Voorbeschouwing HSV Sport 1889 1 – Strandvogels 1

Na vier wedstrijden tegen ploegen uit het zogenaamde rechterrijtje komt Strandvogels komende zondag in actie tegen nummer 2 en titelkandidaat HSV Sport 1889. Die ploeg lijkt in niets meer op het team dat in Onderdijk met maar liefst 5-0 werd verslagen door Strandvogels. Sindsdien verloren de Horinezen alleen met 4-0 bij St. George, de overige duels werden allemaal in winst omgezet. De opmars op de ranglijst zorgde zelfs even voor de koppositie, maar die wordt inmiddels weer ingenomen door RKEDO.

HSV Sport heeft voor een nummer 2 relatief veel doelpunten geïncasseerd. De ploeg heeft de hoge positie op de ranglijst echter te danken aan het feit dat het in slechts enkele wedstrijden veel doelpunten incasseerde, vijf dus eerder van Strandvogels en vier en drie tegen St. George. De laatste twee wedstrijden incasseerde Sport geen tegengoals.

Bij HSV Sport 1889 heeft Strandvogels het bijna traditioneel lastig. Niet alleen met de tegenstander maar ook vaak met de omstandigheden. Het complex van Sport heeft niet de meest fraaie uitstraling en het veld is vaak lastig bespeelbaar. Van de laatste twaalf duels tussen beide clubs die in Hoorn werden gespeeld, won Strandvogels er maar eentje. Dat was in het seizoen 2018-2019 toen het 1-2 werd voor de Vogels, de productie werd verzorgd door Tim Broersen en Jordy Weel. De eindstand was met rust al bereikt, al kwam die in de tweede helft nog wel de nodige keren in gevaar.

Door de misstappen tegen Kwiek ’78 en Berkhout is Strandvogels de directe aansluiting met RKEDO en HSV Sport 1889 een klein beetje kwijt. Met een overwinning op Sport is de aansluiting bij die ploeg echter weer een feit want dan is het verschil nog maar twee puntjes. De opdracht voor Strandvogels is dus duidelijk, de uitvoering daarvan nog niet zo eenvoudig.

Tim Broersen opent de score in het seizoen 2058-2019. Strandvogels zou de wedstrijd met 1-2 winnen.

Tim Broersen opent de score in het seizoen 2018-2019. Strandvogels zou de wedstrijd met 1-2 winnen.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1