Strandvogels 1 doet uitstekende zaken in Hoorn tegen HSV Sport 1889

HSV Sport 1889 1 - Strandvogels 1

Wedstrijddatum: zondag 10 april 2022
Uitslag: 0-2 (0-2)
Scoreverloop: Tim Broersen 0-1; Gerald Broedersz 0-2

Selectie:
Edwin Hoogland; Lars Groot (Tijmen de Kroon), Tigo Harder, Thijs Abbekerk en Merlijn Weel (Mitch Hofland); Tim Broersen (Bram Koomen), Stijn Sierkstra (Bram Koomen), Gerald Broedersz en Bryan Broedersz (Dawid Zerek); Siebren Waardenburg en Jordy Weel

In Hoorn winnen van HSV Sport 1889, bepaald geen makkelijke klus. Helemaal niet voor Strandvogels dat hierin sinds het seizoen 2003-2004 maar één keer slaagde. En ook de laatste uitwedstrijd op gras bood niet veel houvast, tegen Berkhout werd ternauwernood een puntje gepakt. Maar zie, Strandvogels is een snelle leerling want tegen HSV Sport 1889 boekten de Vogels een zeer sterke 0-2 overwinning en daarmee is aansluiting op de ranglijst bij de verslagen tegenstander een feit. Leuke bijkomstigheid is dat Strandvogels door de overwinning zorgde dat Sport de tweede periodetitel mis liep. Ik neem aan dat er wel een vaatje gerstenat vanuit Hem richting Onderdijk is gestuurd.

Deze keer geen ooggetuige verslag, maar een verslag via aangeleverde puntjes van een ooggetuige (bedankt Jaap!). Zoals vanwege de stand op de ranglijst verwacht mocht worden, was het een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen met een licht overwicht voor de Vogels. Maar zoals ik al vermelde, Strandvogels toonde zich vandaag een snelle leerling. Want net als in Berkhout moest ook nu weer gespeeld worden op een slecht grasveld, maar nu deed de ploeg dat wel met overgave. Een tweede verbeterpunt was de efficiency in het omgaan met kansen. In Hoorn was het bij de eerste de beste echt gevaarlijke aanval meteen kassa. Het was Tim Broersen die met een rake kopbal (al weer!) de score opende. En het werd nog veel mooier voor Strandvogels, in dubbel opzicht. Het eerste mooie was dat Gerald Broedersz via een vrije trap de voorsprong verdubbelde.

 

Het tweede mooie was dat het doelpunt zelf van grote schoonheid was, vader Ted glom langs de zijlijn van trots en werd ook even opgezocht door zijn oudste telg. Voor de rust was er nog één moment van echte opwinding toen HSV Sport de lat trof. Hier kwam Strandvogels erg goed weg, altijd vervelend om vlak voor rust een tegentreffer om je oren te krijgen.

Na rust werd het wat feller omdat HSV Sport 1889 op deze manier de periodetitel uit z’n vingers zag glippen. Slachtoffer hiervan werd onder andere Jordy Weel die werd nagetrapt.

Jordy Weel ligt op de Hoornse toendra na een stevige charge.

Jordy Weel ligt op de Hoornse toendra na een stevige charge.

Maar ja, in de 4e klasse hebben we geen VAR dus bleef het gewoon 11 tegen 11. Halverwege de tweede helft kwam Dawid Zerek in de ploeg voor Bryan Broedersz. En tegen het einde van de wedstrijd wisselde Strandvogels nog een paar keer om daarmee ook het aanvalsspel van de thuisploeg te proberen te ontregelen. Mooi om te vermelden nog dat ook Mitch Hofland na weken van blessureleed zijn rentree kon maken.

Mitch Hofland en Bram Koomen staan klaar voor hun invalbeurt.

Mitch Hofland en Bram Koomen staan klaar voor hun invalbeurt.

Minder mooi om te vermelden was dat Tim Broersen juist het veld moest verlaten met een blessure, hopelijk valt het mee. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar, net als vorige week tegen MOC hield Strandvogels de nul achterin. Al was dat vandaag natuurlijk een grotere prestatie dan vorige week. Maar goed, niet zelden wordt de ploeg met de minste tegendoelpunten kampioen. Ook in dat opzicht deed Strandvogels goede zaken, want samen met RKEDO heeft Strandvogels de minst gepasseerde defensie.

Ted Broedersz geeft op de voor hem kenmerkende wijze uitleg aan de nieuwe Strandvogelstrainer Martin Glim.

Ted Broedersz geeft op de voor hem kenmerkende wijze uitleg aan de nieuwe Strandvogelstrainer Martin Glim.

Volgende week mag iedereen paaseieren gaan zoeken, de week daarna wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Kwiek ’78 dat vandaag verrassend op eigen veld onderuit ging tegen Zwaagdijk. Kwiek ’78 lijkt dus niet in goede doen, maar tegen de Avenhorners heeft Strandvogels sowieso nog wat goed te maken.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1