Voorbeschouwing Grasshoppers 1 – Strandvogels 1

Afgelopen zondag pakte Strandvogels heel knap een punt door koploper Always Forward op 0-0 te houden. Komende zondag speelt Strandvogels tegen Grasshoppers dat 20 punten minder heeft behaald dan Forward. Dat zou dus een makkie moeten worden, ware het niet dat ook Strandvogels 20 punten minder heeft dan Always Forward. En dus staat er zondag een wedstrijd op het programma tussen twee ploegen die het in deze competitie exact even goed doen, of slecht, net wat u wilt. In doelsaldo scoort Grasshoppers wel beter, het maakte er vijf meer en kreeg er ook vijf minder tegen. Grasshoppers lijkt vooral een stugge ploeg waar het lastig van winnen is. Weliswaar verloor de ploeg uit Hoogwoud al 8 keer, maar de enige wat ruimere nederlaag was de 5-2 tegen Schagen United.

In Onderdijk boekte Grasshoppers zijn grootste overwinning van het seizoen, het werd 0-3. Ook Dynamo werd met die cijfers verslagen, frappant genoeg ook in een uitwedstrijd. Grasshoppers lijkt zich dit seizoen buitenshuis beter te voelen, want thuis werd nog maar twee keer gewonnen. Waaronder wel een 1-0 zege op Always Forward, waartegen Strandvogels dus slechts gelijk speelde…..

De laatste keer dat Strandvogels in Hoogwoud speelde, reisde het huiswaarts met een punt in de tas. Het werd toen 2-2 met namens Strandvogels goals van Jordy Weel en Gerald Broedersz. Lange tijd zag het er naar uit dat Strandvogels zelfs drie punten mee zou nemen naar Onderdijk, maar in blessuretijd maakte Grasshoppers nog gelijk. Zodoende moeten we terug naar het seizoen 2010-2011 voor de laatste rood/gele zege in Hoogwoud. Maar toen werd wel een hele duidelijke overwinning geboekt, 0-3. In stormachtige omstandigheden zorgden Merlijn Weel, Gerald Broedersz en Sebastiaan Weel (vanaf de stip) voor de Onderdijker productie.

Het gaatje met de veilige 8e plaats is de laatste weken geleidelijk wat kleiner geworden, terwijl ook plaats 7 nog wel bereikbaar is. Maar ja, dan is een overwinning in Hoogwoud wel erg welkom en dat zal bepaald geen eenvoudige klus worden.

Bij de vorige Grasshoppers-Strandvogels stond er een windkracht 6, een zware dag voor de vlaggen en ook voor beide ploegen.

Bij de laatste Grasshoppers-Strandvogels die in Onderdijks voordeel uitviel, stond er een windkracht 6, een zware dag voor de vlaggen en ook voor Grasshoppers dus.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1