Eerste zes-puntenduel levert Strandvogels nul punten op

Strandvogels 1 - RKEDO 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 23 april 2023
Uitslag: 2-5 (0-2)
Scoreverloop: 0-1; 0-2; 0-3; eigen doel 1-3; 1-4; 1-5; Dawid Zerek 2-5

Selectie:
Edwin Hoogland; Lars Groot, Niek Broersen (Bram Koomen), Mitch Hofland, Tigo Harder (Matthijs Huisman); Merlijn Weel, Gerald Broedersz en Jan Ruiter (Dawid Zerek); Sven Immen, Aleks Zerek (Bryan Broedersz) en Tim Broersen

De competitie gaat richting slotfase en voor Strandvogels houdt dat in dat het louter nog ploegen gaat ontmoeten die ook tegen degradatie vechten of de nacompetitie om degradatie willen ontlopen. Tegenstander RKEDO zit in hetzelfde schuitje en bleek in Onderdijk beter met die riemen te kunnen roeien.

 

De spelers van Strandvogels staan klaar voor de aftrap van deze 6-puntenwedstrijd.

De spelers van Strandvogels staan klaar voor de aftrap van deze 6-puntenwedstrijd.

In de eerste 25 minuten van het duel hadden beide keepers niet veel meer te doen dan het verwerken van een terugspeelbal of het nemen van een doeltrap.

Edwin Hoogland pakt de bal klemvast. Hij had het niet druk in de eerste helft maar moest wel twee tegengoals incasseren.

Edwin Hoogland pakt de bal klemvast. Hij had het niet druk in de eerste helft maar moest wel twee tegengoals incasseren.

Beide ploegen speelden erg voorzichtig en zetten maar weinig druk naar voren.

Spelmoment uit de beginfase van de wedstrijd waarin maar weinig gebeurde voor beide doelen.

Spelmoment uit de beginfase van de wedstrijd waarin maar weinig gebeurde voor beide doelen.

 

Sven Immen in duel met de aanvoerder van RKEDO.

Sven Immen in duel met de aanvoerder van RKEDO.

Pas kort voordat er een halfuur gespeeld was, kwam Strandvogels voor de eerste keer een beetje door. Maar een schot van Gerald Broedersz, toch iemand die gezegend is met een behoorlijke traptechniek, ging helemaal mis.

Aanvoerder Gerald Broedersz heeft een voor zijn doen behoorlijke afzwaaier geproduceerd.

Aanvoerder Gerald Broedersz heeft een voor zijn doen behoorlijke afzwaaier geproduceerd.

Een minuut later dan ook eindelijk het eerste gevaar voor het doel Strandvogels, waarbij Mitch Hofland de bal uit de doelmond kopte ten koste van een corner.

Edwin Hoogland lijkt gepasseerd maar Mitch Hofland zal de bal tot corner verwerken.

Edwin Hoogland lijkt gepasseerd maar Mitch Hofland zal de bal tot corner verwerken.

Dit was wel het sein voor RKEDO om wat meer druk te gaan zetten en in de 33e minuut ontsnapte Strandvogels aan achterstand. Dat was nadat Mitch Hofland een corner weggaf nadat hij iets te koel de bal met borst wilde terugspelen. Uit die corner raakte RKEDO de paal. Een minuut later was het alsnog raak en stonden de bezoekers dus op voorsprong. Nog altijd lukte het Strandvogels maar niet om ook goed voor het doel te komen.

De spelers van RKEDO vieren feest als de score geopend is.

De spelers van RKEDO vieren feest als de score geopend is.

Pas in de 43e minuut kon ik het eerste schot op doel noteren, na een vrije trap van Gerald Broedersz.

Gerald Broedersz staat klaar voor het nemen van de vrije trap.

Gerald Broedersz staat klaar voor het nemen van de vrije trap.

De keeper van RKEDO kon deze inzet echter vrij simpel onschadelijk maken. Even later voerde Strandvogels al een dubbele wissel door, het verdedigingsduo Niek Broersen en Tigo Harder verliet het veld en voor hen kwamen Bram Koomen en Matthijs Huisman. In de 44e minuut leek er dan eindelijk een grote kans voor Strandvogels te komen toen Tim Broersen doorbrak. De vlag ging echter omhoog en het fluitje volgde, het was blijkbaar buitenspel. Op het meest beroerde moment, namelijk luttele seconden voor rust, verdubbelden de bezoekers de voorsprong. De bal bleef liggen in het strafschopgebied en een speler van RKEDO reageerde als eerste en beste.

Na rust kwam Strandvogels beter uit de kleedkamer, al snel was er een kans. Bram Koomen stuurde de ingevallen Bryan Broedersz richting de goal, maar tussen twee verdedigers in lukte het hem niet tot een schot te komen. Nog in dezelfde minuut liet RKEDO aan de andere kant zien hoe het moest. Of eigenlijk beter gezegd, liet Strandvogels zien hoe het ook niet moest, want er mocht na een corner vrij ingekopt worden. Deze derde klap in het gezicht leek Strandvogels dan eindelijk wakker te schudden. Een paar minuten na de 0-3 testte Tim Broersen de keeper met een schot in de korte hoek. Redde de keeper daar nog goed op, nog in dezelfde minuut moest hij capituleren op een eigen inzet. Na een voorzet kwam de bal op een scheenbeen van een speler van de bezoekers en het was raak.

Strandvogels komt door een eigen doelpunt weer iets terug in de wedstrijd.

Strandvogels komt door een eigen doelpunt weer iets terug in de wedstrijd.

In de 55e minuut leek de zon echt een beetje door te breken voor Strandvogels toen Tim Broersen scoorde nadat RKEDO de bal maar niet weg kreeg.

Tim Broersen dacht de aansluitingstreffer gemaakt te hebben, maar daar ging een streep door.

Tim Broersen dacht de aansluitingstreffer gemaakt te hebben, maar daar ging een streep door.

Maar ineens ging de vlag omhoog omdat het weer buitenspel zou zijn geweest. Of dit zo was zullen we nooit weten, wel dat er een streep door de goal ging. RKEDO behield dus de marge van twee en maakte er na een uur spelen bijna drie van.

Matthijs Huisman springt veruit het hoogste, maar komt niet tot scoren.

Matthijs Huisman springt veruit het hoogste, maar komt niet tot scoren.

Een speler van hen kon bijna alleen op Edwin Hoogland af maar Mitch Hofland zette met succes de achtervolging in waardoor het schot naast ging. Maar helaas, een paar minuten later kwam de 4e tegengoal er alsnog. En als je niet lekker in een wedstrijd zit, dan zit het ook vaak niet mee. Zo had Mitch Hofland ontzettend pech toen de bal na zijn uitstekende schot de lat trof. Later in de wedstrijd had Mitch overigens wel wat geluk toen hij na een vieze overtreding slechts geel kreeg. Als extra straf scoorde RKEDO vanuit de vrije trap die volgde 1-5. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld, als dat al niet het geval was. De ingevallen Dawid Zerek maakte tien minuten voor tijd de eindstand nog iets minder dramatisch door na een kluts-situatie 2-5 te maken.

Ook de drie onder Strandvogels geklasseerde ploegen verloren, dus wat directe degradatie betreft werd er geen schade geleden. Het gat naar de veilige 8e plek is echter wel nog steeds 8 punten en uiteraard deed ook nummer 9 RKEDO prima zaken door te winnen in Onderdijk. Volgende week weer een 6-puntenwedstrijd als Strandvogels op bezoek gaat in Hauwert.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1