Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Hauwert ’65 1

In mijn vorige verslag over de wedstrijd tegen RKEDO had ik het over een 6-puntenwedstrijd. Dat is de komende wedstrijd van Strandvogels ook. Niet alleen kunnen zowel Strandvogels als Hauwert┬á ’65 de punten goed gebruiken, ook verzamelden beide ploegen tot nu toe precies 6 punten. De bezoekers van komende zondag deden dat door twee keer te winnen, van Grasshoppers en RKEDO (jawel, zij dus ook). Strandvogels kwam aan 6 punten door de winst op RKEDO en gelijke spelen tegen Geel Zwart ’30, Schagen United en Spartanen.

Tja, wat kun je dan zeggen over de krachtsverhouding tussen de Vogels en Hauwert ’65, eigenlijk helemaal niets. Beide ploegen scoorden ook nog eens allebei 10 goals, dus ook daarin geen verschil. De defensie van Hauwert ’65 incasseerde wel 6 goals meer, daar waren vooral VVW en Flevo debet aan, zij maakten er allebei 7. In de zeer recente geschiedenis heeft Strandvogels overigens goede herinneringen aan Hauwert, maar dan vooral aan het complex. Want op het veld van de komende tegenstander wist Strandvogels vorig seizoen promotie naar de 3e klasse af te dwingen.

Volgens de site Voetbalnederland gaat Strandvogels met 1-0 van Hauwert ’65 winnen. Dat zou een unieke uitslag zijn, want de laatste jaren werd het nooit 1-0. Wel won Strandvogels de laatste jaren de meeste onderlinge duels in Onderdijk. Alleen in de seizoenen 2015-2016 (1-3) en 2007-2008 (0-3) wonnen de bezoekers. De laatste wedstrijd was in het seizoen 2016-2017 en toen won Strandvogels met 3-1. Dat was toen in de nacompetitie waarbij Strandvogels probeerde te promoveren en Hauwert ’65 juist vocht tegen degradatie. Ondanks de nederlaag in Onderdijk wist Hauwert ’65 zich te handhaven in de 3e klasse. Daarin speelde het toen voor het eerste seizoen en sindsdien wist de dorpsclub zich steeds op dit niveau te handhaven, een bijzonder knappe prestatie.

Zondag gaan beide ploegen ook strijden met als inzet een langer verblijf in de 3e klasse. Volop ingredi├źnten aanwezig dus voor een spannende pot voetbal.

Foto na afloop van het nacompetitieduel tegen Hauwert '65 dat Strandvogels met 3-1 won. Helaas was het niet voldoende voor promotie naar de 3e klasse.

Foto na afloop van het nacompetitieduel tegen Hauwert ’65 dat Strandvogels met 3-1 won. Helaas was het niet voldoende voor promotie naar de 3e klasse.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1