Zwak Strandvogels 1 bezegelt uiteindelijk toch het lot van Hauwert ’65

Hauwert '65 1 - Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 30 april 2023
Uitslag: 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 1-0; Jordy Weel 1-1 (penalty)

Selectie:
Edwin Hoogland; Lars Groot (Matthijs Huisman), Niek Broersen, Tigo Harder en Rowin de Wit (Jan Ruiter); Bram Koomen (Sven Immen), Gerald Broedersz, Merlijn Weel (Dawid Zerek) en Bryan Broedersz; Tim Broersen (Aleks Zerek) en Jordy Weel

Lange tijd leek het er op dat Strandvogels Hauwert ’65 het kleine beetje hoop op verlenging van het derdeklasserschap gunde. Maar door een benutte strafschop in blessuretijd gebeurde toch het eigenlijk al enige tijd onvermijdelijke, Hauwert ’65 daalt na 6 seizoen af naar de 4e klasse.

De spelers komen het zonovergoten veld op voor de wedstrijd in de staart van de 3e klasse.

De spelers komen het zonovergoten veld op voor de wedstrijd in de staart van de 3e klasse.

Strandvogels speelde een bijzonder povere wedstrijd op het veld waar eind vorig seizoen nog zo glorieus de promotie naar de 3e klasse werd binnen gehaald. Door nu niet te winnen, lijkt Strandvogels vrijwel zeker veroordeeld tot de nacompetitie. De Vogels begonnen zwak aan de wedstrijd en die houding werd al vrij snel afgestraft door de thuisploeg die toch niet bepaald bekend staat om z’n scorend vermogen. Overigens zat er wat mij betreft wel een luchtje aan de openingsgoal die in de 4e minuut al kon worden genoteerd. Zelf dacht ik hands te zien, maar de scheidsrechter beoordeelde dit anders en liet doorspelen. Hierna volgende een prima lange pass, een perfecte aanname en dito schot. Een paar minuten later kwam ook Strandvogels voor het vijandelijke doel, maar het schot van Jordy Weel was van te grote afstand om echt voor gevaar te zorgen.

Met hoge ballen was Strandvogels meestal kansloos tegen de fysiek wat sterkere Hauwerters.

Met hoge ballen was Strandvogels meestal kansloos tegen de fysiek wat sterkere Hauwerters.

Ruim tien minuten later was de kans voor Jordy een stuk groter, maar hij kreeg de bal niet onder controle waardoor deze kans verloren ging. Een minuut later had de routinier van de Vogels de gelijkmaker op zijn schoen na goed voorbereidend werk van Bram Koomen. Helaas ging de bal niet in maar ruimschoots over het doel.

Jordy Weel komt hier niet aan de bal. Hij kreeg in de eerste helft twee uitstekende mogelijkheden.

Jordy Weel komt hier niet aan de bal. Hij kreeg in de eerste helft twee uitstekende mogelijkheden.

Zo’n tien minuten voor rust sloeg ineens even de vlam in de pan in het verder sportieve duel. Na een overtreding van Gerald Broedersz nam het “slachtoffer” wraak en haalde Gerald neer. Dit gebeurde buiten het gezichtsveld van de prima leidende scheidsrechter die twee kemphanen, van ieder team eentje, terecht geel gaf. Strandvogels bleef volharden in rommelig voetbal en daarmee speelde het in de kaart van de thuisploeg. Die kreeg vijf minuten voor rust een hele grote mogelijkheid, maar de aanvaller leek daar zo van te schrikken dat hij de bal volledig miste. Een paar minuten later ontsnapte Tim Broersen aan buitenspel, maar buiten het strafschopgebied wist de keeper het kopduel te winnen. Vlak voor het rustsignaal was het bijna nog gelijk geworden na een prachtige pass van Lars Groot.

Bijna had Lars Groot een assist op zijn naam. maar helaas verzilverde Bryan Broedersz zijn uitstekende voorzet niet.

Bijna had Lars Groot een assist op zijn naam. maar helaas verzilverde Bryan Broedersz zijn uitstekende voorzet niet.

De bal kwam op maat bij Bryan Broedersz maar die zag deze na zijn direct uithaal net naast gaan.

IMG_1548

Bryan Broedersz ziet de bal net naast gaan, het was vlak voor rust een mooie opsteker geweest.

In de rust greep Martin Glim in door Dawid Zerek en Matthijs Huisman in de ploeg te brengen voor Merlijn Weel en Lars Groot. Niet dat zij de slechtste spelers aan de zijde van de Vogels waren, maar je kunt nu eenmaal niet 11 spelers wisselen. De wissels hadden wel effect want er stond in de tweede helft een agressiever en beter spelend Strandvogels op het veld.

Edwin Hoogland heeft de bal in handen voordat Hauwert '65 gevaarlijk kan worden.

Edwin Hoogland heeft de bal in handen voordat Hauwert ’65 gevaarlijk kan worden.

En met een beetje geluk was het na tien minuten gelijk geweest. Bram Koomen draaide mooi om zijn tegenstander heen en schoot vervolgens rakelings naast. En zo kwamen er meer kansen voor Strandvogels dat er steeds beter in slaagde de thuisploeg onder druk te zetten. Net voordat er een halfuur gespeeld was, zag Tim Broersen zijn kopbal, na een prima voorzet van Gerald Broedersz, net naast gaan. Hauwert ’65 moest zich noodgedwongen beperken tot tegenhouden, maar kwam er heel af en toe nog gevaarlijk uit. Zo ging de bal in de 64e minuut in het zijnet van het doel van Edwin Hoogland. Een paar minuten later was ook Rowin de Wit dichtbij een goal, maar hij zag de bal na zijn uitstekende schot net naast gaan.

De keeper ziet tot zijn opluchting dat de bal net naast gaat na het schot van de op deze foto niet zichtbare Rowin de Wit.

De keeper ziet tot zijn opluchting dat de bal net naast gaat na het schot van de op deze foto niet zichtbare Rowin de Wit.

Niet veel later verliet Rowin het veld, net zoals Tim Broersen en Bram Koomen. Sven Immen, Aleks Zerek en Jan Ruiter kwamen in de ploeg in de hoop in het laatste kwart van de wedstrijd nog iets te forceren. Dat lukte een kwartier voor tijd bijna toen de scheidsrechter goed liet doorspelen na twee overtredingen op rij op Dawid Zerek.

Niet alles lukte bij Dawid Zerek, maar hij zorgde met zijn werklust en snelheid wel voor de nodige problemen bij de tegenstander.

Niet alles lukte bij Dawid Zerek, maar hij zorgde met zijn werklust en snelheid wel voor de nodige problemen bij de tegenstander.

Hij zette echter goed door waarna de bal bij Jordy Weel terecht kwam. Die schoot ook goed in, maar de keeper had geluk dat hij zo ongeveer op de bal ging zitten en deze kans daarmee onschadelijk maakte.

Een gelukje voor de keeper die al zittend de bal stopt na de inzet van Jordy Weel.

Een gelukje voor de keeper die al zittend de bal stopt na de inzet van Jordy Weel.

Het offensief van Strandvogels zakte wel wat weg en daardoor rook Hauwert  ’65 mogelijkheden op een tweede en waarschijnlijk beslissende goal. In de 75e minuut voorkwam Tigo Harder met een uitstekende sliding dat de thuisploeg een grote kans zou krijgen. Vijf minuten later ontsnapte Strandvogels weer toen de bal net over het doel van Edwin Hoogland werd geschoten. Met de moed der wanhoop bleef Strandvogels op zoek naar een doelpunt wat het ook zeker wel verdiende. Een paar minuten voor tijd probeerde Gerald Broedersz het met een stiftje, maar hij raakte de bal te “dik” waardoor deze over ging.

Gerald Broedersz probeert het met een bekeken stiftje maar de bal gaat over.

Gerald Broedersz probeert het met een bekeken stiftje maar de bal gaat over.

Maar in blessuretijd kwam de gelijkmaker er alsnog, vanaf de strafschopstip. Na een goede voorzet kopte (!) Gerald Broedersz de bal op doel, maar deze werd onderweg (naar waarschijnlijk een doelpunt) getoucheerd door een arm van een speler van de thuisploeg. Vanaf de stip maakte Jordy Weel geen fout en liet de keeper kansloos.

Jordy Weel stuurt de keeper de ene hoek in en de bal de andere, het is 1-1.

Jordy Weel stuurt de keeper de ene hoek in en de bal de andere, het is 1-1.

Maar helaas was de resterende speeltijd te kort om van het ene punt nog drie punten te maken.

Moment uit de absolute slotfase van het duel. Het lijkt een kans, met vier spelers van Strandvogels in de buurt, maar de bal schoot te ver door.

Moment uit de absolute slotfase van het duel. Het lijkt een kans, met vier spelers van Strandvogels in de buurt, maar de bal schoot te ver door.

Hiermee is Hauwert ’65 dus gedegradeerd terwijl Strandvogels alleen nog een theoretisch kans heeft de nacompetitie te ontlopen. Daarvoor zal het de resterende drie duels allemaal moeten winnen en daarbij hopen dat de concurrenten zoveel mogelijk punten laten liggen.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1