveau hoger nooit lager dan de 6e plaats. De laatste twee seizoen bereikte Succes door een 2e plaats de nacompetitie, maar ze slaagden er niet in een stapje hogerop te komen. Als de site Voetbalnederland.nl juiste informatie geeft, dan heeft Succes dit seizoen maar liefst al zeven oefenwedstrijden gespeeld. De laatste was op 26 augustus tegen Flevo, Succes versloeg de kersverse 2e-klasser heel knap met 1-2.

Voor de tweede bekerwedstrijd komt Oudesluis naar Onderdijk. Oudesluis speelt komend seizoen voor het zevende jaar achtereen in de 5e klasse en daarvoor nog een trede lager. Vorig seizoen eindigde Oudesluis op de 5e plaats en kwam daardoor tekort om de nacompetitie te bereiken. Voor de laatste officiële wedstrijd tussen Strandvogels en Oudesluis moeten we terug naar begin deze eeuw. In de krochten van het amateurvoetbal, de 7e klasse, won Oudesluis toen met 0-2 in Onderdijk. Oudesluis werd dat seizoen kampioen, Strandvogels wist op de ranglijst alleen Knollendam, GSV en ZDH onder zich te houden. Dat waren nog eens tijden…….

De mogelijk beslissende derde bekerwedstrijd speelt Strandvogels in Heerhugowaard tegen KSV. Aan die ploeg heeft Strandvogels niet zulke goede herinneringen. In het seizoen 2018-2019 waren de Vogels met KSV in een nek aan nek race verwikkeld om de titel in de 4e klasse C. Op de één na laatste speeldag won KSV toen met 0-24 bij plaatsgenoot WMC waardoor het “toevallig” net een beter doelsaldo dan Strandvogels had. De afloop is iedereen nog wel bekend, Strandvogels bleef in de laatste wedstrijd tegen De Valken steken op 0-0 en omdat KSV zoals verwacht van Dynamo won, promoveerden zij naar de 3e klasse. Daar hield KSV het drie jaar vol (waaronder twee coronajaren) om vervolgens twee seizoenen achter elkaar te degraderen.

Op papier zijn Succes en Strandvogels de favorieten in deze poule, maar ook bekerwedstrijden worden niet op papier gewonnen.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1