Voorbeschouwing Strandvogels 1 – KGB 1

Zondag speelt Strandvogels al weer z’n laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, van de reguliere competitie tenminste. Waar voor tegenstander KGB duidelijk is dat de ploeg is gedegradeerd, is voor Strandvogels duidelijk dat het is veroordeeld tot de nacompetitie. Maar eerst volgen nog twee wedstrijden in de normale competitie, wedstrijden om in het juiste ritme voor die nacompetitie te komen.

Eerst thuis tegen KGB dus, een vereniging die gaat afdalen naar de 4e klasse. En dat is een niveau dat men niet gewend is in Bovenkarspel. In het seizoen 2014-2015 speelde KGB ook in die klasse, maar promoveerde het meteen weer naar de 3e klasse. Daarvoor moeten we terug naar het seizoen 1996-1997, in dat seizoen en daarvoor speelde KGB een aantal jaren achtereen in de 4e klasse. Om vervolgens aan een opmars te beginnen die reikte tot de 1e klasse, een niveau waar Strandvogels alleen maar van kan dromen.

In het ene jaartje dat KGB in de recente historie in de 4e klasse speelde, ontmoette het Strandvogels ook. In Onderdijk wisten de Vogels toen met 3-2 te winnen. Strandvogels toonde toen veel veerkracht, want het miste een penalty en kwam met 0-2 achter. Voor rust verkleinde Strandvogels die achterstand door een goal van Jordy Weel. Door een kopbal van Mitch Hofland kwam Strandvogels na rust op gelijke hoogte waarna Bryan Broedersz met zijn goal in de 87e minuut de drie punten veilig stelde.

Zoals gezegd, zondag zijn er weliswaar weer punten te verdienen, doorslaggevend zijn deze niet. De wedstrijd tegen KGB dient voor Strandvogels vooral als voorbereiding op de nacompetitie. Dat betekent dus niet dat het een tussendoortje is, integendeel. Juist in de komende twee wedstrijden zal de volledige focus aanwezig moeten zijn om straks succesvol de loterij die nacompetitie heet te kunnen overleven. KGB kan vrijuit spelen en dat deed het vorige week ook in Hauwert. Waar Strandvogels die ploeg niet op de knieƫn kreeg, won KGB met 0-3. Ondanks de degradatie dus een niet te onderschatten team.

Topoverleg tussen Sebastiaan Weel, Bryan Broedersz en Ton Lakeman tijdens de laatste Strandvogels-KGB.

Topoverleg tussen Sebastiaan Weel, Bryan Broedersz en Ton Lakeman tijdens de laatste Strandvogels-KGB.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1