Voorbeschouwing VVW 1 – Strandvogels 1

Afgelopen zondag speelde Strandvogels tegen een team waar het nog nooit eerder tegen gespeeld had. Komende zaterdag (jawel, zaterdagavond, aanvang 19.00 uur!!!) staat de, zeker voor Onderdijkers, meest bekende wedstrijd op het programma, de derby tegen VVW. Hoewel het ook al weer jaren geleden is dat VVW en Strandvogels tegen elkaar speelden in competitieverband. Dat was in het seizoen 2012-2013 toen Strandvogels ook was gepromoveerd naar de 3e klasse. Strandvogels kende in Wervershoof toen een droomstart want Ton Lakeman opende al in de eerste minuut de score. Nadat VVW voor rust gelijk had gemaakt, zette Sebastiaan Weel Strandvogels in de tweede helft via een strafschop opnieuw op voorsprong. Ook deze voorsprong wist VVW weg te poetsen waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Onze zuiderburen zijn het seizoen aardig begonnen, met 10 punten uit 6 wedstrijden nemen ze de 6e plaats in. De eerste wedstrijd werd nog met 3-0 verloren van de grootste kampioenskandidaat Spartanen. Daarna volgden twee 7-0 zeges op Hauwert ’65 en KGB waarna Geel Zwart ’30 met 2-0 verslagen. Uit de laatste twee wedstrijden pakte VVW maar één punt, maar toen speelde het dan ook tegen de topploegen Always Forward (2-0 verlies) en VVS ’46 (1-1).

VVS ’46 was vorige week de eerste ploeg die in Wervershoof wist te scoren. Wat dat betreft wacht Strandvogels dus een behoorlijke uitdaging, zeker omdat scorend vermogen tot nu toe niet het sterkste punt van de Vogels is gebleken. Maar tegen Schagen United, dat wel veel scorend vermogen heeft, werd de nul gehouden. En dat bood zo vlak voor de derby natuurlijk wel het nodige vertrouwen. Een inschatting maken van de uitslag of het resultaat, daar waag ik me niet aan. Op papier is VVW natuurlijk zwaar favoriet, maar iedereen weet dat een derby altijd aparte krachten losmaakt. En laten we hopen dat dit vooral bij Strandvogels het geval zal zijn. Het ziet er in ieder geval naar uit dat het zaterdagavond prima voetbalweer wordt, dus hopelijk wordt de weer terug gekeerde derby bezocht door veel publiek.

Sebastiaan Weel in actie op een volgepakt sportpark De Westrand tijdens de vorige editie van VVW-Strandvogels. Grappig genoeg werd deze wedstrijd gespeeld op 11 november, dit jaar dus  één dag later.

Sebastiaan Weel in actie op een volgepakt sportpark De Westrand tijdens de vorige editie van VVW-Strandvogels. Grappig genoeg werd deze wedstrijd gespeeld op 11 november, dit jaar dus één dag later.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1