Voorbeschouwing De Valken 1 – Strandvogels 1

Er zijn nog twee wedstrijden te gaan en alle beslissingen moeten nog vallen. Onder andere die om de titel, wat een strijd is tussen RKEDO enĀ  De Valken. De eerste ploeg trof Strandvogels vorige week, de tweede komende zondag. Omdat De Valken geen punten verspeelde tegen Woudia, kon RKEDO na de overwinning op Strandvogels het kampioenschap nog niet vieren. Dat kan RKEDO wel als het zondag minimaal gelijk speelt tegen HSV Sport. En ook als Strandvogels punten afsnoept van De Valken.

Strandvogels speelde vorige week en ook deze week dus wel een rol in de titelstrijd maar is daarin zelf geen deelnemer. Waar Strandvogels nog wel voor in de race is, is het voor een plekje in de nacompetitie. RKEDO en De Valken hebben al een periodetitel en leiden ook het klassement van de 3e periode. En dus ligt St. George, dat daarin 3e staat, op pole position voor het 3e nacompetitieticket. Al zijn ook HSV Sport 1889, Kwiek ’78 en Sporting Andijk nog wel kansrijk. Strandvogels staat met zeven punten twee punten achter op St. George maar treft die ploeg nog op de laatste speeldag. De periodetitel van of RKEDO of De Valken komt beschikbaar voor de nummer 3 op de competitieranglijst. Of de nummer 4 als bv HSV Sport 1889 de 3e periodetitel wint en 3e wordt in de competitie.

Kortom, het kan nog alle kanten op en Strandvogels heeft nog kansen. Maar dan zal er zondag gewonnen moeten worden bij De Valken en dat is bepaald geen eenvoudige opgave. Bemoedigende statistiek daarbij is wel dat de laatste twee ontmoetingen in Hem beide keren drie punten opleverden. In 2019-2020 werd het 0-3, het seizoen daarvoor 0-2. Het meest doelpuntrijke duel in Hem tussen Valken en Vogels was in 2011-2012 toen het 3-4 werd.

Feest bij de spelers van Strandvogels in het met 3-4 gewonnen duel tegen De Valken in het seizoen 2011-2012.

Feest bij de spelers van Strandvogels in het met 3-4 gewonnen duel tegen De Valken in het seizoen 2011-2012.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1