RKEDO krijgt de punten niet cadeau van sterk Strandvogels 1

Onder prachtige weersomstandigheden ontving Strandvogels koploper RKEDO. De ploeg uit De Goorn is bijna het hele seizoen al koploper en kon bij winst tegen Strandvogels kampioen worden. Dan moest concurrent De Valken wel punten laten liggen tegen Woudia en dat gebeurde niet. RKEDO won zelf wel, maar kreeg de punten bepaald niet cadeau van een geïnspireerd en goed spelend Strandvogels.

Prachtig weer en goed voetbal, het was genieten voor het publiek (vooral dat van RKEDO....)

Prachtig weer en goed voetbal, het was genieten voor het publiek (vooral dat van RKEDO….)

Zoals je in een topper mag verwachten, was het vanaf het beginsignaal fel van beide ploegen met hier en daar wat kleine overtredingen. Gemeen werd de wedstrijd echter nooit, al waren de belangen ook voor Strandvogels groot. Na een periode van aftasten en halve kansjes kregen de bezoekers na 20 minuten de eerste echt grote kans.

De verdediging van Strandvogels, bestaande uit Rowin de Wit, Mitch Hofland, Edwin Hoogland, Tigo Harder  en Niek Broersen stond zeker de eerste helft uitstekend tegen RKEDO.

De verdediging van Strandvogels, bestaande uit Rowin de Wit, Mitch Hofland, Edwin Hoogland, Tigo Harder en Niek Broersen stond zeker de eerste helft uitstekend tegen RKEDO.

Maar de lob waarmee de speler van RKEDO Edwin Hoogland wilde verschalken was veel te simpel. Strandvogels kwam steeds beter in de wedstrijd en kreeg ook kansen. Sterker nog, de Vogels openden de score vlak voordat er een halfuur gespeeld was. Gerald Broedersz zag van ver Tim Broersen voor het doel opduiken en gaf een voorzet. De keeper schatte deze verkeerd in, schreeuwde los maar zat mis. Tim Broersen schatte de voorzet beter in en kon hierdoor de 1-0 in het doel lopen.

Tim Broersen heeft score geopend en wordt gefeliciteerd door aangever Gerald Broedersz.

Tim Broersen heeft score geopend en wordt gefeliciteerd door aangever Gerald Broedersz.

RKEDO ging na deze tegentreffer wat meer druk zetten, maar wist geen kansen te creëren. Dat lukte Strandvogels beter, al waren het vaak geen hele eenvoudige mogelijkheden.

Strandvogels was ook na de openingstreffer regelmatig gevaarlijk, zoals hier na een corner.

Strandvogels was ook na de openingstreffer regelmatig gevaarlijk, zoals hier na een corner.

In de 35e minuut probeerde Bryan Broedersz het met een schot van ver, maar de bal ging over. Vijf minuten voor rust kreeg Strandvogels twee kansen achter elkaar. Bij de eerste raakte Siebren Waardenburg de bal helaas niet goed.

Dit was een goede mogelijkheid voor Siebren Waardenburg, maar hij raakte de bal totaal niet goed.

Dit was een goede mogelijkheid voor Siebren Waardenburg, maar hij raakte de bal totaal niet goed.

Bij de tweede kopte Tim Broersen de bal op doel, maar eigenlijk kon hij er niet goed bij. Achter hem stond Siebren Waardenburg die er veel beter voor stond, maar helaas had Tim geen ogen in zijn rug. Ook vlak voor het rustsignaal was Strandvogels weer gevaarlijk. Op het middenveld werd een overtreding gemaakt op Jordy Weel maar de scheidsrechter gaf voordeel. Uiteindelijk volgde een goed schot van Bryan Broedersz dat de keeper met de nodige moeite wist te keren. Hierna kwam er alsnog terecht geel voor de speler die Jordy onderuit had gehaald.

Het was vrij warm dus werd in zowel de eerste als tweede helft een extra drinkpauze ingelast.

Het was vrij warm dus werd in zowel de eerste als tweede helft een extra drinkpauze ingelast.

Waar Strandvogels voor rust de iets betere ploeg was, waren de bezoekers dat na rust. Maar ook nu waren de ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Na vijf minuten spelen was het alarmfase één voor het Strandvogels doel maar kon Edwin Hoogland zich op tijd op de bal gooien. Het vlagsignaal van assistent Peter Kaarsemaker werd genegeerd en dat gebeurde vijf minuten later weer toen RKEDO de bal op de lat knalde. Hierna kwam ook Strandvogels er weer een keer goed uit, maar de bal ging na een schot van Tim Broersen naast.

De bal ging na dit schot van Tim Broersen net naast.

De bal ging na dit schot van Tim Broersen net naast.

Na een uur spelen werd Jordy Weel werd gewisseld voor Dawid Zerek, waarschijnlijk om door de snelheid van Dawid meer kansrijk te zijn op de counter. Dat plan kon al in de prullenbak voordat Jordy goed en wel het veld het verlaten want RKEDO maakte gelijk na een corner nadat Edwin Hoogland eerst nog had gered.

Net nadat Jordy Weel was gewisseld, kreeg Strandvogels de gelijkmaker om de oren.

Net nadat Jordy Weel was gewisseld, kreeg Strandvogels de gelijkmaker om de oren.

Strandvogels zakte niet elkaar maar probeerde de voorsprong te herstellen. In de 63e minuut was het daar dichtbij, maar de kopbal van Mitch Hofland na een corner ging net naast.

Met deze kopbal zette Mitch Hofland Strandvogels bijna weer op voorsprong, maar helaas dus bijna.

Met deze kopbal zette Mitch Hofland Strandvogels bijna weer op voorsprong, maar helaas dus bijna.

Het spel golfde op en neer want in de tegenaanval was RKEDO meteen weer gevaarlijk. Maar Edwin Hoogland bracht redding door de bal knap klemvast te pakken.

De inzet van Merlijn Weel werd hier niet beloond met de corner waar hij recht op had.

De inzet van Merlijn Weel werd hier niet beloond met de corner waar hij recht op had.

In de 69e minuut kreeg RKEDO een goede kans voor het eerst op voorsprong te komen, maar de kopbal na een corner was bijzonder zwak. In de 73e minuut kwam de zo gewenste voorsprong voor de koploper er alsnog. Na een goede en snelle aanval werd de bal prima voor doel gebracht waar deze werd ingekopt. Met Bram Koomen en Lars Groot voor Rowin de Wit en Niek Broersen werd er nog hartstochtelijk geprobeerd de gelijkmaker te forceren.

Strandvogels ging nadrukkelijk op zoek naar gelijkmaker, maar vond 'm niet.

Strandvogels ging nadrukkelijk op zoek naar gelijkmaker, maar vond ‘m niet.

Kansjes kwamen er ook wel, zoals een schot van Bryan Broedersz, maar het lukte Strandvogels niet goed om een gat in de afweer te vinden.

Hier is een schot van Bryan Broedersz net geblokt.

Hier is een schot van Bryan Broedersz net geblokt.

Dat gat vond RKEDO in de absolute slotfase nog wel een keer omdat Strandvogels natuurlijk ook risico ging nemen. Hierdoor werd het nog 1-3, wat een wat vertekend beeld van de verhoudingen op het veld gaf.

Voor Strandvogels wordt het lastig om zich nog te plaatsen voor de nacompetitie, al is het nog zeker niet onmogelijk. Om kans te houden zal dan volgende week de andere kampioenskandidaat De Valken op eigen veld moeten worden verslagen.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1