Strandvogels 1 boekt recordzege op zwak MOC (met foto’s)

Strandvogels 1 - MOC 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 3 april 2022
Uitslag: 8-0 (4-0)
Scoreverloop: Bryan Broedersz 1-0; Merlijn Weel 2-0; Bram Koomen 3-0; Tim Broersen 4-0; Gerald Broedersz 5-0; Merlijn Weel 6-0; Tim Broersen 7-0; Jordy Weel 8-0

Selectie:
Edwin Hoogland; Tijmen de Kroon (Lars Groot), Tigo Harder, Thijs Abbekerk en Merlijn Weel (Tom Bakker); Tim Broersen, Bryan Broedersz en Gerald Broedersz; Bram Koomen (Dawid Zerek), Jordy Weel (Wout Sierkstra) en Siebren Waardenburg

De grootste overwinning deze competitie in de 4e klasse B stond op naam van RKEDO (0-7 bij MOC en Sporting Andijk) en De Valken (7-0 thuis tegen MOC). Strandvogels nam het record over door MOC in Onderdijk met 8-0 te verslaan. De doelpunten werden keurig over beide helften verdeeld, een zorgeloze middag dus voor de Vogels.

De spelers van Strandvogels staan klaar voor het duel met hekkensluiter MOC.

Het centrum van de verdediging bestond tegen MOC uit Tigo Harder en Thijs Abbekerk. Zij hielden de voor verdedigers (en keepers) heilige nul.

Het was dus een beetje een kat en muis spel deze middag en het was wachten tot Strandvogels de ban zou breken.

Drukte voor het doel van Edwin Hoogland, een zeldzaam beeld deze wedstrijd.

Het eerste wapenfeit kwam van Gerald Broedersz, maar de keeper van MOC kon de bal na zijn schot nog gemakkelijk pakken. Dat had hij een minuut later na de vrije trap van Bryan Broedersz weer kunnen doen. Maar helaas voor hem bracht een verdediger hem in grote verwarring door naar de bal te bewegen, maar deze niet te raken. Hierdoor stond de doelwachter op het spreekwoordelijke verkeerde been en de openingsgoal was een feit.

Meteen was ook maar weer eens aangetoond dat je waar mogelijk gewoon moet schieten, het kan zomaar een goal opleveren. Dat gebeurde bijvoorbeeld vorige week tegen Berkhout veel te weinig. Maar genoeg over de wedstrijd tegen Berkhout, over de wedstrijd tegen MOC was genoeg te vertellen. Onder andere dat Merlijn Weel aantoonde nog altijd over scorend vermogen te beschikken. De als aanvaller in Strandvogels 1 begonnen jongste Weel schoof in de loop der jaren steeds meer richting en in de achterhoede. Dat betekent echter niet dat je niet in kansrijke positie kunt komen. In de 19e minuut maakte hij de 2-0 na een mooie aanval via Siebren Waardenburg en Jordy Weel, die allebei ook voor eigen kans hadden kunnen gaan. Dat deden zij niet en daardoor kon Merlijn zijn eerste van het seizoen maken.

Hier baalt Merlijn Weel (nog altijd spelend met het spitsennummer 9) maar met twee goals had hij een belangrijk aandeel in de 8-0 zege op MOC.

Niet lang hierna kreeg MOC zijn eerste en meteen hele grote kans. Uit een corner was het een speler van Strandvogels die de bal voor de lijn wegschoot en daarmee de aansluitingstreffer voorkwam. Er volgde direct een tegenaanval waarin Siebren Waardenburg net geen 3-0 kon maken en ook geen penalty kreeg. Waarbij ik moet zeggen dat de scheidsrechter het duel heel knap van zeer dichtbij kon bekijken, dus ik ga er vanuit dat hij het bij het rechte eind had.

De 3-0 kwam er alsnog kort voordat er een halfuur gespeeld was. Na een half afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van Jordy Weel die de keeper omspeelde. Hij leek zelf te gaan scoren, maar legde af op Bram Koomen die de bal simpel kon binnentikken.

Voor rust volgde dus ook nog de 4-0. Siebren Waardenburg behield goed het overzicht en zette hiermee Tim Broersen alleen voor de keeper en die schoot beheerst binnen.

Edwin Hoogland moest voor rust, waarschijnlijk door wat concentratiegebrek bij de spelers voor hem, nog twee keer in actie komen. Gelukkig is de keeper van Strandvogels ook in dit soort wedstrijden altijd goed bij de les en hij hield zijn doel daarom schoon.

Na rust was ik zelf niet meer aanwezig, aan het spelbeeld veranderde uiteraard weinig. MOC moest zich beperken tot tegenhouden en Strandvogels wilde aan het doelsaldo werken. De vijfde goal van de middag kwam op naam van Gerald Broedersz. Hij schoot de bal binnen van afstand nadat Tim Broersen deze goed had terug gelegd. Hierna was het weer Merlijn Weel die scoorde na de mooiste aanval van de middag. Bryan Broedersz en Tim Broersen gaven de bal mee op Gerald Broedersz, die legde deze bij de tweede paal waar Merlijn in één keer uithaalde. Na een korte corner van Jordy Weel en Gerald Broedersz zorgde laatste genoemde voor een goede voorzet die door Tim Broersen koppend in de verre hoek werd verzilverd.

Het slotakkoord kwam op naam van Jordy Weel. Bryan Broedersz stiftte de bal richting verre hoek. De keeper kon deze inzet nog keren, maar moest een rebound weggeven die door Jordy Weel werd benut. Hierna volgde nog diverse kansen op dubbele cijfers, maar die schande bleef MOC bespaard.

Volgende week zal het een hele andere wedstrijd worden als Strandvogels naar Hoorn gaat om daar de degens te kruisen met HSV Sport 1889. Die ploeg is in een strijd om de titel verwikkelt met RKEDO. Maar als Strandvogels in Hoorn weet te winnen, dan haken ook de Vogels weer aan in deze titelstrijd