Strandvogels 1 draait warm in koud Oosthuizen

Oosthuizen 1 - Strandvogels 1 (oefenwedstrijd)

Wedstrijddatum: dinsdag 17 januari 2023
Uitslag: 1-3 (1-1)
Scoreverloop: 1-0; Bram Koomen 1-1; Bryan Broedersz 1-2; Bryan Broedersz 1-3

Selectie:
Edwin Hoogland, Dawid Zerek, Bryan Broedersz, Gerald Broedersz, Merlijn Weel, Aleks Zerek, Jan Ruiter, Bram Koomen, Jordy Weel, Mitch Hofland, Niek Broersen, Tim Broersen, Rowin de Wit en Tigo Harder

Strandvogels heef de voorbereiding op de tweede seizoenshelft afgesloten met een 1-3 overwinning op Oosthuizen. De thuisploeg, in de competitie prima draaiend in de 4e klasse, kon in de eerste helft nog wel goed mee met Strandvogels. In de tweede helft was het toch vooral Strandvogels dat het spelverloop bepaalde en uiteindelijk ook de winst in de wacht wist te slepen.

De eerste mooie aanval van Strandvogels was in de 10e minuut te zien, maar helaas ging de uiteindelijke inzet over het doel van Oosthuizen. Zoals gezegd, het spel was in de eerste helft verder redelijk in evenwicht. Trainer Edwin Degenaars, in het verleden nog een seizoen actief bij Strandvogels in de 3e klasse, heeft een aardig voetballend team gesmeed. Zo’n vijf minuten voor rust had een speler van de Kraaien een briljante ingeving toen hij Edwin Hoogland wat ver voor zijn doel zag staan. Ongeveer 10 mieter vanaf de middenlijn besloot hij een poging te wagen en het schot was perfect, 1-0. Strandvogels kwam voor rust nog weer langszij door een laag en goed geplaatst schot van Bram Koomen.

Na rust bepaalde Strandvogels voor een groot deel wat er gebeurde op het veld. Het tempo werd iets opgeschroefd en Oosthuizen werd nog maar zelden gevaarlijk. Dan is het natuurlijk wel zaak om dat overwicht uit te drukken in de score, maar daar had Strandvogels lange tijd moeite mee. Dat lukte een kwartier voor tijd pas, en ook nog uit een standaardsituatie. Bryan Broedersz schoot de bal uit een vrije trap langs de muur in het doel. Wel had ik het idee dat de keeper deze inzet had moeten kunnen hebben, hij stond misschien op het verkeerde been. Na een uitstekende aanval vlak voor tijd bepaalde Strandvogels de eindstand op 1-3. Tim Broersen, weer terug na een lange blessure, stelde Bryan Broedersz in staat zijn tweede te maken.

Hiermee zit de voorbereidingsperiode er op, zondag begint weer het echte werk. DWOW komt dan naar Onderdijk, de huidige nummer 5 op de ranglijst.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1