Voorbeschouwing Always Forward 1 – Strandvogels 1

Aanstaande zondag bindt Strandvogels de strijd aan met gedeeld koploper Always Forward. Naast VVS ’46 zijn de Horinezen de enige die na twee wedstrijden nog zonder puntverlies zijn, toch wel opmerkelijk. Niet zozeer dat het deze ploegen zijn, maar vooral dat er na twee wedstrijden nog maar twee teams foutloos zijn. Daarbij is Always Forward samen met Spartanen weer de enige ploeg die geen tegentreffer heeft hoeven incasseren. Het moge dus duidelijk zijn dat Strandvogels zondag een zeer zware klus wacht.

De laatste resultaten van Strandvogels in het Wilhelminapark bieden wat dat betreft nog wel aanknopingspunten. Het laatste onderlinge treffen in het seizoen 2019-2020 ging weliswaar met 3-1 verloren. Het seizoen er voor pakte Strandvogels een punt (2-2) en het seizoen daarvoor werd er zelfs met 1-2 gewonnen. Maar Forward is het seizoen dus uitstekend begonnen. Ook in het bekertoernooi bleven de Horinezen ongeslagen, de duels met De Rijp, Hercules Zaandam en ZVC `22 werden allemaal gewonnen. In de eerste ronde van de knock-outfase neemt Always Forward het op tegen Alkmaarsche Boys.

Strandvogels kan de puntjes zondag goed gebruiken. De eerste twee wedstrijden leverden er pas eentje op. Maar het spel tegen Flevo vorige week bood zeker perspectief, want ondanks de nederlaag speelde Strandvogels prima. Het grootste punt van aandacht was de efficiency, want Strandvogels scoorde slechts één keer maar kreeg diverse kansen op meer. Als Strandvogels dat zondag weet om te draaien en wel efficiënt met de kansen omspringt, dan is er ook in Hoorn een resultaat te behalen. Want kansen krijg je in elke wedstrijd, het gaat er vooral om wat je er mee doet. Ook wat dat betreft is de laatste overwinning in Hoorn een goed voorbeeld. De thuisploeg was de betere, was op dat moment ook ongeslagen koploper, maar Strandvogels scoorde twee keer (d.w.z. Gerald Broedersz) en “stond goed”.

Gerald Broedersz was bij de laatste overwinning in Hoorn op Always Forward de grote man. Hij scoorde eerst uit een vrije trap en later uit een penalty.

Gerald Broedersz was bij de laatste overwinning in Hoorn op Always Forward de grote man. Hij scoorde eerst uit een vrije trap en later uit een penalty.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1