Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Spartanen 1

Een week na de teleurstellend verlopen derby tegen VVW, zowel qua resultaat als schouwspel, wacht Strandvogels een confrontatie met Spartanen. Die ploeg had vorig seizoen ook niet zo’n goede ervaring met hun buurploeg en aartsrivaal,  SEW. De ploegen uit Wognum en Nibbixwoud troffen elkaar in de nacompetitie en dat duel won SEW met 1-2. Spartanen degradeerde daardoor en SEW promoveerde nadat ze ook de volgende wedstrijd wisten te winnen. Na vijf seizoenen in de 2e klasse, daalde Spartanen daardoor af naar de 3e klasse.

Een klasse die ze na dit seizoen weer inruilen voor de 2e als we spits Guleed Afhakame mogen geloven. Voorafgaande aan het duel met Dynamo vertelde hij het NHD dat promotie naar de 2e klasse een zekerheidje was. Die woorden leken uit te komen toen ook Dynamo verslagen werd, de 3e zege op rij. Daarna kwam de klad er echter toch een beetje in bij Spartanen. Er werd verrassend verloren van DWOW en vorige week wist Schagen United, waar Strandvogels één van z’n twee punten tegen pakte, in Wognum met 3-4 te winnen. Spartanen staat daardoor “slechts” op de 4e plaats, maar de achterstand op koploper DWOW is maar twee punten.

In mijn archieven heb ik geen eerdere competitiewedstrijd tegen Spartanen kunnen terugvinden. In de recente historie hebben de Vogels en de Wognummers niet in dezelfde klasse gespeeld. Dat had de vorige keer dat Strandvogels in de 3e klasse speelde kunnen gebeuren, maar juist het seizoen daarvoor degradeerde Spartanen toen naar de 4e klasse. Waarin het maar één jaar verbleef, dus na de degradatie liep Strandvogels Spartanen weer precies mis. Het enige duel tussen beide ploegen dat ik kon vinden was een bekerwedstrijd in het seizoen 2003-2004. Strandvogels moest toen als 6e-klasser opboksen tegen 4e-klasser Spartenen en die ongelijke strijd won Spartanen met 8-1. Het was Joost Broedersz die de eretreffer voor Strandvogels maakte.

Komende zondag staat een duel tussen twee 3e-klassers op het programma en dus zou het nu een strijd moeten zijn tussen twee wat gelijkwaardiger teams.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1