Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Dynamo 1

Na de zeperd thuis tegen RKEDO volgde vorige week zondag een teleurstellend gelijkspel in en tegen Hauwert. Dat laatste zorgde er voor dat Hauwert ’65 officieel degradeerde. Maar met het ene punt uit deze twee 6-puntenduels schoot Strandvogels zichzelf ook behoorlijk in de voet voor wat betreft het kunnen ontlopen van de nacompetitie. Grasshoppers staat nu op de veilige 8e plaats en heeft 8 punten meer dan de Vogels. Er resteren nog drie wedstrijden, dus theoretisch kan Strandvogels Grasshoppers nog inhalen. Maar DWOW staat maar één puntje achter de ploeg uit Hoogwoud en de komende tegenstander van Strandvogels, Dynamo, 6 punten. Strandvogels ontmoet op de laatste speeldag concurrent DWOW nog, maar laten we het er op houden dat de kans bijzonder klein is dat Strandvogels de nacompetitie ontloopt.

Nacompetitie of niet, Strandvogels is het toch wel aan zijn stand verplicht (en zeker ook aan de trouwe supporters) om de competitie op een waardige manier af te sluiten. Met 24 punten uit 23 wedstrijden is er zeker niet slecht gepresteerd, maar de laatste wedstrijden is het spel en dus ook het resultaat niet zoals het zou moeten en ook kan zijn. Dat geldt ook voor onze komende tegenstander Dynamo dat prima aan de competitie begon. Na het gelijkspel tegen Strandvogels op 11 december haalde Dynamo echter nog maar 6 punten. Zelfs tegen de inmiddels gedegradeerde clubs Hauwert ’65 en KGB werden geen punten gehaald. In plaats van in de race voor de nacompetitie om promotie is de ploeg uit Ursem nu dus net als Strandvogels bezig de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen.

In Ursem werd het eerder dit seizoen 2-2, de laatste competitiewedstrijd in Onderdijk tussen beide ploegen werd door Strandvogels gewonnen. Het werd in het seizoen 2018-2019 2-1 voor de Vogels door goals van de gebroerders(z) Gerald en Bryan. Ook de competitie-ontmoetingen met Dynamo in de seizoenen daarvoor leverden Strandvogels overwinningen op. In het seizoen 2006-2007 werd het ook 2-1 en in het seizoen 2003-2004 3-0. De score werd toen geopend door een speler van Dynamo, in eigen doel dus. Daarna scoorden namens Strandvogels voor rust Richard Mol en na rust Sebastiaan Weel.

Voorlopig dus een foutloze thuisreeks tegen Dynamo, het lijkt me een mooi streven die reeks nog wat langer in stand te houden!

Feestvierende Strandvogels spelers in de wedstrijd tegen Dynamo in het seizoen 2006-2007.

Feestvierende Strandvogels spelers in de wedstrijd tegen Dynamo in het seizoen 2006-2007.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1