Strandvogels 1 met de nodige moeite langs Geel Zwart ’30

Strandvogels 1 - Geel Zwart '30 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 5 februari 2023
Uitslag: 3-1 (0-0)
Scoreverloop: Jordy Weel 1-0; 1-1; Bryan Broedersz 2-1; Tim Broersen 3-1

Selectie:
Edwin Hoogland; Jan Ruiter, Niek Broersen (Bram Koomen), Tigo Harder en Dawid Zerek (Lars Groot); Bryan Broedersz, Gerald Broedersz (Tim Broersen), Merlijn Weel en Mitch Hofand; Jordy Weel en Tijmen de Kroon

In de kelderwedstrijd tegen Geel Zwart ’30 deed Strandvogels uiteindelijk wat het moest doen, winnen. Maar sprankelend was het spel tegen de gedeelde hekkensluiter niet. Door de overwinning nam Strandvogels echter wel weer wat meer afstand van de rechtstreekse degradatieplekken. En ook werd het gaatje met de veilige 8e plaats iets kleiner gemaakt. Al met al dus een prima zondag voor de Vogels.

Het team van Strandvogels dat de belangrijke wedstrijd tegen Geel Zwart '30 met 3-1 won.

Het team van Strandvogels dat de belangrijke wedstrijd tegen Geel Zwart ’30 met 3-1 won.

De wedstrijd kwam voorzichtig op gang met vooral heel veel balbezit voor Strandvogels. Tot grote kansen leidde dat balbezit niet direct.

Druk voor het doel van Geel Zwart '30 maar Dawid Zerek kan de bal niet binnen werken.

Druk voor het doel van Geel Zwart ’30 maar Dawid Zerek kan de bal niet binnen werken.

Het eerste echte gevaar kwam na een kwartier in de vorm van een prima afstandsschot van Mitch Hofland, maar de bal ging net over.

Mitch Hofland was met zijn schot dichtbij de openingstreffer. Zijn kopbal hier, na een corner, ging naast.

Mitch Hofland was met zijn schot dichtbij de openingstreffer. Zijn kopbal hier, na een corner, ging naast.

 

Ook Tigo Harder krijgt de bal er niet in na een corner.

Ook Tigo Harder krijgt de bal er niet in na een corner.

Na een halfuur spelen kreeg Strandvogels zijn tot dan toe grootste mogelijkheid om de score te openen. Jordy Weel werd op weg gestuurd na een uitstekende dieptepass van Gerald Broedersz. De prima keeper van Geel Zwart ’30 kon een tegengoal nog net voorkomen door goed uit zijn doel te komen.

Strandvogels voerde de druk op, maar koos hierbij iets te vaak voor de lange bal. En aangezien de ploeg de vrij stevige wind in de rug had, leidde dat regelmatig tot een bal die over de achterlijn rolde.

Na een halfuur spelen leek dan toch de openingstreffer te vallen. Bryan Broedersz gaf een goede maar wel zeer strakke voorzet, waardoor Jordy Weel de bal met zijn hoofd net niet de juiste richting kon meegeven en “slechts” de lat trof. Geel Zwart ’30 loerde ondertussen op de counter, maar kwam maar zelden voor het doel. Edwin Hoogland volgde het spel over het algemeen van vrij grote afstand. En omdat Strandvogels in aanvallend opzicht niet vernuftig genoeg was, klonk het rustsignaal zonder dat het scorebord bediend had hoeven worden.

Het lukte aanvoerder Bryan  Broedersz in de eerste helft onvoldoende om het spel naar zijn hand te zetten.

Het lukte aanvoerder Bryan Broedersz in de eerste helft onvoldoende om het spel naar zijn hand te zetten.

 

 

Druk van Strandvogels was er voldoende in de eerste helft, maar het leverde geen goals op.

Druk van Strandvogels was er voldoende in de eerste helft, maar het leverde geen goals op.

Waar het voor rust dus niet lukte om het net te vinden, lukte dat na rust vrijwel meteen. Het was Jordy Weel die zijn ploeg al na een paar minuten op de zo gewenste voorsprong zette. Ik had verwacht dat die openingstreffer bevrijdend zou werken, maar Strandvogels kreeg het daarna juist lastiger. Een paar minuten na de 1-0 ontsnapte de ploeg aan de gelijkmaker omdat Edwin Hoogland met een uitstekende ingreep redding wist te brengen. In deze fase was het spel meer in evenwicht dan het eerder in de wedstrijd geweest was.

Dawid Zerek passeert zijn tegenstander die hem vervolgens hard neerhaalt. Het leverde hem terecht een gele kaart op. De wedstrijd verliep verder overigens zeer sportief.

Dawid Zerek passeert zijn tegenstander die hem vervolgens hard neerhaalt. Het leverde hem terecht een gele kaart op. De wedstrijd verliep verder overigens zeer sportief.

Geel Zwart voelde aan dat er toch wel iets te halen viel in Onderdijk en werd brutaler. Die brutaliteit leverde in de 70e minuut de gelijkmaker op en dat zat er in die fase eigenlijk ook gewoon aan te komen. En het was ook nog eens een bijzonder fraaie goal, van grote afstand werd de bal uit de draai schitterend binnen geschoten.

Edwin Hoogland kan hier ingrijpen, bij de gelijkmaker was hij kansloos.

Edwin Hoogland kan hier ingrijpen, bij de gelijkmaker was hij kansloos.

Dan zou je als Strandvogels in paniek kunnen raken, maar dat gebeurde gelukkig niet. Sterker nog, de ploeg rechtte de rug en kwam vier minuten na de gelijkmaker al weer op voorsprong. Gerald Broedersz zette de bal voor en broer Bryan schoot deze vervolgens hard in. Op dit schot had de keeper nog een antwoord, op de rebound van Bryan niet meer.

Dit was een flinke tik voor de bezoekers die nog wel probeerden nog een keer een gelijkmaker te forceren. Er kwamen ook wel wat kansjes, maar echt heel gevaarlijk werd de ploeg uit ’t Zand niet meer.

Tijmen de Kroon rukt op met de bal aan de voet, maar een treffer zal deze aanval niet opleveren.

Tijmen de Kroon rukt op met de bal aan de voet, maar een treffer zal deze aanval niet opleveren.

Vlak voor tijd gooide Strandvogels de wedstrijd definitief in het slot. Met een prachtige dieptepass zette Mitch Hofland invaller Tim Broersen alleen voor de keeper. Die omspeelde Tim en ondanks dat hij in een wat lastige hoek kwam, wist hij de bal in het verlaten doel te schieten.

Daarmee boekte Strandvogels een moeizame maar wel verdiende overwinning in een wedstrijd die het ook moest winnen. Geel Zwart en KGB zijn hiermee aardig op afstand gezet, maar met nog bijna een halve competitie te spelen kan het nog alle kanten op. Volgende week wacht een bezoek aan Middenmeer waar het Flevo van oud-Strandvogels trainer Patrick de Vries de volgende tegenstander is.

P1170945

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1