Voorbeschouwing Strandvogels 1 – MOC 1

Het wil in 2022 nog niet zo vlotten met Strandvogels. De herstart was nog wel goed met een 5-0 overwinning op Zwaagdijk. Daarna volgde echter een nederlaag tegen RKEDO en werd tegen Kwiek ’78 gelijk gespeeld. De overwinning op Sporting Andijk was volgens verwachting, maar vorige week werden weer punten geknoeid tegen Berkhout. De vijf wedstrijden van dit jaar leverden dus slechts 8 punten op terwijl RKEDO de enige tegenstander uit het zogenaamde linker rijtje was. Als je echt mee wilt doen om de prijzen, dan is dat niet goed genoeg.

Zondag komt weer een ploeg uit het rechter rijtje op bezoek in Onderdijk, MOC. De nummer laatst van het rechter rijtje zelfs, de hekkensluiter of rode lantaarndrager dus. MOC was eigenlijk altijd 5e-klasser en lijkt daar ook weer naar op weg. Volgens Wikipedia heeft Midwoud 2340 inwoners en Onderdijk veel minder, 1729. Maar blijkbaar is Keut een betere voedingsbodem voor voetballers, want de Vogels zijn al jaren een stabiele 4e-klasser.

Dit seizoen won MOC alleen bij Woudia en werd gelijk gespeeld tegen Berkhout en St. George. Met tien goals is MOC ook de minst scorende ploeg en heeft met 40 goals tegen de meest gepasseerde defensie. In Midwoud won Strandvogels eerder dit seizoen met 0-3 ondanks dat het meer dan een helft met tien man speelde na twee gele en dus een rode kaart voor Jordy Weel. De laatste keer dat Strandvogels in Onderdijk tegen MOC speelde, werd het maar liefst 11-0, dat was echter voor de beker. Het laatste competitieduel in Onderdijk werd gespeeld in het seizoen 2007-2008 en toen werd het 3-3. In de rust keek Strandvogels tegen een 0-3 achterstand aan, maar in de tweede helft zorgde Ruud Neuvel er met een glaszuivere hattrick voor dat een opgelucht Strandvogels nog een punt aan het duel overhield.

Als Strandvogels zondag weer een punt haalt, dan zal er geen sprake zijn van opluchting maar van pure frustratie. Zondag mag Strandvogels pas tevreden zijn als het een ruime overwinning behaalt.

Ruud Neuvel was in het seizoen 2007-2008 de grote man bij Strandvogels door de voltallige Strandvogels productie voor zijn rekening te nemen. In één helft dus een glaszuivere hattrick.

Ruud Neuvel was in het seizoen 2007-2008 de grote man bij Strandvogels door de voltallige Strandvogels productie voor zijn rekening te nemen. In één helft dus een glaszuivere hattrick.

Competitiestanden

Programma, uitslagen en topscoorders

De Beker

Geplaatst in Strandvogels 1