En weer staat Strandvogels met lege handen

VVS '46 1 - Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 30 oktober 2022
Uitslag: 7-2 (2-0)
Scoreverloop: 1-0; 2-0; 3-0; Jordy Weel 3-1; 4-1; Bryan Broedersz 4-2; 5-2; 6-2; 7-2

Selectie:
Edwin Hoogland; Bram Koomen (Mitch Hofland), Niek Broersen, Tigo Harder en Merlijn Weel; Jan Ruiter (Givano Lubbe), Bryan Broedersz, Gerald Broedersz en Matthijs Huisman (Max van Kampen); Jordy Weel (Tijmen de Kroon) en Dawid Zerek

De competitie lag een weekje stil, maar helaas heeft dat niet alle problemen van Strandvogels op kunnen lossen. Natuurlijk was het geen a-b-c-tje dat Strandvogels in Spanbroek even drie punten zou gaan ophalen, VVS ’46 was tenslotte niet voor niets medekoploper. Daarbij was het track record van Strandvogels in Spanbroek niet bepaald positief. Maar dan nog hoop je natuurlijk wel dat een stuntje er in zit. En die had er in kunnen zitten als het niet ook nog eens ontzettend had tegen gezeten. De wedstrijd begon met een minuut stilte vanwege de plotseling en veel te jong overleden Marco Dudink, oud speler van Strandvogels. We wensen zijn familie, vrienden en andere nabestaanden veel sterkte bij de verwerking van dit grote verlies.

Na de indrukwekkende minuut stilte begonnen de Vogels prima in Spanbroek en hadden na vijf minuten de score moeten openen. Merlijn Weel gaf een uitstekende voorzet op Dawid Zerek maar die kreeg de bal koppend niet in het doel.

Een paar minuten later rammelde ook de thuisploeg voor het eerst aan de poort, maar ook hier werd niet gescoord. Dat gebeurde wel in de 12e minuut toen VVS Strandvogels uit positie speelde met een snelle combinatie. Een paar minuten later was Strandvogels dicht bij de gelijkmaker, maar de keeper wist de bal na een prima vrije trap van Gerald Broedersz nog uit zijn doel te tikken.

Niet veel later volgde het eerste moment van “het zit ook bepaald niet mee” voor Strandvogels. VVS speelde de bal diep waarbij er twee spelers buitenspel stonden. Daar werd uiteraard door mijn persoontje voor gevlagd, maar de scheidersrechter liet tot mijn grote verbazing doorspelen waarna uiteindelijk de 2-0 viel. Naar ik begreep had hij de goal goedgekeurd omdat Niek Broersen de bal kort beroerd zou hebben voordat deze door een speler van VVS werd aangenomen. Als dat al zo was, dan was het in ieder geval niet bewust en dan hef je volgens de nieuwe regel buitenspel niet op. Helaas ontbrak een VAR op het complex van VVS en dus werd de klus voor Strandvogels er niet eenvoudiger op.

Geen VAR in Spanbroek dus ik berust maar (zwaar gefrustreerd) in mijn lot.

Geen VAR in Spanbroek dus ik berust maar (zwaar gefrustreerd) in mijn lot.

Even later zat het aan de andere kant ook weer niet mee toen een handsbal van een speler van VVS, al dan niet net in het strafschopgebied, niet werd bestraft. Maar dit viel eigenlijk allemaal nog in het niet bij het volgende moment.

Max van Kampen kwam al in de eerste helft binnen de lijnen als vervanger van Matthijs Huisman.

Max van Kampen kwam al in de eerste helft binnen de lijnen als vervanger van Matthijs Huisman.

Na een uitstekende diepe bal leek Jordy Weel door te breken. Hij werd echter aangetikt, kwam ten val en de scheidsrechter floot. Jordy was al zeker halverwege de helft van VVS en de dichtstbijzijnde verdedigers hadden het gat nooit meer dicht kunnen lopen. Toch werd de dader slechts bestraft met een gele kaart, waar dit natuurlijk alleen maar rood had mogen zijn.

Een weer frustratie bij de spelers als de scheidsrechter de overtreding op de doorgebroken Jordy Weel slechts met geel bestraft.

Een weer frustratie bij de spelers als de scheidsrechter de overtreding op de doorgebroken Jordy Weel slechts met geel bestraft.

Tja, dan ga je toch wel met behoorlijk wat frustratie richting kleedkamer. Je weet van tevoren dat het een zware wedstrijd zal worden, maar als dan ook dit soort beslissende momenten in je nadeel uitvallen, dan wordt het haast onmogelijk een resultaat te boeken.

Maar de spelers van Strandvogels verdienen waardering hoe ze hier mee omgingen. In de tweede helft was de start ook weer prima en was de wedstrijd in evenwicht. Het verschil tussen de 3e en 4e klasse is echter de effectiviteit. Waar Strandvogels misschien wel 3 kansen nodig heeft voor een goal, heeft een team als VVS ’46 er vaak maar eentje nodig. Zoals nu, toen in de 68e minuut de eerste kans na rust meteen raak was.

In een poging het tij te keren ging Strandvogels achterin 1-op-1 spelen en kwamen met Mitch Hofland en Givano Lubbe iets offensievere spelers in het veld.

In een poging het tij te keren ging Strandvogels achterin 1-op-1 spelen en kwamen met Mitch Hofland en Givano Lubbe iets offensievere spelers in het veld.

De wedstrijd leek gespeeld, maar nog geen twee minuten later scoorde Strandvogels dan eindelijk ook. Het was Jordy Weel die met zijn eerste seizoensgoal de spanning weer terug bracht.

Jordy Weel rent met bal onder de arm terug naar eigen helft nadat hij de 3-1 heeft gemaakt.

Jordy Weel rent met bal onder de arm terug naar eigen helft nadat hij de 3-1 heeft gemaakt.

Helaas duurde de vreugde niet heel lang omdat Edwin Hoogland bij een spelhervatting in de fout ging, een zeldzaamheid voor de goalie van de Vogels. Hij schoof de bal in de voeten van een tegenstander die niet aarzelde en deze van ver over Edwin heen in het doel schoot. Strandvogels toonde ook hierna veerkracht en kwam nog een keer terug. Nu was het Bryan Broedersz die scoorde en daarmee de stand op 4-2 bracht. Zou het dan toch nog denk je dan, maar helaas.

Jordy Weel moest naar de kant met naar het zich laat aanzien een hamstringblessure. Hopelijk valt het mee en is hij volgende week weer van de partij.

Jordy Weel moest naar de kant met naar het zich laat aanzien een hamstringblessure. Hopelijk valt het mee en is hij volgende week weer van de partij.

In de 85e minuut maakte de mee opgekomen aanvoerder van de thuisploeg er met een bekeken schot 5-2 en toen was het natuurlijk gespeeld. Bijzonder jammer was het dat de score daarna nog opliep tot 7-2. Die score was niet een juiste weergave van het wedstrijdbeeld en al helemaal niet als de scheidsrechter op de cruciale momenten had gedaan wat hij had moeten doen.

Strandvogels 2 boekte wel zijn eerste driepunter van het seizoen en kwamen daarna het eerste aanmoedigen.

Strandvogels 2 boekte wel zijn eerste driepunter van het seizoen en kwamen daarna het eerste aanmoedigen.

Het wachten is dus nog steeds op de eerste overwinning in de 3e klasse. Het zou mooi zijn als dat volgende week kan worden afgevinkt als Schagen United op bezoek komt in Onderdijk.

 

 

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1