Scoreverloop: -

Selectie:
Edwin Hoogland; Jan Ruiter, Niek Broersen, Tigo Harder en Lars Groot (Bram Koomen); Bryan Broedersz, Gerald Broedersz, Merlijn Weel en Mitch Hofland; Jordy Weel (Sven Immen) en Tijmen de Kroon (Matthijs Huisman)

Trainer Martin Glim zei het terecht, na afloop in de kleedkamer, de spelers van Strandvogels leverden tegen Always Forward een uitstekende teamprestatie. Dat collectief, bestaande uit spelers en wisselspelers, dwong daardoor een punt af tegen de ploeg die aan het einde van het seizoen waarschijnlijk met de titel aan de haal gaat.

In Hoorn liet Strandvogels zich nog met 6-1 afserveren en daar bleek de ploeg van geleerd te hebben. Zoals de Vogels zich in de loop van dit seizoen sowieso al een goede leerling tonen. De naïviteit van de eerste wedstrijden in de 3e klasse heeft plaats gemaakt voor realiteitszin. Mooi voetballen is leuk maar als je daar geen punten mee pakt, dan zal het anders moeten. Op die manier, en dan bedoel ik niet met negatief maar met realistisch spel, zijn inmiddels 18 punten verzameld. Tegen Always Forward speelde Strandvogels ook gecontroleerd, maar zocht waar mogelijk wel de aanval. Bijvoorbeeld al direct vanaf de aftrap, het leverde een eerste schot op doel op van Tijmen de Kroon. Always Forward was in de eerste fase van de wedstrijd zoekende, het stond goed bij Strandvogels zoals ze dat noemen. Aanvallen werden in de kiem gesmoord en opbouwend kwam Strandvogels er regelmatig goed uit. Dat werd halverwege de eerste helft wat minder, maar nog steeds kwam er achterin geen muisje door, laat staan een speler van Always Forward. Een vervelend moment was er nog wel na een kwartier spelen toen Mitch Hofland een duel aan ging met de keeper die buiten zijn vijfmeter gebied was. Blijkbaar werd de doelman hierbij dusdanig geraakt dat hij de wedstrijd niet kon vervolgen.

Tigo Harder gaat het duel aan met de nieuwe keeper van Always Forward.

Strandvogels kwam in deze eerste helft nog wel een keer goed weg toen een speler van Always Forward met een schot de lat raakte, maar verder hadden de Vogels de wedstrijd vrij aardig onder controle.

Jan Ruiter in duel met de spits van Always Forward.

Net als aanvallen doe je verdedigen dus met z'n allen.

Net als aanvallen doe je verdedigen dus met z’n allen.

Met nog zo’n vijf minuten te spelen een opmerkelijk moment. De trainer van Forward riep de scheidsrechter bij zich die vervolgens na een kort gesprekje affloot voor rust. Het bleek niet goed te gaan met de keeper die per ambulance het complex zou moeten verlaten. Menselijk welzijn gaat voor alles, maar toch apart dat hiervoor de eerste helft afgebroken moest worden.

In de eerste helft had Edwin Hoogland het nog niet heel druk. Maar als het moest dan stond hij er.

De wedstrijd zou na een kwartier pauze hervat worden met vijf minuten van de eerste helft waarna de ploegen van kant zouden wisselen om meteen aan de tweede helft te beginnen.

In die tweede helft had Strandvogels het lastiger, wat ook wel te verwachten was. Maar ook nu stond de ploeg goed, al wist Always Forward wel wat kansjes af te dwingen. Ook Strandvogels kreeg er nog wel een paar, maar het was toch vooral tegenhouden. En dat gebeurde dus met z’n allen, inclusief de spitsen Tijmen de Kroon en Jordy Weel.

De spitsen van Strandvogels, Jordy Weel en Tijmen de Kroon, maakten vele zogenaamde vuile (kilo)meters.

Na zo’n twintig minuten leek Always Forward dan eindelijk de ban gebroken te hebben, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. De bezoekers gingen meer drukken en drukken, maar het vernuft aan Hoornse zijde ontbrak om Strandvogels te kunnen breken. En ook een beetje geluk, want een goal was af en toe best dichtbij. Maar Edwin Hoogland speelde weer eens een sublieme wedstrijd en wist met soms onmogelijke reddingen zijn doel schoon te houden.

Strandvogels onder druk maar Edwin Hoogland houdt zijn doel schoon.

En soms ook met een beetje geluk zoals bij een schot waarbij de bal via de ene paal tegen de andere paal ging en vervolgens het veld weer in.

De aanvoerders van Strandvogels en Always Forward hadden zo af en toe hun handen vol om hun manschappen in het gareel te houden.

Met man en macht verdedigde Strandvogels het punt dat na 90 zware minuten ook daadwerkelijk werd binnen gehengeld. De vreugde hierom was groot en het punt werd terecht gevierd. Er was zelfs kans op meer als beter met de spaarzame kansjes was omgesprongen, maar een zege was ook wel wat veel van het goede geweest.

Ted Broedersz heeft, anders dan voorafgaand aan de wedstrijd, aan zijn relaxte houding te zien nu wel vertrouwen in een goede afloop.

Edwin Hoogland houdt de bal en daarmee symbolisch het punt stevig in handen.

Na afloop toonde de staf/trainer van Always Forward zich een slechte verliezer door in discussie met de scheidsrechter te gaan omdat die te weinig tijd zou hebben bijgetrokken. Ik betwijfel sowieso of men op dat punt recht van spreken had. Maar diezelfde scheidsrechter had zich juist in de eerste helft zeer soepel richting Forward getoond door op hun verzoek veel te vroeg af te fluiten. Jammer dat er dan zo gereageerd wordt, dat heeft een club als Always Forward volgens mij niet nodig.

Na deze teamprestatie wordt van de spelers van Strandvogels volgende week hetzelfde verwacht. Dan wacht met Grasshoppers weliswaar een ploeg die veel lager geklasseerd staat. Maar op de een of andere manier heeft Strandvogels het altijd lastig in Hoogwoud en dus zal er weer met z’n allen gestreden moeten worden voor een goed resultaat.