Strandvogels 1 trapt nieuwe seizoen in gang tegen Westfriezen

Strandvogels 1 - Westfriezen 1 (oefenwedstrijd)

Wedstrijddatum: zaterdag 19 augustus 2023
Uitslag: 2-3 (1-1)
Scoreverloop: Givano Lubbe 1-0; 1-1; Sven Immen 2-1; 2-2; 2-3

Selectie:
Edwin Hoogland, Jorrit Kaarsemaker, Bram Koomen, Bryan Broedersz, Dawid Zerek, Lars Groot, Matthijs Huisman, Merlijn Weel, Mike Dudink, Niek Broersen, Givano Lubbe, Jan Ruiter, Rowin de Wit, Sven Immen, Tom Bakker, Yuri Twijnstra, Tim Broersen en Twan Dekker

Op 19 augustus is voor Strandvogels 1 het nieuwe voetbalseizoen officieus begonnen. Natuurlijk werd er al getraind, maar vandaag werd de eerste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Daarvoor kwam tweedeklasser Westfriezen naar Onderdijk, dus de ploeg van Martin Glim kon meteen goed aan de bak. Maar daar is de voorbereiding ook voor, opbouwen richting de competitie.

En in deze eerste wedstrijd van het seizoen kwam Strandvogels goed voor de dag. De ploeg was in de beginfase veel in balbezit, al was dat wel vaak op eigen helft. Maar na een minuut of vijf ook wat meer op de helft van Westfriezen. En na zeven minuten had de ploeg ook op voorsprong moeten komen toen Givano Lubbe na een prachtige pass die gestuurd werd. Hij verscheen alleen voor de keeper, maar schoot de bal helaas ook tegen die keeper aan. Een paar minuten later opende hij alsnog de score. Na weer een mooie pass vanuit het middenveld schoot hij de bal nu laag diagonaal in de lange hoek. Binnen het kwartier had Strandvogels al vier goede mogelijkheden gehad. Daarover mocht het tevreden zijn, niet over de krappe 1-0 voorsprong. Maar ook Westfriezen deed zo af en toe wel wat terug natuurlijk. In de 21e minuut was het bijna gelijk maar kersverse vader Edwin Hoogland gooide in een reflex precies zijn hand op tijd omhoog en keerde de bal. Na ruim een halfuur spelen probeerde Bryan Broedersz het van buiten het strafschopgebied. Een aardige poging, maar niet lastig genoeg om de keeper te verschalken. In de 41e minuut moest Edwin Hoogland weer aan het werk, hij dekte de korte hoek goed af en voorkwam zo de gelijkmaker. Die gelijkmaker kwam er voor rust toch nog. Uit een corner kon een speler van Westfriezen vrij inkoppen. En dat liet hij zich geen twee keer zeggen, de bal ging knetterhard tegen de touwen.

Na rust was ik zelf niet meer aanwezig, maar ik begreep dat het spelbeeld niet veel veranderde. De score nog wel, Westfriezen trok met 2-3 aan het langste einde. Maar niet nadat Strandvogels eerst weer op voorsprong kwam. Na een vrije trap van Bryan Broedersz werd de bal ingekopt door Sven Immen. De bezoekers kwamen weer op gelijke hoogte na dom balverlies van Niek Broersen. Hij stond achterin 1-op-1 en dit balverlies was dus meteen dodelijk. De winnende goal van Westfriezen werd gemaakt door Strandvogels. De bal werd voor doel langs gegeven en op ongelukkige wijze kreeg nieuwkomer Yuri Twijnstra deze op zijn hak waarna de bal het doel in ging.

In een oefenwedstrijd zijn geen punten te verdienen, wel conditie en wedstrijdritme. Daarvoor was deze seizoensopener een prima wedstrijd.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1