Bekeravontuur Strandvogels 1 ten einde na twee wedstrijden

Strandvogels 1 - Reiger Boys 1 (beker)

Wedstrijddatum: zaterdag 10 september 2022
Uitslag: 1-3 (1-2)
Scoreverloop: 0-1; 0-2; Jan Ruiter 1-2; 1-3

Selectie:
Edwin Hoogland; Rowin de Wit (Tom Bakker), Tigo Harder (Lars Groot), Niek Broersen en Merlijn Weel; Jan Ruiter, Bryan Broedersz, Tim Broersen en Mitch Hofland (Sven Immen); Jordy Weel en Dawid Zerek

Na twee nederlagen in net zoveel wedstrijden zit het bekeravontuur van Strandvogels van dit seizoen er al weer op. Er moet natuurlijk gewoon nog gespeeld worden tegen Hollandia T. maar voor Strandvogels is dat niet meer dan een nuttig oefenduel. Want na de 4-1 nederlaag in Wieringerwerf ging Strandvogels in Onderdijk tegen Reiger Boys ook onderuit.

De solide zaterdag derdeklasser uit Heerhugowaard bleek iets te sterk voor het net naar de 3e klasse zondag gepromoveerde Strandvogels. De start van Strandvogels was wel veel beter, d.w.z. men was feller, dan tegen DWOW. Maar de bezoekers hadden de overhand en pakten in de 10e minuut een voorsprong. En die werd ruim een minuut later al verdubbeld, waardoor zich donkere wolken samen leken te pakken boven het complex. Figuurlijk dan, want het was echt schitterend weer om te voetballen. Maar Strandvogels herpakte zich en kwam al snel weer in de wedstrijd. Het was Jan Ruiter die in de 14e minuut wist te profiteren van een fout van de keeper. Die riep bij een hoge bal los en liet die ook daadwerkelijk los, maar dat was waarschijnlijk niet wat hij bedoelde. Uiteindelijk ontstond er een ouderwetse scrimmage waar Jan in tweede instantie doeltreffend wist uit te halen, nadat zijn eerste inzet nog van de lijn was gehaald door een verdediger. Drie goals in een kleine vijf minuten, het bleven ook de enige goals in de eerste helft. Al had Jordy Weel halverwege het eerste bedrijf nog wel de gelijkmaker op zijn schoen, maar de bal ging net naast.

In de tweede helft was Reiger Boys ook weer de ploeg met het meeste balbezit, maar dat leidde nog niet direct tot kansen. Naarmate de tweede helft vorderde, werden de bezoekers gevaarlijker. Strandvogels kwam er nog maar weinig uit en moest zich beperken tot tegenhouden. Dat ging lange tijd goed, onder ander door enkele goede reddingen van Edwin Hoogland en één keer de lat. Maar de krachten vloeiden weg bij Strandvogels waar diverse spelers er doorheen begonnen te zitten. En door een blessure bij Merlijn Weel moet de ploeg de laatste tien minuten zelfs met een man minder door omdat er geen wissels meer waren. Reiger Boys wist één keer te profiteren van de overtalsituatie en bepaalde in de 85e minuut de eindstand op 1-3.

Weer een nederlaag dus, maar ook een goede graadmeter voor de competitie. Want daarin zullen de Vogels elke week ploeg treffen die van het niveau Reiger Boys zijn.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1