IJzersterk Strandvogels plaatst zich voor de nacompetitie

Strandvogels 1 - St. George 1 (competitie)

Wedstrijddatum: maandag 6 juni 2022
Uitslag: 7-0 (4-0)
Scoreverloop: Jordy Weel 1-0; Tim Broersen 2-0; Jordy Weel 3-0; Tim Broersen 4-0; Mitch Hofland 5-0; Eigen doel 6-0; Tim Broersen 7-0

Selectie:
Edwin Hoogland; Rowin de Wit (Lars Groot), Niek Broersen Tigo Harder (Bram Koomen) en Mitch Hofland; Mathijs Huisman (Tijmen de Kroon), Gerald Broedersz (Dawid Zerek) en Bryan Broedersz: Siebren Waardenburg, Tim Broersen (Givano Lubbe) en Jordy Weel

Hoe op een regenachtige zondagmiddag in juni toch ineens de zon kan gaan schijnen. Het gebeurde in Onderdijk op zondag 6 juni. De hele middag regende het, maar niemand die daar na de eclatante 7-0 overwinning op St. George over sprak.

De supporters waren vanwege de regen vooral onder de luifel te vinden.

De supporters waren vanwege de regen vooral onder de luifel te vinden.

Het ging alleen maar over de geweldige wedstrijd die Strandvogels op de mat had gelegd en het resultaat daar van. St. George, toch ook nog kansrijk voor een plek in de nacompetitie, was ongenadig de vernieling in gespeeld. Toch was het nog even afwachten of de 7-0 overwinning voldoende was. DWB won, na een 0-0 ruststand, met 5-0 van Woudia en legde daarmee op doelsaldo beslag op de 3e periodetitel. En dus moest Strandvogels op de ranglijst HSV Sport passeren om een plekje in de nacompetitie veilig te stellen. Uiteindelijk kwam het verlossende bericht dat Zwaagdijk tegen de Horinezen een gelijkspel had weten af te dwingen. Daarmee klom Strandvogels over HSV Sport (en ook De Valken) heen en neemt daardoor de periodetitel van kampioen RKEDO over. En dus kon een feestje worden gevierd. Een klein feestje, want het echte feest kan natuurlijk pas gevierd worden als promotie is afgedwongen.

Pupil van de Week Tigo opent onder toeziend oog van de scheidsrechter en Bryan Broedersz de score.

Pupil van de Week Tigo opent onder toeziend oog van de scheidsrechter en Bryan Broedersz de score.

Tegen St. George liet Strandvogels er vanaf het beginsignaal geen misverstand over bestaan wat de bedoelingen waren. Er moest gewonnen worden en liefst zo ruim mogelijk. En dan is het uitermate prettig als je al scoort voordat het scorebord aan gezet kan worden. Het was Jordy Weel die binnen één minuut de bal in het net wist te werken. Hoe heb ik niet gezien, maar het spel was in ieder geval meteen op de wagen.

St. George kwam er bijna niet aan te pas en Strandvogels ging op zoek naar meer goals. Aanvoerder Bryan Broedersz nam hierbij zijn ploeg op sleeptouw. Maar de bal ging bij een grote kans voor hem na een kwartier ruim over en in de 19e minuut ging de bal na het schot van Bryan net naast.

Bryan Broedersz legt aan voor een schot, de bal zal ruim over gaan.

Bryan Broedersz legt aan voor een schot, de bal zal ruim over gaan.

Een minuut later was het alsnog raak toen Tim Broersen, het hele jaar al productief, scoorde.

Dit was weer een klap voor de bezoekers en ze waren hier nog niet van hersteld of de bal kon al weer uit het doel gehaald worden. Het was Jordy Weel die tot verrassing van velen, en in ieder geval ook de keeper van St. George, de bal bijna vanaf de achterlijn in het doel wist te krijgen.

En nog voordat er een halfuur gespeeld was, had Strandvogels de doelpuntenachterstand op DWB weg gewerkt. Die ploeg had in de 3e periode namelijk een doelsaldo van  plus 3 ten opzichte van Strandvogels. Het was weer Tim Broersen die scoorde, koppend via de grond uit een corner.

Vijf minuten later was ook Mitch Hofland dicht bij een goal na een mooie steekpass van Tim Broersen. Hij wist de bal langs de keeper te krijgen, maar helaas ging deze ook langs de verkeerde kant van de paal. Even later was Jordy Weel, ook weer op aangeven van Tim Broersen, net iets te laat bij de bal waardoor het met rust bij 4-0 bleef. Dat was een uitstekende tussenstand aangezien DWB nog op 0-0 stond en HSV Sport tegen Zwaagdijk tegen een 0-1 achterstand aan keek.

Strandvogels bleef echter afhankelijk van de verrichtingen op de andere velden, het kon alleen zelf zorgen voor een zo positief mogelijk resultaat tegen St. George. En dus werd ook in de tweede helft niet achterover geleund maar nadrukkelijk de aanval gezocht. Dat resulteerde vijf minuten na de hervatting in weer een goal. Good old (en weer kersvers vader, gefeliciteerd!!) Gerald Broedersz zette voor waarna Mitch Hofland de bal bij de tweede pal binnen schoot.

Gerald Broedersz heeft de bal voorgetrokken waarna Mitch Hofland 5-0 zal maken.

Gerald Broedersz heeft de bal voorgetrokken waarna Mitch Hofland 5-0 zal maken.

Niet lang hierna volgde misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd, maar helaas leverde deze geen treffer op. Jordy Weel zette een één-twee op met Bryan Broedersz, gaf de bal op Gerald Broedersz en zijn voorzet was net iets te hard waardoor Matthijs Huisman de bal niet binnen kon werken.

Matthijs Huisman speelde een prima wedstrijd en was hier ook nog dicht bij een goal.

Matthijs Huisman speelde een prima wedstrijd en was hier ook nog dicht bij een goal.

De youngster werd even later gewisseld maar kon terugkijken op een prima wedstrijd. In de 67e minuut was Jordy Weel dicht bij zijn 3e goal, maar de keeper was net iets eerder bij de bal.

Jordy Weel springt hoog op, de keeper was net iets eerder bij de bal.

Jordy Weel springt hoog op, de keeper was net iets eerder bij de bal.

Een paar minuten later werd het alsnog 6-0 en deze treffer kwam op naam van St. George. Matthijs Huisman gaf de bal af op Mitch Hofland en die trok deze hard en laag voor. Op ongelukkige wijze ging de bal daarna via een verdediger uit Spierdijk in het eigen doel.

Ondertussen had Edwin Hoogland aan de ander kant bijzonder weinig te doen. Laat ik daarom maar even vermelden dat hij wel een keer uitstekend ver uit zijn doelgebied kwam en met de bal aan de voet een tegenstander passeerde om zo weer een nieuwe aanval op te zetten.

Edwin Hoogland had zowel in de eerste als tweede helft bijzonder weinig te doen.

Edwin Hoogland had zowel in de eerste als tweede helft bijzonder weinig te doen.

Ruim tien minuten voor tijd werd, naar later bleek, de eindstand op het scorebord gezet. Het was Tim Broersen die na een mooie pass van Mitch Hofland op prachtige wijze de 7-0 maakte door de bal heel knap over de keeper heen te liften.

Invaller Givano Lubbe, weer terug van lang blessureleed, kreeg vlak voor tijd nog een hele grote kans op 8-0, maar zijn inzet werd gered door de keeper. Gelukkig bleek het achteraf geen beslissende misser te zijn geweest omdat Zwaagdijk in Hoorn HSV Sport op 2-2 had weten te houden.

Strandvogels beëindigd de competitie op de 2e plaats en heeft daarmee dus een plekje in de nacompetitie afgedwongen. Hoe dat ook afloopt, de Vogels kunnen terugkijken op een prima seizoen. In de nacompetitie zal, als het goed is, op zondag 19 juni gespeeld worden tegen Winkel. Die ploeg eindigde als 13e in de 3e klasse A. De winnaar van het duel tussen Strandvogels en Winkel speelt volgend seizoen in de 3e klasse.

P1080510

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1