Strandvogels 1 houdt zicht op bereiken nacompetitie na 0-2 zege op De Valken

De Valken 1 - Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 29 mei 2022
Uitslag: 0-2 (0-0)
Scoreverloop: Tim Broersen 0-1; Siebren Waardenburg 0-2

Selectie:
Edwin Hoogland; Rowin de Wit (Lars Groot), Thijs Abbekerk, Tigo Harder, Niek Broersen en Mitch Hofland; Merlijn Weel, Gerald Broedersz (Tijmen de Kroon) en Bryan Broedersz (Bram Koomen): Siebren Waardenburg, Tim Broersen en Jordy Weel

Strandvogels heeft bijzonder goede zaken gedaan in de strijd om een ticket voor de nacompetitie. In mijn voorbeschouwing gaf ik aan dat St. George op pole position lag voor het binnenhalen van de 3e periodetitel en dat daarnaast ook HSV Sport 1889, Kwiek ’78 en Sporting Andijk kansrijk waren. Strandvogels was en is dat ook na de 0-2 zege op De Valken. De andere kanshebbers lieten allemaal steken vallen. St. George, HSV Sport en Kwiek ’78 verloren, terwijl Sporting Andijk op 1-1 bleef hangen in Zwaagdijk. Gevolg is nu dat DWB op doelsaldo op de belangrijke 3e plaats in de strijd om de 3e periode staat en Strandvogels 4e. De voorsprong in doelpunten van DWB is 3, +6 om +3. Strandvogels ontmoet volgende week het ook nog kansrijke St. George, DWB krijgt Woudia op bezoek. Ook HSV Sport 1889 speelt, als huidige nummer 3 van de gewone ranglijst, nog een belangrijke rol. Zij spelen volgende week thuis tegen Zwaagdijk. Er is op de laatste speeldag dus nog van alles mogelijk en dat is natuurlijk al mooi. Maar het zou helemaal geweldig zijn als Strandvogels in het jaar van het 90-jarig jubileum de nacompetitie weet te bereiken.

Nu dan over de wedstrijd tegen De Valken, want daarover was ook genoeg te melden. Hoewel de wedstrijd rustig op gang kwam, was te zien dat de belangen groot waren. Er was weinig ruimte op het veld en daarom was het lastig om tot kansen te komen. De Valken kreeg er een paar, maar geen hele grote. Het eerste schot op doel van Strandvogels volgde na 10 minuten spelen, maar zorgde niet voor grote problemen bij de keeper van De Valken. Ook met het stoppen van de bal na de vrije trap van Gerald Broedersz na bijna een kwartier spelen had hij niet heel veel moeite.

De keeper van De Valken vangt de bal na de vrije trap van Gerald Broedersz.

De keeper van De Valken vangt de bal na de vrije trap van Gerald Broedersz.

Ondertussen had De Valken Edwin Hoogland een paar keer getest, de Vogelsdoelman slaagde voor die tests (in Onderdijks opzicht tenminste). De eerste echt grote kans van de wedstrijd was voor Mitch Hofland. Hij zette de aanval zelf op en kreeg de bal na een één-tweetje terug van Jordy Weel. De pass was net iets te hard waardoor Mitch de bal niet helemaal meer over de uitkomende keeper heen kon liften.

Mitch Hofland slingert de bal voor. Hij kreeg later de grootste kans van Strandvogels in de eerste helft, maar was net niet succesvol.

Mitch Hofland slingert de bal voor. Hij kreeg later de grootste kans van Strandvogels in de eerste helft, maar was net niet succesvol.

Spits Tim Broersen kreeg halverwege de eerste helft een goede kopkans. Maar omdat de bal na zijn kopbal half werd geblokt door een speler van de thuisploeg, kon de keeper de bal uiteindelijk gemakkelijk vangen.

Tim Broersen springt naar de bal, maar die zal na zijn kopbal geblokt worden.

Tim Broersen springt naar de bal, maar die zal na zijn kopbal geblokt worden.

Ondertussen deelde ook De Valken wel een paar gevaarlijke speldenprikken uit, maar ook Edwin Hoogland hield zijn doel schoon.

Edwin Hoogland pakt de bal na een inzet van De Valken in de eerste helft.

Edwin Hoogland pakt de bal na een inzet van De Valken in de eerste helft.

Vlak voor het rustsignaal werd Strandvogels nog één keer heel gevaarlijk. Siebren Waardenburg passeerde de keeper, maar die werd gered door een verdediger die de bal voor het doel weg kon koppen.

De wisselspelers van Strandvogels houden zich warm in de rust. Het was namelijk fris op het complex van De Valken.

De wisselspelers van Strandvogels houden zich warm in de rust. Het was namelijk fris op het complex van De Valken.

De eerste helft was nog redelijk in evenwicht, de tweede niet. De echte vastberadenheid die RKEDO bijvoorbeeld vorige week wel toonde, liet De Valken tegen Strandvogels niet zien. De ploeg uit Hem, met al een periodetitel op zak, geloofde blijkbaar niet echt meer in de titelkansen.

Edwin Hoogland was weer een zekerheidje op doel. Hij hield voor de 8e keer dit seizoen de heilige nul.

Edwin Hoogland was weer een zekerheidje op doel. Hij hield voor de 8e keer dit seizoen de heilige nul.

 

Ook het centrale verdedigingsduo Tigo Harder en Niek Broersen gaf heel weinig weg.

Ook het centrale verdedigingsduo Tigo Harder en Niek Broersen gaf heel weinig weg.

In de 62e minuut  drukte Strandvogels het steeds grotere overwicht uit in de score en de manier waarop was prachtig. Linksback Rowin de Wit gaf een pass met risico op Gerald Broedersz.

Rowin de Wit was zoals gewoonlijk onverzettelijk. En hij stond aan de basis van de openingstreffer.

Rowin de Wit was zoals gewoonlijk onverzettelijk. En hij stond aan de basis van de openingstreffer.

Die stuurde vervolgens Jordy Weel diep en liep zelf mee. Jordy legde de bal netjes terug op Gerald die de bal in één keer voor slingerde. Voor het doel stond Tim Broersen klaar om de bal feilloos binnen te koppen.

Tim Broersen, hier in de eerste helft, was weer heel belangrijk voor Strandvogels. Hij is inmiddels, samen met Jordy Weel, topscoorder van Strandvogels.

Tim Broersen, hier in de eerste helft, was weer heel belangrijk voor Strandvogels. Hij is inmiddels, samen met Jordy Weel, topscoorder.

Dit was voor de thuisploeg een flinke tik en eigenlijk kwamen ze nooit meer lekker in de wedstrijd. Maar zolang het 0-1 staat kan het nog alle kanten op.

Niek Broersen rust even uit voordat De Valken een corner gaat nemen. Bryan Broedersz is op weg naar zijn vaste positie bij corners, de paal.

Niek Broersen rust even uit voordat De Valken een corner gaat nemen. Bryan Broedersz is op weg naar zijn vaste positie bij corners, de paal.

Strandvogels ging dus op zoek naar de waarschijnlijk beslissende tweede goal, maar deed dat wel met de nodige voorzichtigheid. Ondertussen moest De Valken steeds meer risico nemen omdat de tijd verstreek. Daarvan profiteerde Strandvogels zo’n 10 minuten voor tijd. Siebren Waardenburg geloofde nog in een dieptepass en veroverde de bal met een prachtige sliding. Daarna kon hij alleen richting het doel, geholpen door Jordy Weel die een verdediger met zich meetrok. Alleen voor de keeper maakte Siebren geen fout en zorgde voor de beslissing in de wedstrijd. In de slotseconden had hij ook nog 0-3 kunnen maken, maar die ellende bleef De Valken bespaard.

De Valken valt nog aan met de moed der wanhoop, maar het was niet genoeg om Strandvogels te laten wankelen.

De Valken valt nog aan met de moed der wanhoop, maar het was niet genoeg om Strandvogels te laten wankelen.

Voor Strandvogels volgt op het eigen complex dus nu nog een hele belangrijke wedstrijd tegen St. George dat ongetwijfeld ook vol voor de laatste kans zal gaan. Dat gaat dus spannend worden volgende week aan de Sportlaan in Onderdijk. Rest mij nog RKEDO van harte te feliciteren met het kampioenschap. Wat mij betreft de terechte kampioen aangezien ze vrijwel het hele seizoen de koppositie innamen en inmiddels alle ploegen ruim achter zich hebben gelaten. Veel succes volgend seizoen in de 3e klasse en wellicht tot ziens dan.

Lars Groot kwam in de slotfase in het veld voor Rowin de Wit.

Lars Groot kwam in de slotfase in het veld voor Rowin de Wit.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1