Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Always Forward 1

Na een competitie loze periode van twee weken wordt komende zondag de competitie weer hervat. En voor Strandvogels wacht meteen de zwaarst mogelijke tegenstander, want koploper Always Forward komt naar Onderdijk. Met een voorsprong van 4 punten op naaste belager VVW liggen de Horinezen op koers voor de titel en dus promotie naar de 2e klasse. Maar zover is het natuurlijk nog lang niet, we zitten net iets over de helft van de competitie.

Feit is wel dat Forward een zeer grote titelkandidaat is, kijk alleen maar naar het aantal tegengoals. In 15 wedstrijden werden slechts 7 tegengoals ge├»ncasseerd, een zeer laag aantal. Niet zelden wordt de club met het minste aantal tegendoelpunten kampioen. Tel daarbij op dat Always Forward ook de ploeg is met de meeste gemaakte goals en de kandidatuur voor de titel is duidelijk gesteld. De productiviteit van de ploeg van Egidio Oude Groen blijkt ook uit de gespeelde wedstrijden na de winterstop. Achtereenvolgens werden Hauwert ’65 (5-0), Spartanen (2-5), KGB (5-1) en Geel Zwart ’30 (0-6) vrij simpel aan de kant geschoven.

Ook Strandvogels werd eerder dit seizoen in Hoorn vrij eenvoudig aan de kant geschoven, het werd 6-1. De laatste keer dat beide ploegen elkaar in Onderdijk troffen, won Strandvogels echter met 4-2, dat was in het seizoen 2018-2019. Mitch Hofland opende de score maar Forward kwam voor rust langszij. Door goals van Tim Broersen, weer Mitch Hofland en Tom Glim liepen de Vogels na rust uit naar 4-1. In blessuretijd zorgden de bezoekers door middel van een prachtige goal dat de eindstand 4-2 werd. Na die wedstrijd was Strandvogels destijds koploper, ongeacht het resultaat zondag is nu al zeker dat deze keer Always Forward de lijstaanvoerder zal zijn.

In het seizoen 2010-2011 kon Strandvogels, net als bij de laatste ontmoeting met Always Forward, vier keer juichen. Het werd toen 4-0 voor de Vogels.

In het seizoen 2010-2011 kon Strandvogels, net als bij de laatste ontmoeting met Always Forward, vier keer juichen. Het werd in 2010-2011 4-0 voor de Vogels.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1