Comeback levert Strandvogels 1 tegen DWB wel drie punten op

DWB 1 - Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 1 mei 2022
Uitslag: 2-4 (2-1)
Scoreverloop: Jordy Weel 0-1 (penalty); 1-1 (penalty); 2-1; Jordy Weel 2-2 (penalty); Jordy Weel 2-3 (penalty); Tom Bakker 2-4

Selectie:
Edwin Hoogland; Lars Groot, Rowin de Wit, Niek Broersen en Merlijn Weel; Bryan Broedersz, Tigo Harder en Tim Broersen (Tijmen de Kroon/Tom Bakker); Siebren Waardenburg, Jordy Weel en Dawid Zerek

Vorige week tegen Kwiek ’78 kwam Strandvogels twee keer terug van een achterstand, maar stond het na 90 minuten alsnog met lege handen. Ook tegen DWB moest Strandvogels weer een achterstand wegwerken, wat weer lukte maar nu ook drie punten opleverde. Het werd zodoende een mooie voetbalmiddag voor Strandvogels op het gezellige complex in De Weere. Enige minpunt van dit complex was de grasmat, meer specifiek de ondergrond. Er stond voor deze tijd van het jaar nog aardig gras op het veld en het veld was redelijk vlak, maar door de wekenlange droogte was de ondergrond zo hard als beton. Een kunstgrasmat wordt periodiek gekeurd op veerkracht, gek genoeg geldt die keuringseis voor zover ik weet niet voor echte grasmatten. Maar goed, daar kan DWB ook weinig aan doen, naar de wedstrijd maar. Want er viel zoals gebruikelijk bij een wedstrijd van Strandvogels weer genoeg te beleven.

Nadat Edwin Hoogland de pupil van de week eerst van scoren had weten af te houden, moest hij daarna alsnog capituleren toen de vader van de pupil een handje hielp. Deze treffer kwam niet op het scorebord, die van Jordy Weel na vijf minuten spelen wel. Hij werd zelf onderuit geduwd in het strafschopgebied en is de vaste penaltynemer van Strandvogels, dus ging hij zelf achter de bal staan. De keeper werd kansloos gelaten en Strandvogels stond daarom al snel op voorsprong.

Het spel golfde daarna op en neer en na een kwartier ging de bal weer op de stip, maar nu aan de andere kant. Rowin de Wit maakte ongelukkig hands, maar het was voor de scheidsrechter voldoende (en ik denk terecht) weer naar de stip te wijzen. Ook deze penalty werd feilloos ingeschoten en dus was het weer gelijk. Voor de gelijkmaker hadden beide ploegen een uitstekende mogelijkheid gehad om tot scoren te komen, maar vooralsnog lukte dat alleen vanaf 11 meter. En ook de volgende goal kwam weer niet uit een voetballende maar uit een standaardsituatie. DWB mocht op een mooie plaats, net buiten het strafschopgebied, een vrije trap nemen. Een speler van DWB kruiste voor Merlijn Weel langs, werd misschien maar zeker per ongeluk geraakt en ging naar het gras (iets wat zeker niet zonder blessuregevaar was op deze betonvloer, maar goed….). De scheidsrechter vond het voldoende voor een vrije trap en de thuisploeg profiteerde optimaal. Met een sublieme redding wist Edwin Hoogland eerst nog redding te brengen, maar op de rebound was hij kansloos. In deze fase liet Strandvogels zich teveel meeslepen/intimideren door het krachtvoetbal van DWB. Met fysiek (wat niet hetzelfde is als gemeen) spel en lange ballen vanuit de achterhoede werd het beter voetballende Strandvogels het erg lastig gemaakt. DWB was in deze fase de iets betere ploeg, maar ook Strandvogels kreeg nog wel wat kansjes. Gescoord werd er voor rust door beide ploegen niet meer.

Na rust kwam Strandvogels meteen goed voor de dag. De ruimte werd keer op keer gevonden, maar tot echte kansen kwam de ploeg in eerste instantie nog niet. Na een corner waarbij de bal door Tijmen de Kroon naast werd gekopt, ging Strandvogels echt druk zetten. De gelijkmaker hing in de lucht en die kwam er nadat de bal weer op de stip ging. Weer werd de overtreding gemaakt op Jordy Weel, licht maar ook een lichte overtreding is een overtreding. En uiteraard ging Jordy weer achter de bal staan en toonde zich wederom zeer koel, 2-2. En het was nog niet op met de penalty’s want Jordy Weel mocht nog een keer aanleggen van elf meter. Hij liet zien geen vaste hoek te hebben, de bal ging nu in de andere hoek. Strandvogels stond weer op voorsprong en was vast beraden deze vast te houden. Er werd goed en scherp verdedigd en aanvallend bleven de Vogels gevaarlijk. Niet al te lang voor het verstrijken van de officiële speeltijd moest de ingevallen Tijmen de Kroon geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger Tom Bakker had volgens mij nog geen balcontact gehad tot hij een kans kreeg. Bijzonder knap wist hij de bal in de verre hoek te schieten, buiten bereik van de keeper. Strandvogels had nu dus zelfs een marge en de drie punten leken binnen. In blessuretijd schoot DWB nog op de paal, maar verder kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Door de nederlaag van HSV Sport, nu zijn we weer blij met Kwiek ’78, klimt Strandvogels op naar de belangrijke derde plaats. Volgende week komt Woudia naar Onderdijk. De Westwouders strijden tegen degradatie en zijn daarom een niet te onderschatten ploeg.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1