Strandvogels 1 maakt nu zelfs volledige misstap tegen Kwiek ’78

Strandvogels 1 - Kwiek '78 1

Wedstrijddatum: zondag 24 april 2022
Uitslag: 3-4 (0-1)
Scoreverloop: 0-1; 0-2; Siebren Waardenburg 1-2; Bryan Broedersz 2-2; 2-3; Jordy Weel 3-3; 3-4

Selectie:
Edwin Hoogland; Lars Groot (Niek Broersen), Thijs Abbekerk, Tigo Harder en Merlijn Weel (Tijmen de Kroon); Mitch Hofland (Mitch Hofland), Stijn Sierkstra (Dawid Zerek), Gerald Broedersz en Bryan Broedersz: Siebren Waardenburg, Jordy Weel

Na weer een week zonder competitie, deze keer gelukkig gewoon vanwege Pasen, moest Strandvogels de mooie uitoverwinning op HSV Sport een goed vervolg geven. Dat moest gebeuren thuis tegen Kwiek ’78. Die ploeg zat de Vogels een maandje geleden flink dwars door een 2-2 gelijkspel af te dwingen. Er leek in Avenhorn vlak na rust geen vuiltje aan de lucht voor Strandvogels, maar door twee fouten gaf de ploeg ineens een geruststellende voorsprong weg. Het bleek dus maar weer eens dat je altijd scherp moet zijn, ook als een wedstrijd al gespeeld lijkt.

Zo ben je de minst gepasseerde keeper van 4B en zo krijg je er in één wedstrijd vier om je oren. Het was geen leuke middag voor Strandvogels en helemaal niet voor Edwin Hoogland.

Zo ben je de minst gepasseerde keeper van 4B en zo krijg je er in één wedstrijd vier om je oren. Het was geen leuke middag voor Strandvogels en helemaal niet voor Edwin Hoogland.

En over fouten en scherp zijn gesproken, op die punten ging het nu juist fout bijna direct na de aftrap. Al na vier minuten keek Strandvogels namelijk tegen een 0-1 achterstand aan. De pass van Stijn Sierkstra was niet goed en kon ook niet meer door een ploeggenoot gecorrigeerd worden. Een speler van Kwiek ’78 verscheen daarom alleen voor Edwin Hoogland die kansloos was op het puntertje precies in de hoek. Strandvogels pakte het na deze domper wel goed op en zette de bezoekers onder druk.

De gebroeders Weel zetten druk, maar de verdediger van Kwiek '78 kan opruimen

De gebroeders Weel zetten druk, maar de verdediger van Kwiek ’78 kan opruimen

In de 8e minuut riep heel Strandvogels om een penalty wegens hands, maar die kwam er niet. De scheidsrechter liet doorspelen en daardoor kreeg Bryan Broedersz nog een schiet- en kopkans, maar beide inzetten werden gekeerd. Weer vier minuten later zag (of misschien ook wel niet) Mitch Hofland hoe zijn achterwaartse kopbal nog net door de keeper over het doel werd getikt.

De keeper van Kwiek '78 ziet de bal na de achterwaartse kopbal net over de lat gaan.

De keeper van Kwiek ’78 ziet de bal na de achterwaartse kopbal net over de lat gaan.

De bal ging ook over na het volgens mij als voorzet bedoelde schot van Bryan Broedersz. Na ruim een kwartier spelen brak Jordy Weel door en kon alleen richting keeper. Hij wilde de bal langs de uitkomende doelwachter schieten maar miste de bal. Dat kwam door een lichte maar o zo belangrijke overtreding van een verdediger van Kwiek’78, maar helaas voor Strandvogels ging ook nu de bal niet op de stip. Op het veld was daarna niet echt meer te zien dat er tussen Strandvogels en Kwiek ’78 zoveel verschil in punten op de ranglijst is. Het spel speelde zich wel iets meer af op de helft van Kwiek ’78, maar dat was dan ook wel alles.

Siebren Waardenburg kreeg 8 tellen nadat hij vol werd geraakt door de bal.

Siebren Waardenburg kreeg 8 tellen nadat hij vol werd geraakt door de bal.

Pas vlak voor rust nam Strandvogels eindelijk weer wat meer initiatief. Merlijn Weel probeerde het een keer van afstand, een aardige poging maar de keeper was op tijd terug.

Vlak voor rust kreeg broer Jordy nog twee mogelijkheden. Bij de eerste stuitte hij op de keeper, bij de tweede was de kans veel lastiger en leverde ook geen succes op.

De tweede helft kon ik zelf niet bijwonen maar ik had goede hoop dat Strandvogels de achterstand nog wel zou wegpoetsen. Dat bleken ze ook twee keer gedaan te hebben, maar uiteindelijk zonder resultaat. In plaats van dat Strandvogels na de rust de stand gelijk trok, verdubbelde Kwiek ’78 de voorsprong zelfs.

Wellicht de 0-2, of een briljante redding van Edwin Hoogland. Ik weet het niet, maar zo dicht zit het vaak bij elkaar.

Een briljante redding van Edwin Hoogland, het blijft voorlopig nog 0-1.

 

Maar net als in Avenhorn een maandje geleden, trok ook nu de thuisclub de stand in vrij korte tijd gelijk. Eerst was er nog een opstootje tussen Gerald Broedersz en een speler van Kwiek ’78. Maar nadat de gemoederen weer tot bedaren waren gebracht, was het Siebren Waardenburg die Strandvogels terug in de wedstrijd schoot.

Siebren Waardenburg (zittend) brengt Strandvogels terug in de wedstrijd.

Siebren Waardenburg (zittend) brengt Strandvogels terug in de wedstrijd.

Slechts zo’n vier minuten later maakte Bryan Broedersz, na terugleggen van Jordy Weel, gelijk.

De stand is op dit moment net zo als aan het einde van de wedstrijd in Avenhorn.

De stand is op dit moment net zo als aan het einde van de wedstrijd in Avenhorn.

De Onderdijker fans gingen er eens goed voor staan/zitten en het regende na deze gelijkmaker kansen. Maar door weer een fout, keek Strandvogels even later opnieuw tegen een achterstand aan. Ook deze achterstand werd weer goed gemaakt, het was Jordy Weel die Strandvogels voor de tweede keer naast Kwiek ’78 zette. Strandvogels kreeg na deze gelijkmaker diverse kansen om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Maar of er werd gemist of de keeper van Kwiek ’78 lag in de weg. Het was daarom uiteindelijk zelfs niet Strandvogels maar Kwiek ’78 dat de drie punten in de wacht sleepte. Het slotoffensief van Strandvogels kon daar niets meer aan veranderen.

Druk genoeg van Strandvogels, maar de winnende goal werd aan de andere kant van het veld gemaakt.

Druk genoeg van Strandvogels, maar de winnende goal werd aan de andere kant van het veld gemaakt.

 

Ook een sterke bank kon een nederlaag tegen Kwiek '78 niet voorkomen.

Ook een sterke bank kon een nederlaag tegen Kwiek ’78 niet voorkomen.

Dat dit een gemiste kans was, is een understatement. Want niet alleen ging koploper RKEDO met 2-1 onderuit bij De Valken, ook HSV Sport verloor zeer verrassend van Sporting Andijk en St. George bij MOC. Strandvogels had dus uitstekende zaken kunnen doen, maar zakte in plaats daarvan een plek op de ranglijst. Volgende week wacht een lastige uitwedstrijd tegen DWB, dan moet het daar maar gebeuren.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1