Voorbeschouwing Strandvogels 1 – VVW 1

Sommige wedstrijden behoeven eigenlijk geen introductie en Strandvogels tegen VVW is er zo eentje. Maar ja, het is al bijna weer 10 jaar geleden dat deze wedstrijd in competitieverband gespeeld werd, dus een voorbeschouwing lijkt me toch wel op z’n plaats. De laatste keer was dus bijna een decennium geleden, op 14 april 2013 om precies te zijn. Ook toen was Strandvogels gepromoveerd naar de 3e klasse, maar aan het einde van het seizoen volgde al weer de gang naar de 4e klasse. In derby’s waren de Vogels toen echter zeer succesvol. Van Andijk werd tweemaal met 4-1 gewonnen, in Wervershoof werd het 2-2 en in Onderdijk won Strandvogels met 2-1 van de aartsrivaal.

Derby’s tegen VVW lijken altijd wel iets extra’s los te maken bij spelers van Strandvogels. Want ook langer geleden deed Strandvogels het vaak goed in competitiewedstrijden tegen de zuiderburen, zeker in thuiswedstrijden. In het seizoen 1993-1994 werd met 2-1 gewonnen door goals van Ruud Mol en Jesus Zayas Vargas. Het seizoen daarop werd het 3-3 waarbij de productie van Strandvogels werd verzorgd door Patrick Koomen (2x) en Jeroen Kaarsemaker. En in het seizoen 1995-1996 werd een 3-2 zege geboekt door doelpunten van Vivian Jong, Jeroen Kaarsemaker en Harm Poland.

Aan Strandvogels dus de mooie taak om de ongeslagen thuisstatus tegen VVW (in de recente historie tenminste) in stand te houden. Dat zal nog een hele klus worden want de buren spelen een uitstekend seizoen. Weliswaar kwam er vorige week wat zand in de motor in de vorm van een 1-0 nederlaag bij VVS, VVW is nog altijd in de race voor de titel. Onder andere door een reeks van 8 overwinningen op rij. Die reeks werd beëindigd door het 1-1 gelijkspel tegen koploper Always Forward waarna de nederlaag tegen VVS ’46 volgde. Strandvogels kende na de nederlaag in de derby in Wervershoof een enigszins vergelijkbare reeks door 7 wedstrijden achtereen ongeslagen te blijven. Daarna werd een keer verloren van Flevo en afgelopen zondag volgde een kansloze nederlaag tegen Schagen United.

Voor beide ploegen is het een hele belangrijke wedstrijd. Voor VVW om de titelkansen in eigen hand te houden, voor Strandvogels om rechtstreekse degradatie te voorkomen en in het beste geval ook de nacompetitie voor klasse behoud te ontlopen. Als ook de weergoden een beetje meewerken dan staat niets een fantastische derby in de weg.

Bryan Broedersz loopt juichend weg nadat hij Strandvogels op een 1-0 voorsprong heeft gezet in de laatste derby in Onderdijk.

Bryan Broedersz loopt juichend weg nadat hij Strandvogels op een 1-0 voorsprong heeft gezet in de laatste derby in Onderdijk.

 

Nog geen minuut later maakte Sebastiaan Weel er al 2-0 van. Strandvogels won de derby uiteindelijk met 2-1.

Nog geen minuut later maakte Sebastiaan Weel er al 2-0 van. Strandvogels won de derby uiteindelijk met 2-1.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1