Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Sporting Andijk 1

De twee bezoekjes aan Koggenland zijn achter de rug en niemand bij Strandvogels kijkt daar graag op terug. Tegen RKEDO werd met 1-0 verloren en afgelopen zondag voelde het 2-2 gelijke spel tegen Kwiek ’78 ook als een nederlaag. Waar Strandvogels ook niet heel graag aan terug denkt, is het bezoek aan Andijk. Want vijf maanden geleden bleef Strandvogels daar steken op 0-0.

Komende zondag komt Sporting naar Onderdijk en de Andijkers hebben de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Met 8 punten neemt Sporting Andijk de 11e plaats in, alleen Woudia en MOC behaalden minder punten. Strandvogels heeft de punten juist weer hard nodig in de strijd om de titel of een plek in de nacompetitie. Gezien het verschil op de ranglijst is Strandvogels zwaar favoriet, maar dat was het op 17 oktober 2021 ook…..

De laatste keer dat Sporting Andijk in Onderdijk tegen Strandvogels speelde, was in het seizoen 2019-2020. Strandvogels had ook toen de handen vol aan de Andijkers maar won wel met 3-2. De doelpunten van Strandvogels werden toen gemaakt door Mitch Hofland, Siebren Waardenburg en Jordy Weel. De laatste overwinning van Sporting Andijk in Onderdijk dateert van het seizoen 2015-2016 toen het 1-4 werd. Ook het seizoen daarvoor won Sporting trouwens, met 1-3. Op zo’n uitslag komende zondag zitten we in Onderdijk uiteraard niet te wachten. De drie wedstrijden na de winterstop leverden slechts vier punten op en met zo’n gemiddelde doe je niet mee om de prijzen.

Aan de spelers dus de taak om het gemiddelde wat omhoog te krikken door Sporting Andijk deze keer wel te verslaan!

Mitch Hofland kopt de openingstreffer binnen tegen Sporting Andijk in het seizoen 2019-2020. De aanvoerder van de Vogels zal er zondag niet bij zijn.

Mitch Hofland kopt de openingstreffer binnen tegen Sporting Andijk in het seizoen 2019-2020. De aanvoerder van de Vogels zal er zondag niet bij zijn.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1