Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Kwiek ’78 1

Zondag 11 juni begint voor Strandvogels 1 in de tweede ronde de nacompetitie om lijfsbehoud. In de eerste ronde was Strandvogels vrijgesteld en omdat al wel bekend was uit welke wedstrijd de komende tegenstander zou komen, kon er gescout worden. Of dat ook gebeurd is, dat weet ik niet, maar het is in ieder geval duidelijk geworden dat oude bekende Kwiek ’78 de eerste horde is in de nacompetitie. Kwiek ’78 wist in de eerste ronde in Egmond aan Zee Egmondia namelijk met 0-3 te verslaan.

Egmondia eindigde als 3e in de 4e klasse A, Kwiek ’78 op dezelfde plaats in de 4e klasse B. Kwiek ’78 pakt in de nacompetitie voorlopig de draad dus weer op die het vooral in de 3e periode een beetje kwijt was geraakt. De ploeg uit Avenhorn begon nog uitstekend aan de competitie en sleepte direct de eerste periodetitel in de wacht met 6 overwinningen en 2 gelijke spelen. De resultaten in tweede periode waren ook nog heel behoorlijk met 13 punten, al werden toen wel de eerste twee nederlagen geleden. De derde periode verliep vrij stroef met 3 overwinningen en net zoveel nederlagen en daarnaast nog één gelijkspel. Uitschieter in de competitie was de 0-9 overwinning op 23 april bij SSV.

Waar de laatste periode van Kwiek ’78 dus wat stroef was, daar was die van Strandvogels zeer stroef met slechts 6 punten uit 9 duels. Zelfs het gedegradeerde KGB deed het met het dubbele aantal punten veel beter. Daardoor raakte de veilige 8e plek, die na een prima tweede periode nog binnen handbereik lag, uit het zicht.

Maar goed, in de nacompetitie tellen de resultaten uit de gewone competitie niet meer mee, het zijn op zichzelf staande wedstrijden. De laatste thuiswedstrijd tegen Kwiek ’78 ging verloren, dat was in het seizoen 2021-2022. Het werd toen 3-4 voor de ploeg uit Avenhorn. In het seizoen 2018-2019 won Strandvogels het competitieduel thuis tegen Kwiek ’78 wel. Het werd toen 2-1 nadat de bezoekers eerst op een 0-1 voorsprong kwamen. Bryan Broedersz maakte nog voor rust gelijk waarna Jordy Weel in de tweede helft de tweede en dus winnende goal voor Strandvogels maakte. De routinier zal dat kunstje komende zondag vast graag herhalen om zo zijn voetbalpensioen nog met een weekje uit te stellen.

Jordy Weel (geheel rechts) rent juichend weg als hij de winnende goal tegen heeft Kwiek '78 heeft gemaakt in het seizoen 2018-2019.

Jordy Weel (geheel rechts) rent juichend weg als hij de winnende goal tegen heeft Kwiek ’78 heeft gemaakt in het seizoen 2018-2019.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1