Strandvogels 1 met positief gevoel de winterstop in na 2-2 tegen Dyanmo

Dynamo 1 - Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 11 december 2022
Uitslag: 2-2 (0-1)
Scoreverloop: Tijmen de Kroon 0-1; 1-1; 2-1; Jordy Weel 2-2 (penalty)

Selectie:
Edwin Hoogland; Rowin de Wit, Niek Broersen (Lars Groot), Tigo Harder en Dawid Zerek; Bram Koomen, Bryan Broedersz, Gerald Broedersz (Max van Kampen) en Merlijn Weel; Tijmen de Kroon (Aleks Zerek) en Jordy Weel

Na een serie van vier wedstrijden zonder nederlaag kan Strandvogels met een positief gevoel de winterstop in. Door overwinningen op RKEDO en Hauwert en gelijke spelen tegen Spartanen en Dynamo sluit Strandvogels de eerste seizoenshelft af op de 10e plaats.

Bram Koomen loopt even naar de kant als Gerald Broedersz behandeld wordt. Helaas moest de routinier al snel afhaken in Ursem.

Bram Koomen loopt even naar de kant als Gerald Broedersz behandeld wordt. Helaas moest de routinier al snel afhaken in Ursem.

Vorige week was ik niet aanwezig bij de overwinning op Hauwert ’65. Ik moest het daarom de afgelopen twee weken doen met WK voetbal. Maar ik moet zeggen dat vooral de eerste helft van Dynamo-Strandvogels voelde als een verademing. Geen risicoloos geschuif achterin om elkaar uit de tent te lokken. Nee, gewoon twee ploegen die de aanval probeerden te zoeken en elkaar ook lieten voetballen. Tel daarbij op een scheidsrechter die alleen floot als het echt niet anders kon en je hebt een leuke wedstrijd. Strandvogels begon goed aan die wedstrijd en was meteen fel in de duels. Dynamo had het daar wat lastig mee, maar had in de 10e minuut wel de score kunnen en eigenlijk ook moeten openen. Maar gek genoeg was de thuisploeg aanvallend nu eens niet top, de bal ging over. Ook tien minuten hierna kreeg Dynamo weer een aardige kans, maar ook dit leverde geen doelpunt op. In de tegenaanval was Strandvogels voor het eerst echt gevaarlijk. Tijmen de Kroon stuitte met zijn schot op de keeper, de rebound werd door Jordy Weel over geschoten. Het spel was behoorlijk in evenwicht waardoor het ondanks de kou voor de supporters een leuke middag was. Na ruim een halfuur spelen pakte Strandvogels brutaalweg een voorsprong en de manier waarop was om door een ringetje te halen. Max van Kampen, al vroeg ingevallen voor de geblesseerde Gerald Broedersz, gaf een prachtige steekpass op Jordy Weel. Die schoot de bal goed en hard in, maar hierop had de keeper nog een half antwoord. Op de rebound van de attente Tijmen de Kroon niet, waardoor het haperende scorebord in werking kon worden gesteld. Na deze openingstreffer drong Dynamo wel wat meer aan, maar de verdediging onder leiding van Tigo Harder gaf vrijwel geen krimp. In die verdediging had Lars Groot inmiddels de ook al geblesseerd geraakte Niek Broersen vervangen. Voor rust moest Edwin Hoogland nog wel twee keer in actie komen. Eerst tikte hij een afstandsschot goed uit zijn doel. En vlak voor rust redde hij, in twee instanties, nog een keer. Waarbij hijzelf en ook Rowin de Wit licht geblesseerd raakten door het te fanatiek inkomen van een speler van Dynamo.

Na rust kwam Strandvogels er veel minder aan te pas in Ursem. De thuisploeg was nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en die viel na zo’n tien minuten spelen. De aanvoerder van de thuisploeg kwam op over de linkerkant, kon niet afgestopt worden en schoot de bal verrassend en ook hard en zuiver in de korte hoek. Strandvogels was hierdoor wel even aangeslagen en kwam er niet goed meer uit, wat in de eerste helft nog prima lukte. Ongeveer tien minuten na de gelijkmaker kwam Dynamo op voorsprong en dat was op dat moment niet verrassend. Maar de manier waarop was niet goed, er werd niet/onvoldoende ingegrepen waardoor de tegengoal min of meer werd weggegeven. Ook na deze goal had Strandvogels het lastig en na een halfuur spelen leek Dynamo Strandvogels het nekschot te geven. Maar dat was buiten Edwin Hoogland gerekend want die wist met een geweldige reflex de inzet nog te keren. Strandvogels leefde nog en leek van dit moment ook weer wat kleur op de wangen te krijgen, of het was van de kou, dat kan ook. Maar hoe dan ook, Strandvogels kreeg weer kansjes. Toch leken de Vogels af te steven op een nederlaag, tot een speler van Dynamo in het overvolle strafschopgebied hands maakte. Zoals gezegd, de scheidsrechter floot vrijwel nooit, maar ook hij kon hier niet omheen, strafschop. Ook de supporters van Dynamo die achter mij stonden waren het eens met de beslissing van de man in het zwart. Vanaf de stip maakte Jordy Weel geen fout, de keeper werd keuring de verkeerde hoek in gestuurd (tip voor Virgil van Dijk en Steven Berghuis, kijken even het filmpje hieronder).

Hierna ontstond nog even een opstootje omdat Jordy Weel de bal snel wilde pakken en de keeper van Dynamo deze niet wilde geven. De scheidsrechter loste dit prima op met een vermanend praatje. Daarna werd er nog een paar minuten gespeeld, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Met deze prima prestatie sluit Strandvogels het kalenderjaar 2022 uitstekend af. De competitie wordt weer hervat op 22 januari, dan ontvangt Strandvogels de huidige nummer 5 DWOW. Tegen die ploeg heeft Strandvogels nog wat goed te maken, want eerder dit seizoen werd in het bekertoernooi kansloos met 4-1 verloren van het team uit Wieringerwerf.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1