Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Geel Zwart ’30 1

Voor een ploeg die op de 10e plaats staat in een competitie met 14 ploegen, is Strandvogels aan een zeer opmerkelijke reeks bezig. Al zes wedstrijden achtereen is de nieuwkomer in de 3e klasse ongeslagen. Er zijn ploegen in de top van de ranglijst die jaloers zullen zijn op zo’n reeks. Strandvogels moest duidelijk wennen aan het spelen op een hoger niveau, want de eerste 7 wedstrijden leverden maar twee punten op.

Ook de komende tegenstander van de Vogels, Geel Zwart ’30, moest wennen aan het hogere niveau van de 3e klasse. De start was nog wel aardig met gelijk een puntje, tegen welke tegenstander dat was ben ik ff kwijt. Daarna duurde het tot 30 oktober tot er weer een punt kon worden bijgeschreven. Maar vorige week volgde dan eindelijk de eerste driepunter van het seizoen, Hauwert ’65 werd op het eigen veld met 2-3 verslagen. Het veld ook waar Strandvogels vorig jaar het promotiefeestje vierde, maar dat geheel terzijde.

Zoals ik al aangaf bij de voorbeschouwing op de eerste competitiewedstrijd, Strandvogels en Geel Zwart ’30 spelen zelden tegen elkaar in competitieverband. Het laatste competitietreffen in Onderdijk was in het seizoen 1995-1996. Strandvogels ging toen in eigen huis met 0-2 onderuit tegen de ploeg uit ‘t Zand. Het seizoen daarvoor stond er tijdens de wedstrijd ook 0-2 op het scorebord, maar toen kwam Strandvogels wel terug. Via goals van RenĂ© Laan, Peter Steltenpool (2) en Patrick Koomen (hopelijk is zoon Bram zondag weer hersteld van zijn blessure) boog Strandvogels de achterstand om. Geel Zwart ’30 maakte nog wel een derde goal, maar slaagde er niet in nog een punt te pakken.

Vorige week speelden de vier onderste teams tegen elkaar, deze week treft Strandvogels met Geel Zwart ’30 weer een directe concurrent. Er degraderen dit seizoen maar liefst drie teams rechtstreeks, vanaf de 8e plaats is er pas garantie op een langer verblijf in de 3e klasse. Het belang van deze komende wedstrijd is dus glashelder, voor beide ploegen.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1