Voorbeschouwing VVS ’46 1 – Strandvogels 1

Na een weekje herfstvakantie hervat Strandvogels zondag 30 oktober de competitie met een uitwedstrijd tegen VVS ’46. En dat belooft weer een zware pot te worden, want de Spanbroekers zijn op dit moment mede-koploper. Net als Always Forward haalde VVS ’46 10 punten uit de eerste vier wedstrijden. Drie keer winst en tegen Forward werd met 0-0 gelijk gespeeld. Daarmee toonden de oranjehemden aan ook tegen een sterke tegenstander een goed resultaat te kunnen boeken. De overwinningen werden namelijk geboekt op ploegen die de plekken op de ranglijst om Strandvogels heen innemen; Hauwert ’65, Geel Zwart ’30 en KGB.

Maar zoals het NDH laatst al schreef, VVS ’46 is de status van dorpsclubje inmiddels wel ontstegen. De ploeg doet het de laatste jaren prima in de 3e klasse. Vorig seizoen eindigde de ploeg van oud-Strandvogelstrainer Larbi Loukou op de 5e plaats. In het bekertoernooi voorafgaand aan deze competitie verging het de ploeg uit Spanbroek overigens niet zo goed, alle wedstrijden werden verloren. De defensie die in de competitie nog maar één goal hoefde te incasseren, kreeg er toen in drie wedstrijden 12 om de oren.

De laatste VVS ’46-Strandvogels dateert van het seizoen 2017-2018. VVS ’46 won toen, op weg naar het kampioenschap, met 4-2 van Strandvogels. Waar de start van Strandvogels tegen de buurtgenoot van VVS ’46 vorige week nog desastreus was, in Spanbroek was ie toen geweldig. Na een paar minuten zette Rens Grooteman Strandvogels namelijk al op een 0-1 voorsprong. Nadat VVS ’46 na ruim een halfuur gelijk maakte, pakte het een minuut later ook meteen een voorsprong. Halverwege de tweede helft kwam Strandvogels nog terug in de wedstrijd toen Tijmen de Kroon de 2-3 maakte, maar vijf minuten daarna gooide de thuisploeg de wedstrijd in het slot. Zo ging Strandvogels toen dus ten onder in Spanbroek, een overwinning daar kan ik mij helaas niet herinneren.

Maar zoals behaalde resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst geven, geldt dat hopelijk ook andersom. Strandvogels kan de punten goed gebruiken, dus hoogste tijd voor een stunt in Spanbroek!

Edwin Hoogland redt, maar kan de bal door het hobbelige veld niet klemvast pakken. In de rebound wordt het 1-1.

Edwin Hoogland redt in de wedstrijd tegen VVS ’46 in het seizoen 2017-2018. Helaas kan hij de bal door het hobbelige veld niet klemvast pakken waarna de thuisploeg in de rebound 1-1 maakt.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1